Jump to content

mvl

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. U najgorem slučaju, ukoliko HEP, ne uvaži Vaš prigovor, a očito ne želi, ne znam o kolikom iznosu dugovanja je riječ, podmirite dug prema HEP i tada ustanite tužbom na isplatu protiv prijašnjeg vlasnika za tu razliku koju ste podmirili. Jer očito je da će ova zavrzlama s HEP-om duže potrajati, a da si ne radite dodatne probleme ( isključivanje struje, novi priključak itd), podmirite i tražite sudskim putem, ako ne želi sam dobrovoljno Vam namiriti, od prijašnjeg vlasnika.
  2. Najbolje bi se odmah u startu zaštitili na način da predugovorom dogovorite prvo iznos kapare u nekom minimalnom iznosu a ne odmah 60% iznosa odmah, tako u slučaju krivnje za neispunjenje ugovora jedne ili druge strane, ostanu minimalni iznosi za međusobne isplate (kapara/dupla kapara). Dakle, dok nije uredna i legalna dokumentacija za nekretninu, staviti minimalni iznos uplate dijela kupovne cijene (10,20,30 %). Ukoliko je prodavatelju u interesu doista prodati nekretninu, ne bi trebalo biti nikakvih problema. Dalje zakon i sadržaj ugovora definiraju i određuju moguće posljedice neispunjenja ugovora, ovisno o strani koja je moguće skrivila neispunjenje.
  3. Gledajte to s druge strane, možete li "prisiliti" nekoga da bude u braku ako ne želi? zato postoji sporazumni razvod, kad su obje stranke suglasne o razvodu braka i tužba radi razvoda braka, ukoliko netko nije suglasan sa navedenim. također, pretpostavljam da ste obavili prije podnijete tužbe medijaciju pri centru za socijalnu skrb, pa ako niste ni tamo uspjeli pomirbu, uslijedila je tužba za razvod braka. Možete vi i dalje predlagati medijatora, međutim ne možete "prisiliti" nekoga na daljnji boravak u braku, ukoliko to ne želi.
  4. Ovršeniku je u sudskoj odluci određen rok za predaju u posjed nekretnine ovrhovoditelju. Ukoliko to ne učini dobrovoljno, nakon proteka roka, možete ga pozvati na mirnu predaju nekretnine u posjed i dati mu određeni rok. Možete a i ne morate, ali radi sprječavanja daljnjih sudskih troškova, preporuča se. Ukoliko ni tada ne izvrši svoju obvezu, tada temeljem ovršne isprave ( pravomoćnog rješenja o dosudi),treba podnijeti novi prijedlog za ovrhu za ispražnjenje i predaju nekretnine ovrhovoditelju. Dakle pokrenuti novi sudski (ovršni) postupak.
  5. Vaše odricanje vrijedi i za Vaše potomke, osim ako se niste izričito odrekli nasljedstva samo u svoje ime. Slijedom navedenoga, vjerovnik neće moći potraživati naplatu duga od Vas i Vaših potomaka.
  6. Za ishoditi ovršnu klauzulu nije potrebna prisutnost obje stranke, to je samo traženje od suda da stavi klauzulu( štambilj) na presudu da je ista pravomoćna i ovršna. Riječ je o radnji koju ovrhovoditelj zatraži u pisarnici suda. Dakle, sve je po zakonu i legitimno. Jedino u Vašem slučaju, provjerila bi dijelove gdje su navedeni rukom pisani dijelovi na glavnicu od 2010.g. itd. jer taj dio bi mogao biti u zastari ako je steklo pravomoćnost i ovršnost nakon 10 godina. Nažalost nemam uvid u cijelu sudsku odluku pa Vam ne mogu dati više informacija.
  7. Iz ovog malo navedenoga, ukoliko je riječ o sudskoj odluci, neovisno da li je riječ o odluci nagodbi ili nalogu, zastara je tek istekom roka od 10 godina, dakle odluka iz 2014. tek 2024.god. ne mora značiti da je riječ o nagodbi, već o sudskoj odluci, ovo su samo ponuđene vrste ovršnih dokumenata, dakle može biti riječ o odluci npr. sudskom rješenju ili presudi ili o nagodbi ili o nalogu.
  8. Poštovani kolege, ukoliko je netko nedavno polagao ispit, ljubazno bih molila ako biste mogli proslijediti materijale/skripte na mail mihaela310@gmail.com Unaprijed zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija