Jump to content

SaraSmo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ako se mogu nadovezati na ovu temu.. Ima li radnik pravo na naknadu HZZ-a ako je tražio izvanredni otkaz zbog neisplate plaće?
  2. Poštovani, tata je dobio rješenje kojim je određeno da je "zbog bolesti 100% nastao potpuni gubitak radne sposobnosti" te ima pravo na invalidsku mirovinu (o iznosu još čekamo rješenje). Zanima me kakva prava ima te što i gdje možemo potraživati s obzirom na dobiveno rješenje?
  3. Koliko znam, vještačenje može trajati mjesecima, ali mogu javiti rezultate kada stignu.
  4. Doktorica je ispravila "tipfeler" te su svi papiri poslani. Sad čekamo rješenje. 🤞
  5. Tata (57 godina) radio je kao autolakirer dok mu nije dijagnostiocirano zatajenje srca, dijabetes i dr. Na bolovanju je 2. godine te mu je prije tri mjeseca ugrađen ICD uređaj/defiblirator u slučaju infarkta. Tražili smo procjenu invaliditeta jer više nije sposoban raditi težak fizički posao te mu je doktorica opće prakse napisala “Izvješće s nalazom i mišljenjem liječnika” (u prilogu) u kojem navodi svoje mišljenje: “u svezi s pripremom i upućivanjem osiguranika na medicinsko pravima na osnovi rizika invalidnosti pravima na osnovi rizika invalidnosti” te u jednoj točki navodi kako bolest nije ostavila određene posljedice na zdravlje i radnu sposobnost osiguranika, a u idućoj da su te posljedice trajne (cijelo mišljenje je pomalo nesuvislo). Idući tjedan otići ću doktorici i zamoliti da ponovo napiše izvješće, no u slučaju da ona to odbije, koje su mi opcije? Mogu li se nekome žaliti ili na neki drugi način utjecati na valjano napisan dokument? Tata je bio branitelj u Domovinskom ratu, 10 mjeseci u rovu, nikada nije tražio nikakve povlastice u vezi sudjelovanja u ratu i nikada nije prošao psihijatrijsku obradu zbog PTSP-a, odbijao je. Početkom 05. mjeseca naručen je na psihijatrisko vještačenje u vezi PTSP-a. Mogu li nalazi psihijatra pomoći pri određivanju invalidnosti? Sve u vezi njegove zdravstvene skrbi obavljam ja jer on za to nije sposoban.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija