Jump to content

Tofffsy

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tofffsy objavio

  1. Identicne metode su primjenjene u mojoj prvostupanjskoj presudi. Jeste pokusali ici na Ustavni? Neki na Ustavnom uspiju bas u takvim stvarima. Ako moja drugostupanjska bude ista, a sad citajuci Vase iskustvo, skoro sam sigurna da ce bit, ja svakako idem dalje i na Ustavni i na EU.
  2. Puno Vam hvala! Ubuduće ću se i sama više boriti jer sam sada shvatila koliko je svako slovo i zarez bitno. Baš mi je nedavno stigla očekivana presuda i dovršavamo žalbu. Šokirana sam kako je zanemareno baš sve što ide meni u prilog do mjere da dokazi uopće nisu razmatrani, a nije ni objašnjeno zašto nisu. Ne samo što je protiv mene uzeto kao bitno, sve ono što je pogrešno ušlo u zapisnik, već su i neke stvari totalno izvrnute u odnosu na ono kako piše u zapisniku. Užasno mučno iz tog kaosa nešto izvući i napraviti suvislu žalbu, a ne demantirati riječ po riječ na 100 strana.
  3. Meni je taj Zakon o vlasnistvu strasno zbunjujuc. S jedne strane zaista ispada da je posjed zauvijek (dok se ne pretvori u vlasnistvo sto se moze nakon godina dosjelosti), a sa druge strane se kaze da vlasnik uvijek ima pravo traziti svoju stvar nazad, sto mi je naravno u redu. I to pravo nema zastaru. Istina, ne smije se ni taj posjed uzeti nasilno, koliko god je u pitanju necije pravo vlasnistvo. Treba ici pravnim sredstvima za povrat. Mi imamo situaciju gdje je jedna osoba u posjedu dijela nekretnine cijeli zivot, ali nije vlasnik, pa nam je odvjetnica savjetovala da trebamo pisanim putem obavijestiti osobu da se iseli i tada pocinje teci rok za podizanje tuzbe. Istina, nismo taj korak jos poduzeli pa ne mogu tvrditi da taj pristup stvarno i pali.
  4. Nisam strucna, ali ne bi li ovdje bilo rjesenje prava vlasnička tužba (rei vindicatio) koju dize vlasnik protiv osobe koja posjeduje njegovu stvar, kojom vlasnik, pozivajući se na svoje pravo vlasništva, traži od posjednika (ovoga sto prolazi), da mu preda posjed te stvari?
  5. Tofffsy

    Otimačina

    Sud nazalost nista ne istrazuje, koliko god bi to nama laicima bilo normalno. Dapace, mislim da je cak i pravilo, ukoliko Vas odvjetnik nesto propusti zahtjevati za Vas, i sud uoci taj propust, sud nece na to reagirati jer bi se to smatralo mijesanjem u postupak za korist jedne strane. I tu nije ni kraj apsurda. Ja npr. imam slucaj gdje se donijela negativna presuda za mene iako je moj odvjetnik istakao na sudu da se presuda temelji na falsificiranom dokumentu javnog tijela te je moj odvjetnik zatrazio da sud napravi uvid u taj spis kako bi utvrdio da je nas navod istinit. Sud je elegantno u presudi napisao da nije nadlezan za provjeru takvih stvari. Kako ja nisam u roku podigla tuzbu na javno tijelo zbog falsifikata (odvjetnik me nije uputio da trebam) izgubila sam priliku dokazivanja falsifikata uopce, i zbog toga izgubila cijeli spor u vrijednosti 600 m2 gradevinskog terena na vrlo atraktivnoj lokaciji na moru. Moguce da su ih prijavili za smetanje i zato je dosla policija. Ovi koji su se upisali ocito imaju dobre odvjetnike i oslanjaju se na njihovo znanje.
  6. Tofffsy

    Otimačina

    Od srca zelim da ostecenik uspije u ovom sporu, no svakako neka se prije upustanja u spor dobro informira jesu li sanse izgledne obzirom na ovo: “pravo vlasništva steceno dosjelošu na nekretnini koje nije upisano u zemljišne knjige ne može se s uspjehom suprotstaviti onome koji je postupajuci s povjerenjem u zemljišne knjige i u dobroj vjeri upisao svoje pravo” (l. 130. st. 2.) Pogotovo sto ovi koji su si upisali to vlasnistvo vrlo vjerojatno imaju dobre odvjetnike, ako ne i vise od toga.
  7. Tofffsy

    Otimačina

    Steta je sto Vi niste podnijeli tuzbu za dosjelost kada se ona stekla. Pretpostavljam da ste mogli dobiti vlasnistvo na temelju dosjelosti obzirom na protok vremena i stvarno uzivanje terena. Ako nisu bile poznate adrese vlasnika, onda se digne tuzba za utvrdivanje vlasnistva i da oglas u Narodne novine (pretpostavljam da su ovi tako napravili) i ako se nitko ne javi na rociste, donese se presuda o vlasnistvu u korist tuzitelja. Nazalost, ima danas puno onih koji to zlorabe pa se na taj nacin docepaju terena koji im nikako ne pripada. Ne znam da li je to slucaj ovdje. Obzirom da u zakonu stoji da je zasticen onaj koji upise vlasnistvo u zemljisne knjige ne provjeravajuci izvanknjizno stanje (vjerujem da su ovi provjeravali, ali ne znam kako biste to dokazali) jer je to ucinio sa povjerenjem u ispravnost i potpunost informacija u Zemljisnim knjigama, bojim se da ste u dosta nezgodnoj poziciji. Ne znam da li sada mozete suprotstaviti svoje pravo njihovom. Raspitajte se svakako jer ja nisam strucna pa sam mozda nesto i pogresno napisala.
  8. Vec 4 godine traje parnica za smetanje posjeda mog terena na moru. Za to vrijeme tuzenik uredno koristi moj teren za parkiranje svojih vozila (od skora i parkiranje gostiju jer je poceo iznajmljivati kucu preko bookinga). Kako se nesredeno stanje u Katastru popravlja (prosla je homogenizacija prije 3 godine sto je meni u korist), mislim da pocinje shvacati da ce tesko dobiti spor pa je poceo otezati na nacin da se na zadnjem rocistu tuzenik koji je trebao svjedociti nije ni pojavio, ni ispricao nedolazak. Novo rociste je zakazano za 5 mjeseci. Ja sam za to vrijeme blokirana i u koristenju tog dijela svog terena (cca 180 m2), a i ne mogu prodati cijeli teren koji je znatno veci. Obzirom na te nove susjede koji su mi zasmetali teren, ja vise ne zelim tamo nista ni graditi ni dolaziti. Dakle, zelim prodati i kupiti na nekom drugom mjestu ili uloziti taj novac u nesto. Naime, taj teren sam i kupila sa namjerom gradnje apartmana kako bih imala izvor prihoda kada izgubim posao. Posao sam izgubila prije 3 godine i sada mi je taj novac zaista potreban. Da li imam temelja traziti odstetu za vrijeme dok su me blokirali u raspolaganju mojom imovinom, ako dobijem spor? Nedavno su pitali preko odvjetnika da bi mi placali nesto za koristenje terena no ja sam odbila i rekla da prodajem teren i postavila cijenu i uvjete. Naravno, nisu nista odgovorili te samo nastavljaju koristiti teren i otezati parnicu. Unaprijed najljepsa hvala na odgovoru!
  9. Strasno zaista! Koliko ja znam, lazni iskaz na sudu se goni po cl. 305 Kaznenog zakona. Ako je to jos i vjestvo po kojem je donesena presuda, potencijalna kazna ide do 10 godina zatvora. Nadam se da bas dotle necemo morati ici, ali ne bi me ni iznenadilo. Opcenito, sokirana sam koliko ljudi jeftino prodaju sav svoj zivotni trud da postanu netko i nesto, i to kada nisu uopce gladni. Daleko od toga. Mogu shvatiti da netko proda svoju tesko stecenu medalju kada padne u neimastinu i glad, ali ovakvo jeftino prodavanje vlastitog profesionalnog ugleda koje se kod nas dogada je za zaljenje. To ne moze biti nista normalnog vec teska bolest.
  10. Hvala Vam na podijeljenom iskustvu! Stvarno mi je zao i grozno je cuti dokle je ova drzava pala i kako se jeftino prodaje vlastiti uspjeh za saku eura. Kao da smo svi gladna odrpana sirotinja. Kod mene se vjestak bas ozbiljno uplasio kada sam ja otkrila “pogresku” jer je i on svjestan da ga mogu goniti po cl. 305 Kaznenog zakona. Ja ne bih isla na USKOK jer to stvarno nema ucinka za nas obicne ljude. Ako cu nesto poduzeti, poduzet cu to privatnom tuzbom. No, meni je sada “zapelo” na tome da sudac ne zahtjeva od vjestaka dopunu ili reviziju (ne znam koji je naziv ispravan) mada je vjestak spreman uciniti to odmah. Cak mi je rekao da, ako sudac ne zatrazi, mogu na drugostupanjskom traziti povrat na prvostupanjski zbog toga. Mislim, to je cisto mrcvarenje i uzimanje vremena i novaca meni, a cime mi se naravno tuzenik i prijetio u slucaju da dignem spor protiv njega. Zato mi sve to mirisi na uskladenu igru pod dirigentskom palicom mog tuzenika.
  11. Predstoji mi zavrsno rociste u posjedovnoj tuzbi. Tuzenik i ja (tuziteljica) bismo trebali svjedociti. Tek nedavno sam primjetila da vjestvo sadrzi jako bitne pogreske na koje mi nije ukazala moja odvjetnica, a ni odvjetnik prije nje. Zbog slabe komunikacije, nekih drugih propusta i ovoga, povukla sam punomoc i osobno od suda zatrazila dopunu vjestacenja kojom bi se trebala popraviti ta bitna pogreska. Takoder sam zatrazila i odgodu rocista sa tim razlogom da se stigne pribaviti dopuna. Sud se nije oglasio, ni glede odgode, ni glede zahtjeva za dopunu vjestacenja. Rociste je za dva dana. Ja idem bez odvjetnika jer sada se vise nitko ne stigne uputiti u spis. Molim Vas, sta po zakonu mogu traziti i dobiti na tom rocistu, obzirom su izignorirali ovaj zahtjev za dopunu vjestacenja i odgodu rocista? Unaprijed hvala. PS. Primjetila sam da moj podnesak, niti zahtjev za dopunu vjestacenja, niti zahtjev za odgodu rocista nisu stavili u e-spis. Sta mogu po tom pitanju uciniti? Ako to nije u e-spisu, mogu li biti sigurna da ce drugostupanjski (kada cu se zaliti) vidjeti te moje podneske? Da li postoji zakonska obveza stavljanja podnesaka u spis?
  12. Nisam strucna, ali iz nekog iskustva, mislim da je moguce, ali se svakako raspitajte u urbanizmu da li imaju neku lokalnu regulativu koja ureduje postavljanje takvih kucica. Ako nema regulative ili je takva da odobrava, i ako ce ostati na kotacima, vjerojatno Vam nece trebati gradevinska, a ako skinete kotace i postavite ju na neku podlogu, mislim da trebate gradevinsku dozvolu.
  13. Ako izgubim posjedovnu tuzbu (ne bih trebala, ali cini mi se da ce tako biti), da li onda mogu dici vlasnicku tuzbu i istjerati uljeze koji moj teren koriste kao parking u zadnjih cetiri godine? Digla sam posjedovnu u roku, cim su poceli svojatati teren. Djelomicno su se pozivali na lose stanje u Katastru, ali u zadnje tri godine je to ispravljeno ovom novom homogenizacijom. Unaprijed hvala.
  14. Prica se da korupcija na sudu kod nas postoji. I naravno da vjerujem u to kad vidim neke bas nakaradne presude, tipa Horvatincic. No, sada me brine dogada li se i meni trenutno. Imala sam rociste u kojem sam kao stranka svjedocila jos jednom, protiv mog bivseg poslodavca za kojeg smatram da mi je protuzakonito prenio ugovor na stranu firmu koja mi je odmah pokusala dati otkaz. Ja sam naslutila da bi to moglo ici u tom smjeru, pa sam se jos prije prijenosa ugovora usprotivila prijenosu ugovora, jer realno do prijenosa poslovanja nije doslo. Poslovanje ni u jednom trenutku nije nastavljeno. Samo su nasi ugovori preneseni i nama dan otkaz isti dan. Na zadnjem rocistu je sutkinja bila bas super i vidjelo se da “kuzi” stvar. Bila je spremna pazljivo saslusati sto svjedoci govore. Suprotna strana je vidjela da stvari ne idu u dobrom smjeru po njih pa je njihov odvjetnik postao jako nervozan. Ovaj puta potpuni obrat situacije. Sutkinja meni, koja sam svjedocila jos jednom, na njen poziv, na zavrsnom rocistu ne daje da govorim bitne stvari, i u zapisnik unosi mozda 20% onoga sto sam rekla, i to dosta iskrivljeno. I moja odvjetnica je to uocila. Sav trud moje odvjetnice da u zapisnik ude prava stvar, bio je neuspjesan. Trenutno se cini da je spor izgubljen, sa tim da nam ni zalba vjerojatno nece pomoci jer moje svjedocenje je skoro protiv mene, ovako uneseno u zapisnik. Sta mogu uciniti u ovoj jadnoj drzavi? Sumnjam da je prljava korporacija povukla svoje veze i utjecaje, i da sam ja kuhana i pecena u ovome.
  15. Nisam strucna, ali mislim da se dosjelost ne moze ostvariti na nekretnini ciji je vlasnik poznat.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija