Jump to content

Ana-anica

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Ja želim prodati stan, a podstanari koji se nalaze u njemu ne mogu zbog bolesti pronaći drugi i izaći iz moga. Otkazni rok i ugovor o najmu stana je istekao. Stan samo oglašavam, nisam ga još nitkom pokazivao. Da li ja mogu tražiti od podstanara odštetu jer stan nije nitko pogledao. U biti pitam Vas da li u ovakvim situacijama postoji neki pravni redosled radnji.
  2. Poštovani, Ako sam ja davajući oglas za prodaju svog auta napravila greške npr. 92kw, a treba 82kw, godina proizvodnje 2020, a treba 2019, 23000km, a ima 33000km, grijana sjedala, a nema ih, automatska klima (auto ima ručnu klimu), a kupac je došao i sve to vidio dogovorio cijenu i kupio vozilo, isplatio, potpisao ugovor i prebacio auto na svoje ime. U članaku III ugovora stoji: Prodavatelj jamči Kupcu da je prodano vozilo njegovo isključivo vlasništvo, a Kupac nakon što je pregledao vozilo nema prigovora u svezi kvalitete i kupoprodajne cijene. Da li sam ja prekršila neki zakon jer prodavatelj sada tvrdi da on ove pogreške nije vidio, da sam ga ja prevarila i traži da mu dam 2000 EUR ili da uzmem auto nazad. Preti da će me tužiti i prijaviti policiji za prevaru. Što slijedi ako izgubim parnicu. Auto sam prodala jer sam bila u dugovima, ostalo mi je 800 eura, živim sama, podstanarka sam penzija mi je 1420 kuna, kad platim stan i režije ne ostane mi ništa.
  3. prvi put sam davala oglas na njuškalu, godina proizvodnje mi se nekako smaknulo jer sigurna sam da sam dobro označila, kilometri to sam sama kriva jer sam krivo tipkala, a ostalo je njuškalo automatski ispunilo, ne znam što sve točno, jer je kupac tražio da obrišem oglas. Sjećam se da je on rekao da auto nema grijana sjedala i da je klima ručna, kilometre je odmah vidio kad je sjeo u auto, a godinu je vidio u prometnoj i računima od servisa.
  4. Poštovani, Ako sam ja davajući oglas za prodaju svog auta napravila greške npr. 92kw, a treba 82kw, godina proizvodnje 2020, a treba 2019, 23000km, a ima 33000km, grijana sjedala, a nema ih, automatska klima (auto ima ručnu klimu), a kupac je došao i sve to vidio dogovorio cijenu i kupio vozilo, isplatio, potpisao ugovor i prebacio auto na svoje ime. U članaku III ugovora stoji: Prodavatelj jamči Kupcu da je prodano vozilo njegovo isključivo vlasništvo, a Kupac nakon što je pregledao vozilo nema prigovora u svezi kvalitete i kupoprodajne cijene. Da li sam ja prekršila neki zakon jer prodavatelj sada tvrdi da on ove pogreške nije vidio, da sam ga ja prevarila i traži da mu dam 2000 EUR ili da uzmem auto nazad. Preti da će me tužiti i prijaviti policiji za prevaru.
  5. Poštovani, Naslijedila sa od pokojnog (rođenog) oca dva stana, od svakog po jednu četvrtinu, a moja maćeha - očeva zakonita supruga od svakog stana po tri četvrtine. Sada ona hoće da otkupi moje dijelove ali ja ne želim prodati jer mi nudi malu cijenu. Ne žuri mi se ja bih čekala da cijene porastu, ali ona hoće što prije da ima 1/1 vlasništvo pa mi prijeti da će izvesti procijenitelja i prisiliti mi sudom da joj prodam po procjeni. Da li je to moguće obzirom da ona ima 3/4, a ja 1/4. Moj pokojni otac je stanove dao u najam tj. stanari su u njima i plaćaju najamninu - da li ugovore o najmu treba obnoviti...ili?
  6. Poštovani, Da li moja maćeha ( očeva zakonita supruga ) ima pravo posle smrti moga rođenog oca podići novac sa njegovog bakovnog računa (za koji ima punomoć koju joj je on dao) iako ostavinska rasprava još nije bila. tj. drugim riječima da li takva punomoć vrijedi poslije njegove smrti.
  7. Poštovani, Ako sam više od osam godina podstanar ( pod ugovorom) u istom stanu , da li mogu ostvariti neka dodatna prava, olakšice, povlastice i slično. L.P.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija