Jump to content

purplerain

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je purplerain objavio

  1. Nisam baš shvatila, ali zar se pravo služnosti ne odnosi na tuđi dio? Molim Vas da mi to malo obrazložite, jer Vas ne mogu baš pratiti i o kakvim komplikacijama govorite. Hvala.
  2. Bas suprotno. Imam interes, takav je i dogovor izmedju mene i djeda. Imam namjeru cim prije isplatit djedovu kćer, ali pošto sam trenutno nezaposlena, nemam odakle. To je djed znao i zato je išao na plodouživanje, odnosno da se isplati njegova kćer kad ja budem u mogućnosti, jer je znao da ce njegova kćer željeti novac odma, pošto je sama nekretnina ne zanima. Mene zanima da li moze djedova kćer doći i sudski potraživati da se isplati njen dio. Znam da može potraživat, ali da li je to jače od mog plodouživanja? Kuću ne bi željela prodati, ali drugačije ne mogu isplatiti njen dio. Pa me zanima da li sam "osigurana" plodouživanjem? Hvala vam na odgovoru.
  3. Ostavinski postupak tek treba biti. I zanima me da li ona ima pravo potraživat isplatu, pa i prodaju te kuće (ako nema drugog naćina ju isplatit jer sam nezaposlena), ako ja imam pravo plodouživanja nad tom kućom?
  4. Postovani, moj nedavno preminuli djed je napravio oporuku u kojem ostavlja svojoj kceri 50% kuće, dok drugih 50% ostavlja meni, unuci (ja sam kćer njegove druge takodjer preminule kćeri) s pravom plodouživanja te iste kuće. Ta kuća je bila jedino njegovo vlasništvo. Njegova živuća kćer potražuje isplatu njenog dijela odmah. Da li njegova kćer ima zakonsko pravo odmah potraživati isplatu svog dijela (makar to znacilo i prodaju te kuce) ili ju ja imam pravo isplatiti kada to sama želim (uz napomenu da tu kucu ne prodajem, vec ju koristim za sebe).
  5. hvala puno na svim informacijama, ako budem imao prilike castim te pivom (pivama, sta ti je draze)
  6. Puno ti hvala prijatelju, ovako nesto mi je i receno, ali sam citao po netu, pa me malo (bolje receno, JAKO) zbunilo, a i nije mi bas ugodno. Da, osim sta sam povukao onaj pocetnicki kapital, nista nije bilo drugoga. Jos jedno pitanje. Da li ja moram prijavljivat i 0 (nula kuna) statistickom fondu /poreznom, unutar te 2 godine, odnosno dok nema prometa/ posla? Ovo mi je receno da moram, ali kako sad spominjes ove 2 godine, mozda i ne moram (iako nije neki posao to obavit) Hvala puno!
  7. Znaci, iako firma ne posluje (otvorio ju je u slucaju da neki posao dobije), i on nigdje nije zaposlen, on mora placati doprinose kao da je zaposlen? A sta je sa zadnja ta 3-4 mjeseca za koje nije placao?
  8. i sta ako napusti zemlju na recimo duze od 1 mjeseca?
  9. Rodjak je otvorio doo, i direktor je tamo. Otvorio je prije ~3-4 mjeseca, ali nije jos placao nikakve doprinose, niti se vodi kao zaposlen. Sta mu je sad radit?
  10. Trenutno sam nezaposlen. Zbog ljecnike pogreske ici cu na operaciju koja ce bit kroz ~2 mjeseca. Ali mi je ponudjen posao uskoro, a kroz 2-3 mjeseca bi trebao na operaciju i nosit gips 2 mjeseca. Da li da uzmem posao i da se pravim "blesav", pa nakon 2 mjeseca rada odem na bolovanje, koje je definitivno opravdano? Ako sam na probnom roku od 3 mjeseca, da li oni mene mogu zbog toga otpustit? Bilo koji savjet kako se postavit u ovoj situaciji, dobro je dosao! dakako, i koja su moja prava? Da li sam ja duzan reci za tu situaciju?
  11. na svu srecu, nije bilo to! osiguravajuca kuca i servis su se igrali gluhog telefona", u biti nisu ni pricali jedni sa drugima, a meni se predstavili kao da jesu.. Njihova spora reakcija i ljenost sam ja mora rjesavat, i na srecu, sve rjeseno u moju korist u 30min
  12. Imao sam prometnu, nisam kriv. Iz sporedne ulice me udrio covjek u autu. Steta je veca, on je odmah prihvatio krivnju, ispunili europsko izvjesce. Auto odnio kod njegovog osiguravatelja, oni me poslali u servis na procjenu. Radi se o Jadranskom osiguranju. Servis radi trosak, Jadransko odbiva to. Sta mi je sad radit, cime im prijetit? Na sta se pozvat? Ne zanimaju me pare, zelim da srede auto kao sta je bilo prije sudara, a to odbivaju. Kazu da je to previse...
  13. molim ako moze neki link da procitam malo o tome? hvala!
  14. Postovanje! Kako najbolje rijesit sljedece: Zarucnici, koji je jedan partner iz Hrvatske, drugi nije, namjeravaju investirat na cestici zemlje koja je u vlasnistvu partnera iz Hrvatske. Partner stranac namjerava ulozit nesto novaca u to. Kako najbolje, za obje strane, osigurat ulozeno tog partnera? Namjeravaju se vjencat, partner stranac zatrazit hrv. putovnicu itd., no ne zna se da li ce se to desit prije ulaganja ili poslije. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija