Jump to content

senderos

Korisnik
  • Broj objava

    138
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Nisam pravnik, ali s obzirom da je prošlo 20 godina otkada koristite te vodove mislim da ste stekli služnost dosjelošću i da vam nitko ne može ograničiti korištenje tih vodova, također možete tražiti upis služnosti vodova u zemljišne knjige. U slučaju da vam na neki način onemoguće korištenje vodova odmah tražite zaštitu posjeda prava služnosti. No ja nisam pravnik pa možda bolje da netko tko je potvrdi ovo.
  2. Poštovani, molim vaše mišljenje koliko bi mogla iznositi naknada za služnost vodova tj.kanalizacijsku cijevi dužine 15 m, cijev se nalazi na dijelu parcele kojim ide služnost puta (u korist iste parcele koja se spaja na kanalizaciju). Parcela gdje je položena cijev ne trpi štetu zbog iste u smislu da se nešto ne može graditi i slično, upravo zato jer se cijev nalazi na dijelu gdje je služnost puta. No prilikom upisivanja služnosti puta nije upisana i služnost vodova. Tržišna cijena zemljišta na tom području je 200 eura m2.
  3. Jedno pitanje vezano za etažiranje. Dakle kuća je na jednoj čestici zemlje, uz tu česticu je još jedna manja na kojoj nema objekata - manji dio vrta.. Čestice su u praksi jedna cjelina (kuća i vrt). U slučaju da želimo napraviti etažiranje da li moramo te dvije čestice spojiti tj. raditi novu građevinsku česticu? Ili se etažiranje može obaviti bez spajanja?
  4. Dakle netko je nesto rekao dati drugoj osobi, tinejdzerka je sastavila poruku iz koje proizlazi da ta osoba to vec ima te je dato njoj. Pri tom je izradila laznu poruku i ime te druge osobe. Vrijednost dara je minimalna. Brine me to kreiranje poruke i identiteta... Dakle ako se ostecena osoba javi policiji, policija po sluzbenoj duznosti pokrece postupak? Tinejdzerka ima 18, da rascistim. Mozda onda ovo treba u kazneno pravo. Stvarno se uvalila, tesko mi je vjerovati da moze dobiti kaznenu prijavu.
  5. Hvala vam na odgovoru. Koja kaznena djela su moguca? Dakle ako dodje do prijave policija postupa po sluzbenoj duznosti bez obzira sta je vrijednost neznatna?
  6. Molim vase misljenje. Tinejdzerka je "krivotvorila" - kreirala whattsup razgovor iznedju nje i druge osobe, i poslala to trecoj osobi, a kako bi stekla neku neznatnu korist (vrijednosno). Ova druga osoba prijeti da ce prijaviti policiji, iako se ispricala i ponudila naknadu. Koje su moguce posljedice, kako postupa policija? Tu je vrijednost neznatna, par stotina kuna neka stvar, ali spada li to u neki cyber kriminal itd, to me brine. Takodjer bilo je javnog objavljivanja screenshota njihovih medjusobnih poruka, na fb, je li to kaznjivo? Nista specijalno u sadrzaju,samo sta je to ipak privatni razgovor. Tinejdzerske gluposti, ali u slucaju prijave bojim se da mogu postati ozbiljne. Pa me zanima misljenje strucnijih.
  7. Ako se zemljište ne nalazi uz javnu prometnicu, već ima služnost prolaza 3m preko drugog zemljišta, kako se regulira priključak vode i odvodnje? Dakle javno poduzeće Vodovod će priključke pretpostavljam postaviti na javnu prometnicu, a zatim se korisnici trebaju sami spojiti? Ako vlasnik zemljišta uz prometnicu pravi probleme i ne dozvoljava priključak, koje su mogućnosti vlasnika zemljišta koje nije uz prometnicu da bi ostvario priključak? Da li Vodovod nešto može po službenoj dužnosti ili je sve na vlasniku zemljišta? Da li po zakonu imamo pravo na priključak vode i kanalizacije?
  8. Da, ali to nije osobna dostava? Roditelji su u drugom kućanstvu. No vjerovatno osobna dostava nije ni potrebna.
  9. Mislite da nisu obvezni osobnom dostavom uručiti opomenu, raskid ugovora, neko upozorenje itd. prije prijedloga za ovrhu? Hvala Vam na ljubaznosti
  10. Dakle prvi list je obavijest, gdje stoji "u prilogu vam se dostavlja prijedlog za ovrhu.." Drugi list je naslovljen "prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave općenito na imovini ovršenika", tu je pregled dugovanja - premije, broj police, zatim malo ispod toga (na istom listu) je naslov "rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave", opet isti pregled dugovanja, na idućoj strani piše "određuje se ovrha", na dnu je pečat osiguravajućeg društva, i zatim je još jedan list gdje piše "ovrhovoditelj traži trošak..., ali ako postupim sukladno obavijesti obvezan sam platiti samo glavnicu, kamatu i trošak obavijesti. To je to? Sad ne znam imam li kakvu osnovu za prigovor? Dug nije sporan, no osobno nisam primio opomenu, obavijest o raskidu...primili su roditelji u prizemlju koji mi to nisu dali, ja sam na katu (drugi stan skroz), tek sad kad mi je došla ova obavijest tražio sam kod njih dolje.
  11. Prijemnom štambilju... U gornjem desnom uglu je prijemni štambilj, na toj istoj strani najprije piše prijedlog za ovrhu, a ispod je rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave...
  12. Da, otisnuto je i rješenje o ovrsi. Datum na štambilju je 16.07.2021.
  13. Poštovani, molim savjet. Dobio sam prijedlog za ovrhu zbog neplaćenih premija dopunskog zdravstvenog osiguranja. 4 neplaćene premije plus obračunate premije do isteka police (još 7 rata), iako je polica raskinuta sad, u općim uvjetima vidim da postoji mogućnost naplate premija osiguranja do isteka police u slučaju raskida, i to ako je u osiguravateljnoj godini nastao osigurani slučaj. Bio sam jednom kod zubara ove godine pa to valjda smatraju osiguranim slučajem? Također prije prijedloga o ovrsi nisam dobio opomenu ni obavijest o raskidu - nema osobne dostave. Da li je osobna dostava opomene ilu obavijesti o raskidu uopće potrebna prije prijedloga o ovrsi? U prijedlogu je naznačeno da ako platim u roku 15 dana neće mi se zaračunati neki troškovi bilježnika (cca 200 kn). To vrijedi i ako izjavim prigovor te ne platim do očitovanja o prigovoru (a u međuvremenu prođe tih 15 dana)? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija