Jump to content

umirovljenik2

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani profesore, Puno hvala na prethodnim odgovorima te molim još jedan odgovor! Da li mi se omjer mirovine rat-mir računa temeljem ovih 20% dobivenih statusom HRVI ili ide na neko drugo Povjerenstvo? Hvala puno
  2. Poštovani, molim pomoć! Naime, u ratu sam obnašao funkciju zapovjednika samostalne pristožerne postrojbe te načelnika veze na različitim pozicijama ( brigada, zborno područje). Imam čin poručnika, ali formacijsko mjesto je zahtijevalo viši čin. Dobio sam informaciju da bi mi vojna mirovina bila nešto veća od civilne i da se pri izračunu iste gleda formacijsko mjesto. Uputio sam dopis Ministarstvu obrane te su isti odgovorili da ne raspolažu podacima o mom formacijskom mjestu. Kome se obratiti? Navodim da imam originalne Zapovjedi za postavljanje za obnašanje određenih funkcija . Netko navodi da se gleda samo čin? Što je relevantno? Hvala svima unaprijed!
  3. Poštovani, prosječni vrijednosni bod iznosi 0,8836. Ukupni radni staž 36 god, 06.mj i 29 dana. Pridodani - 4 god,1 mj i 4 dana. Na žalost, potvrdu nemam, sve mi je ostalo u zapovjedništvu , i kad sam tražio istu naveli su da isto ne mogu naći. Obnašao sam funkciju načelnika veze IZPM ZP Karlovac, zapovjednik general Miljenko Crnjac, načelnika veze pukovnije pod zapovjedništva generala Mate Pađena, načelnika veze IZPMGS RH, zapovjednik general Mareković. Ujedno Vas molim informaciju na koji način dokazati obnašanje funkcije na višem ustrojbenom činu obzirom da sam od Ministarstva oružanih snaga RH, Zapovjedništvo Odjel G-1, Karlovac pisanim putem dobio odgovor da ne raspolažu informacijama o ustrojbenim činu koji sam obnašao. U datoteci prilažen potvrde koje sam izdao kao zapovjednik samostalnog voda pri stožernoj postrojbi ( Vojne pošte ) za korištenje službenih vozila. Isto tako , imam Zapovijed Glavnog stožera Zapovjedništva u kojem je navedeno da sam načelnik veze što je originalno i potpisano od strane generala bojnika Miljenka Crnca. Imaju li dostavljena potvrda, kao i Zapovijed ikakvu podlogu za dokaz o tadašnjoj obnašajnoj funkciji koja je po formacijskom mjestu zahtijevala viši čin od onog koji mi je priznat. Hvala puno!
  4. Poštovani profesore, U privitku dostavljam Rješenje iz 2018. godine o priznavanju prava na invalidsku mirovinu ( 100% opća nesposobnost za rad ) . Prošli mjesec dobio sam stalni status HRVI - 20% te ne znam da li mi se isplati tražiti vojnu mirovinu?! Naime, rođen sam 24. 09.1965. U ratu sam proveo 1542 dana u borbenom sektoru, dragovoljac sam, te sam u trenutku demobilizacije bio poručnik iako sam tijekom rata obnašao funkciju višu od čina !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija