Jump to content

ubrigama

Korisnik
  • Broj objava

    61
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Znam! Ali Riješenje se poziva upravo na navedenu Odluku!
  2. Zar je moguće da baš nitko ovdje nema i ne zna odgovor na moju molbu?
  3. Molim pomoć! Gdje mogu pronaći, vidjeti, pročitati,.... Odluku o regulitranju statusa ranjenih, povrijeđenih, ozlijeđenih, oboljelih, i obitelji poginulih i umrlih pripadnika djelatnog i pričuvnog sastava Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske broj: 511-01-53-43390/1-01 od 08. lipnja 2001. godine? Zahvaljujem!
  4. Molim pomoć! Kod kog da se obratim kako bi mi sastavio pravno valjani ugovor o najmu kuće? Zahvaljujem!
  5. Pretpostavljam da ovo nije pravo mjesto za ovu temu, al možda će nekome koristiti. Čak i meni! Oko ponoći s ponedjeljak na utorak, zbog temperature koja je rasla bez obzira na tablete i tuširanje, odvela sam 13godišnje dijete kod dežurnog liječnika na odjelu pedijatrije. Pri dolasku izmjerene je temperatura 39,2 te je nakon preglrda liječnica preporučila ostanak u bolnici. Tako je i bio! Danas sume pozvali da dođem po dijete. Tada sam doznala kako je pronađen virus H1N1 te se s dijagnozom influence dijete pušta na kućnu njegu uz obavezan odlazak obiteljskom liječniku zbog recepata. Tamo doznajem kako je propisan lijek TAMIFLU , 3 dana po 2 tablete. Problem je u tome što pakiranje Tamiflua (10 tableta) košta 206,53 kn. Što bi bilo da nisam imala 206kn? Što ću s preostale 4 tablete koje djetetu neće trebati? Odlučila sam! Odnijet ću ih u bolnicu s nadom da će ih dat nekome tko nema 206 kn! A imam osjećaj da su dijete otpustili ("otjerali") iz bolnice samo zato da terapiku Tamifluom ne završi na trošak HZMOa. Sačuvaj nas Bože ovakovog zdravstva!
  6. Pomažem prijatelju! Po preporuci knjigovođe obrt je "pretvorio" u poduzeće (d..). Obrt je imao u najmu poslovni prostor. Od najmodavca je zamolio novi ugovor o najmu. U njemu najmodavac mijenja sadržaj ugovora u odnosu na onaj s obrtom. Vrijeme trajana najma smanjuje s 10 na 3 godine, a iznos najma povećeva za 50 posto. Što učiniti da ugovor s obrtom bude pravovaljan, a da se izmjeni samo naziv najmoprimca pošto se radi o istoj osobi. Hvala!
  7. Na koji način dijete poginulog branitelja ostvaruje pravo na besplatan prijevoz u školu? Da li je dovoljno dokaz o redovitom školovanju i i uvjerenje da je član obitelji poginulog branitelja dostaviti prijevozniku? Ili se to riješava preko ministarstva?
  8. Podnesena je tužba Ustavnom sudu. Sad me odvjetnik uvjerava da valja dostavit i požurnicu, ali da će je on napisati, a da je ja OSOBNO moram odnijeti na Sud te ispitati"u kojoj je fazi moj predmet?"! Zar to nije njegov posao? Ili je ipak u pravu?
  9. Baš zgodno! Znači da oni koji više rade imaju kraći godišnji! Bitno je da državni i ini službenici imaju 4 ili 5 dana više godišnjeg!
  10. Vidjeh! I što sad? Po "informativnim" stranicama imam pravo dok ga u Zakonu ne nelezim!
  11. Imam li kao udovica smrtno stradalog branitelja s priznatim statusom pravo da mi država plaća dopunsko osiguranje? Do sada sam imala karticu o oslobađanju od plaćanja participacije. U HZMO-u su mi rekli kako nemam to pravo zbog većeg prosjeka primanja. Ima li taj prosjek veze ako imam status? Hvala!
  12. Lako je reći! Ako si pokucao na tisuću vrata onda nije lako dignut ruku i pokucati tisuću i prvi put! Niti je vrijeme niti mjesto da pričam sve što nam se događalo!
  13. Ima li Povjerenstvo pravo osporiti odnosno ne priznati Rješenje o statusu stradalog u obrani suvereniteta RH, koje je valjanim postupkom izdano od Ureda za obranu i MUP-a RH?
  14. A kako je po pitanju obiteljske mirovine? Što bi bilo da MUP danas posthumno dodijeli viši čin svom, na zadatku, stradalom pripadniku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija