Jump to content

somalija

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. S obzirom da se radi o osobi koja je jako agresivna, ne znam koliko je pametno tražiti sve zaostale alimentacije tj. uopće ulaziti u bilo kakav proces jer 10 g. uopće ne kontaktiramo. Ukoliko zatražim od centra privremeno uzdržavanje djeteta, da li to znači da će centar pokrenuti tužbu protiv bivšeg supruga? Ruku na srce, 500 kn nije baš iznos vrijedan da se možda nađem i u fizičkoj opasnosti
  2. Rastavljena sam od bivšeg supruga već 10 godina, a službeno razvedena 6 g. Bivši suprug nikada nije plaćao alimentaciju za naše dijete a s obzirom da je nezaposlen, lišen trenutno i poslovne sposobnosti (na lječenju je od ovisnosti godinama), mada sam pri razvodu dobila riješenje o plaćanju minimalnog iznosa alimentacije, nisam nikada to pokušala naplatiti. Kako je izašao novi Obiteljski zakon po kome bi država trebala preuzeti plaćanje alimentacije za djecu koja ju ne primaju, ne znam kome se obratiti i da li bi se to odnosilo i na moje dijete?
  3. Rastavljena sam od bivšeg supruga već 10 godina, a službeno razvedena 6 g. Bivši suprug nikada nije plaćao alimentaciju za naše dijete a s obzirom da je nezaposlen, lišen trenutno i poslovne sposobnosti (na lječenju je od ovisnosti godinama), mada sam pri razvodu dobila riješenje o plaćanju minimalnog iznosa alimentacije, nisam nikada to pokušala naplatiti. Kako je izašao novi Obiteljski zakon po kome bi država trebala preuzeti plaćanje alimentacije za djecu koja ju ne primaju, ne znam kome se obratiti i da li bi se to odnosilo i na moje dijete?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija