Jump to content

Dolegal

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno!! @Borbena7 Nadam se otezat iseljenje što duže moguće a opet da je sve regularno. Tko zna, tim nešto dužim rokom iseljenja možda bi i 3. osoba ipak odustala od kupovine. Ne mislim ništa "zlo" niti nekome praviti probleme, al ni nama baš nije zgodno nakon toliko vremena selit pogotovo s novorođenčetom i osobito jer smo se i mi napokon nakon 5 godina napokon posložili da smo u mogućnosti istu kupiti. Ha u međuvremenu za "nedaj bože" tražiti ćemo alternativu.
  2. Rok iseljenja ugovorom nije naveden. Koliko sam shvatila pročavajući zakone, u konkretnom slučaju imali bi pravo i na rok iseljenja do čak 6 mjeseci. Jesam li u pravu? Pisanu obavijest nismo dobili jer se ugovor još ni ne raskida obzirom da je više faktora koji su još nedorečeni u slučaju prodaje. Više je suvlasnika koji se još moraju dogovoriti i oko uvjeta prodaje, a također i pitanje zakonitosti dograđenih gospodarskih objekata na stambenu jedinicu (da li su iste legalizirane ili nisu). Poprilično je puno neriješenih pitanja i svakako do raskida neće doći dok se ista ne rasčiste. Nekako nam "držim fige" da se i zbog toga dogodi da se cjelokupna situacija poprilično oduži i da ipak prepoznaju da je jednostavnije nekretninu prodati nama. Ali da ponovim, dogodi li se suprotno. Je li istina da možemo tražiti rok iseljenja čak i do 6 mjeseci?
  3. Lijep pozdrav svima, Nadam se ovim putem riješiti nedoumicu u vezi prava podstanara u procesu prodaje nekretnine. Partner (uskoro suprug) podstanar je u kući već cca 5 godina s potpisanim i ovjerenim ugovorom na neodređeno vrijeme o najmu nekretnine (prijavljeno i prebivalište). U istoj unazad neprekidno 2 godine živim i ja i moje 1. vanbračno dijete. Trudna sam sada već 7,5 mj. što znači da vrlo uskoro imamo i novorođenče u kućanstvu. Sve obveze iz ugovora (najamnina) kao i plaćanje režija namiruju se redovito. Međutim, zadesila nas je neplanirana situacija. Vlasnici nekretninu trenutno žele prodati 3. osobi te po prodaji zahtjevaju naše iseljenje. Na situaciju smo odgovorili na način da smo i mi voljni nekretninu kupiti (čime bi izbjegli naše preseljenje i očuvali sada već ustaljeno okruženje nas i zasada 1. djeteta). Što možemo poduzeti po pitanju situacije? Obzirom da partner u nekretnini stanuje 5 godina postoji li neki oblik prava prednosti za kupovinu u odnosu na 3. osobu? I što se može poduzeti ako nekretninu ipak prodaju 3. osobi? Koja su naša prava u tom slučaju? Koliki je propisani rok iseljenja i mogu li nas uopće "istjerati" obzirom da ćemo do trenutka prodaje imati na brizi 9-godišnje dijete i novorođenče?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija