Jump to content

santina

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. bigfoot je napisao: Tu tešku, časnu i odgovornu dužnost, obavezu i privilegiju izvršite u svrhu dobrobiti vaše djece nastojeći da nikad ne osjete ni jedan djelić PAS - sindroma otuđenja djeteta od jednog roditelja - najtežeg postojećeg oblka zlostavljanja djeteta.... Upravo o, kako ga je bigfoot nazvao PAS-sindromu (priznajem prvi put čujem, ali čovjek uči dok je živ) i govorim. Naime, ako su moja djeca još za mog braka bila izložena brizi svog oca u toj mjeri da su imala predispozicije da obole od navedenog sindroma, onda čemu sada kad više nismo skupa raditi ono što nikad nije. Svi znanci i rodbina znaju da se nikad nje niti duhovno niti materijalno brinuo o djeci (pa to je ipak majčina dužnost), te ih sada samo želim zaštititi od njegovog licemjerja. Zašto govoriti o zajedničkoj skrbi sada kada smo se zapravo i rastali zbog toga što nije bilo zajedničke skrbi u obitelji. Pa zar nije cilj obitelji zajednički život, odnosno suživot svih njezinih članova. "Tu tešku, časnu i odgovornu dužnost, obavezu i privilegiju" dobila sam u trenutku kad sam tu djecu rodila, a zbog toga sam ih i željela, pa kao što ih želim zaštititi od nesavjesnih vozača na cesti, tako ih želim zaštititi od nekoga tko je samo dao svoje sjeme (to se naravno ispostavilo tek kasnije). Ako u tom nesavršenom Obiteljskom zakonu (a nema ničega što je za sve ljude jednako savršeno) postoji netko ili nešto što će mi u mom nastojanju pomoći, ja ću tražiti dok ne nađem. Hvala Velikoslovki na savjetu. Mislim da znam što mi je činiti.
  2. U brakorazvodnoj parnici djeca su pripala meni, pri čemu moj bivši nije iskazao niti najmanje zanimanje da bude ikako drugačije. Sada kada je školsko ferije, a ja prijepodne radim djeca su sama doma (kao i mnoga druga). Snalaze se i dobro im je. Međutim sada se pojavljuje "brižni" otac koji je formalno nezaposlen i može doći kad mu padne napamet, te djecu nagovara da ih odvede na "izlet". Brakorazvodnom parnicom jasno su određeni dani kada ih može viđati, te me zanima što mi je činiti da ih ne odvodi u meni nepoznatom smjeru bez mog znanja. Ipak, ne mogu ostati cijelo ferije doma. Znam da će ovo pitanje zvučati kao upućeno od još jedne feminističke goropadnice, ali nisu svi bivši muževi ujedno i brižni očevi (kao neki koji su se ovdje javljali).
  3. Ono što mi nije u svemu jasno je - kako dokazati koji novac je bračna stečevina, kad sam ja svoju, za današnje vrijeme dobru, plaću trošila na prehranjivanje i odijevanje obitelji, plaćala vrtiće i škole, dodatne aktivnosti, ljetovanja i sve ostalo što život čini lijepim i ugodnim, a sada nemam ništa osim dvoje prekrasne, dobro odgojene djece. Nakon brakorazvodne parnice dobila sam pravo na alimentaciju, ali idem na ulicu zajedno sa djecom, te sam prisiljena kupiti stan na kredit u kojem ni u kojem slučaju bivši suprug ne misli sudjelovati. Kada se raspravlja o podjeli imovine, ako ne na brakorazvodnoj parnici (što je bio moj slučaj)?
  4. U braku je, sada već bivši suprug, "svojim" novcem kupio zemljište i izgradio kuću i pomoćne zgrade. Budući da se radi o rubnom dijelu Novog Zagreba, ne moram niti reći koliko je cijena i zemljišta i zgrade u posljednih pet godina narasla, te sada tu govorimo o stotinama tisuća € (premda je početni ulog bio nekoliko desetaka tisuća). Nakon jedne žešće svađe, suprug je cijelu tu imoviu darovao svojoj majci, kako kod brakorazvodne parnice ne bi bilo što za diobu. Zanima me da li je darovnicu mogao potpisati sam ili je tu trebao biti i moj potpis, što bi onda značilo da taj darovni ugovor mogu osporavati. Drugo što me zanima - prilikom sporazumne brakorazvodne parnice bilo je govora samo o dodjeli djece (velikodušno ih je prepustio meni) i njihovom uzdržavanju, a ne i podjeli imovine. Da li zahtjev za podjelu imovine može, da tako kažem zastariti, tj. da li je sada kasno o bilo čemu raspravljati. Zahvaljujem unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija