Jump to content

jokolo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Molio bih za tumačenje zakona po pitanju prebacivanja priključka za struju. Predstavnik sam stanara u zgradi u kojoj priključak na struju zajedničkog dijela (stubište, prilaz i hodnik) glasi na prijašnjeg vlasnika koji je umro neposredno nakon prodaje stanova. Dakle, uplatnice za zajedničku potrošnju struju su naslovljene na pokojnu osobu. Kako provesti prebacivanje računa s te osobe na zajednički račun (naprimjer: skup stanara). Probao sam ispuniti HEP-ov formular za prebacivanje priključka, međutim u formularu se kao novi potrošač mora navesti fizička osoba. JHtio bih izbjeći da moje ime bude vezano uz zajedničko obračunsko mjesto ako je to ikako moguće. Unaprijed hvala.
  2. Pitanje vezano uz pročelje: Smatra li se pročeljem ukupna vamjska površina zidova zgrade, samo zid koji je okrenut prema ulici ili nešto treće?
  3. Također me zanima odgovor na ovo pitanje. Ili, ako proširimo: Je li balkon i terasa u privatnom vlasništvu u potpunosti posebni dio ili neki dijelovi balkona i/ili terase spadaju u zajedničko vlasništvo zgrade? Konkretno, kakav je pravni status betonske konstrukcije balkona i terase, hidroizolacije te kako se tretira ograda balkona i terase? Ukoliko vlasnik stana i pripadajućeg balkona/terase želi promijeniti ogradu na balkonu/terasi, može li to prema važećim zakonima napraviti
  4. Nedavno sam kupio stan u novogradnji, a sa stanom sam također kupio i garažno parkirno mjesto. Parkirna mjesta u garaži su prodana neograđena, a crta razgraničenja je kao i na parkiralištima na otvorenom napravljena bijelom bojom. Na mojem parkrinom mjestu nalaze dva stupa koja suzuju ulazni prostor za manevriranje. Da malo bolje pojasnim, nosivi stupovi su postavljeni između dva parkirna mjesta na više pozicija u garaži. Problem s mojim mjestom je da su i s jedne i s druge strane stupovi suzili ulaz, dok susjedna parkirna mjesta s obje strane imaju rub stupa u ravnini s rubom bijele linije. Drugim riječima prilično mi je skučeno s tim stupovima iako po nominalnoj kvadraturi ne bi trebalo biti. Ono što me zanima je: Ako je susjed ogradio svoje parkirno mjesto tako da dobije vlastitu garažu, do koje granice može staviti zid? Je li to njegov rub bijele linije, sredina bijele linije ili moj rub bijele linije? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija