Jump to content

gica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Danas ujutro vozila sam se u Zagrebu, Selskom cestom kroz Knežiju u smjeru Horvaćanske u najdesnijoj traci . Ispred mene je bila kolona od 5-6 auti, koji su sporo vozili jer je nešto dalje ispred bio zaustavljen kamion pa su ga polako svi obilazili. Odjednom je vozač iza mene počeo trubiti i kroz retrovizor vidim živčane signale. Nastavila sam voziti jer nisam napravila ništa neispravno ali on je i dalje trubio i ometao. Kad je došao na mene red zaobišla sam kamion prešavši u srednju traku i tada je vozač iza mene odlučio otići u skroz desnu traku te istovremeno zaobići mene i kamion, dao gas, ubacio se ispred mene i naglo zakočio uz standardni folkor kretnji rukom. Kad je zaključio da mu je dosta - odvezao se. Dakle ako mu se žurilo mogao je puno ranije i imao je još dvije trake za zaobići. Ali ne, odlučio je sve svoje frustracije baš ovako istresti. Zanima me što sljedeći put napraviti i kako prijaviti takvog vozača? Dovoljno zapisati broj tablice ili mogu snimiti auto? Trebam li tražiti svjedoke (bila sama u autu) i što kad ga prijavim pa bude moja riječ protiv njegove? I da nisam uspjela izbjeći i da sam se razbila na njega tko bi bio kriv? Zahvaljujem.
  2. Dobar dan, dobila sam nedavno rješenjem kojim se upisuje moje pravo vlasništva nad nekretninom. Nakon toga sam se raspitala u katastru što je potrebno da se i kod njih promijeni vlasnik (tj. posjednik). Od nekoliko opcija koje su mi predložili najinteresantnija (tj. ne zahtjeva moje vrijeme i novac) - da čekam da oni odrade po službenoj dužnosti ako je gornje rješenje poslano i na njih. Na rješenju dakako nema katastra. Otišla sam u gruntovnicu (Grad Zagreb) da pitam zašto nije poslano i u katastar, na informacijama dobivam čuđenje jer je to trebalo biti poslano, na šalteru E da su oni to prije radili a sada ne rade. Rekla sam da sam uvjerena da rješenje moraju poslati u katastar i što da radim i dobila odgovor da dam podnesak na šalteru B. Da li sam u pravu i ako jesam na što da se pozovem u podnesku i koliko to košta? Na drugoj gruntovnici pred par godina kada sam sređivala nasljeđivanje nekretnine u gruntovnici, gruntovnica je poslala obavijest katastru te su oba mjesta bila ažurirana. Što mi je i logično ako želimo uskladiti gruntovnice i katastre. Hvala na odgovorima.
  3. Majka mi je ugovorom o darovanju poklonila zemljište. Od papira koje je potrebno priložiti (besplatni telefon porezne uprave, porezna uprava i što ima na internetu) su: obrazac za prijavu poreza, ugovor o darovanju, preslike osobnih iskaznica, dokaz o srodstvu. Da li obična kopija rodnog lista iz 2001. može biti dokaz o srodstvu ili moram vaditi novi rodni list? (na informacijama nemaju taj odgovor). Budući da je porezna uprava izvan mjesta stanovanja, mogu li poslati preporučeno poštom? Ako ipak odem i nemam neki od dokumenata koji se traži, mogu li ipak predati prijavu pa naknadno dostaviti što fali (naravno poštom)? Mora li ugovor o darovanju biti ovjerena kopija ili može i obična? Da ne otvaram još temu slično pitanje, iznajmila stan, imam ugovor i želim prijaviti na poreznu (na informacijama kažu neka odem i vidim što treba od papira, kao da imam slobodnog vremena šetati). Znate li što osim ugovora (kopija?, ovjerena kopija?) trebam priložiti i mogu li i to poslati preporučeno? Izvinjavam se zbog dugačke teme, telefonski ne mogu dobiti konkretne odgovore a putovati da se predaju prijave i biti vraćen nije mi opcija. Najljepše zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija