Jump to content

waRp63

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ne bi se složio i tvrdim da govorite neistinu. Nakon prvog i umrlim slučajevima i nakon drugog neuspjelog pokušaja uručenja sud daje nalog policiji za privođenje a ako ni to ne uspije sud stavlja poziv na oglasnu ploču i kad istekne rok smatra se da je poziv uručen i ako optuženi ne dođe sigurno slijedi raspisivanje tjeralice pa i pritvora ukoliko je teže kazneno djelo
  2. Kad bi to tako bilo istinito i jednostavno "ne primiš koverte i riješio si se progona" svatko bi to radio i sud ne bi trebao ni postojati. Odgovor prethodni vrlo je blag i nedorečen. Ne odazivanje sudskom pozivu svaki put sud strože i strože postupa pa od naredbe za dovođenje ako ne uspije ide raspisivanje potrage ali i često puta pritvor radi izbjegavanja suda. Pa ko voli nek izvoli.
  3. Već treći pugt uzalud dolazim na zakazano ročište i svaki put ne dođe okrivljenik a niti njegov odvjetnik Posljednji put kao išla policija da ga privede. Naravno došli, pozvonili, kriminalčina vidio kroz špijunku tko je i ne otvra i policija odlazi i obavještava sud kako ga nije pronašla. Zanima me dokle tako može sud tolerirati ovakav bezobrazluk okrivljenika? Čini se do zastare !!! a mislim da je sutkinji to i cilj !!!
  4. Poštovani molio bih preporuku za stručnog i sposobnog odvjetnika za k.d. prijevare ja sam u svojstvu oštećenog a nalazim se u Rijeci Molim preporuke na pm zbog pravila foruma Hvača
  5. Poštovanje, Kupio sam nedavno automobil od jedne gospođe koja je imala ugovor o kupoprodaji od treće osobe koja je upisnana u prometnu dozvolu. Ona je to objasnila da ima hitnih financijskih problema i da mora prodati automobil bez da ga prenese na sebe. Nisam baš bio sasvim siguran da je to ok pa sam otišao na tehnički pregled da pitam da li mogu kupiti auto i potvrdili su mi da je to moguće. Usput sam provjerio na tehničkom da li na autu ima tereta ioni su mi naplatili tu uslugu i dali napisanu potvrdu da tereta nema. Dok sam auto spremao za tehnički jer je trebalo promijeniti disk pločice a i promijenio sam ulje, gume i sl. iznenada je nastao problem jer mi se javila osoba upisna u prometnu dozvolu koja mi je rekla da on nije prodao nikome auto, te da je ta dotična gospođa koja je meni prodala auto, navodno falsikovala ugovor za koji je on tvrdio da nikada nije potpisao već je samo auto posudio sinu od dotične gospođe, odnosno rentao za određen iznos iznajmljivao. Kako sam se ja nisma slagao sa njegovim zahtjevom da vratim njemu auto jer sam ga isplatio u potpunosti, on je slučaj prijavio policiji koja je i izašla u trenutku kada sam se nalazio na parkiralištu jednog trgovačkog centra na kojem je prije dolaska policije došla ta osoba upisana u prometnu i sjela za upravljač, upalila auto i odvezla na nepoznatu lokaciju, te se vratila neposredno prije dolaska policije. Policija je došla, uzela izjave i nije zatražila od te osobe da mi vrati automobil iako jei danas kod mene prometna dozvola, polica osiguranja, već je policija uz potvrdu oduzela od mene oba ugovora i moj i taj naodno sporni. Molim osobe koje su upućene u ovakve probllematike da me posavjetuju što učiniti u ovakvoj situacije jer sada sam i bez automobila i bez novaca zbog sumnji i izjave osobe u prometnoj koja može biti točna ali i ne mora ali svakako će proći puno vrmena dok se to provjeri, te da mi kaže tko je zapravo vlasnik automovila u mom slučaju? Hvala unaprijed ilijep pozdrav svimana forumu.
  6. Imao sam spor sa izvođačem radova koji je 2x obračunao pdv jer je uzeo u gotovini toliko avansa da nikako nije mogao pokriti fakturama unaprijed uzete avanse pa da bi do konačne cifre došao, cijenu kvadrata vanjske fasada od 300 kn koja je uključivala pdv, na 300 kuna dodao je 25% pdv i to je onda bila cijena od 375 kuna po kvadratu što nije bilo u skladu sa ugovorom ali i on je sam demantirao kada je izdao prvu fakturu u kojoj je ispravno obračunao cijenu 240 kn + 60 kn pdv = 300 kn, dakle dokaz dao sam protiv sebe. Dodatno je upitno da li je uopće ista tvrtka obveznik pdv-a jer se radi o j.d.o.o. koja je u 2022. godini ostvario samo 24.000 kn dobiti. Naravno moja porezna prijava PU ostala je bez odgovora je porezna tvrdi da je to "poslovna tajna". Glupost. Po financijskom izvjetaju jasno je da izvođač nije uplate predujmova uplaćivao na žiro-račun j.d.o.o. već ih je stavio u vlastiti džep. Porezni nadzor je ostao tajna ali mogao je sud pribaviti zapisnik da je htio. Ali kako izvođač ni na taj način nije uspio doseći ukupan iznos naplaćenih predujmova, onda je u fakture naveo fiktivne izmišljene radove, koje nisu izvedeni niti je bilo potrebe za njima a po ugovoru svi eventualni radovi morali su biti ugovoreni pisanim dodacima ugovoru a ne postoji ni jedan. Unatoč očitim dokazima koji su jasni i studentu prve godine pravnog fakulteta, odvjetništvo odbacuje prijavu a i žalbu sudac istrage potvrđuje odbacivanje žalbe. Pravni lijek koji je preostao je preuzimanje progona i to sam učinio ali ništa od toga. Sudac istrage sebi dozvoljava da u pisano rješenje napiše kako je izvođaš "uradio 90% radova" iako nije rađeno nikakvo vještačenje i potpuno neutemeljena izjava o "količini izvedenih radova" koja uzgred rečeno nije ni bila predmet spora već način prijevare namjernim pogrešnim obračunom pdv i fiktivnih radova za što postoji pisana dokumentacija kao dokazi već do te faze a dodatnim izvidima siguran sam da bi se došlo do znantno boljih dokaza da je sud prihvatio preuzimanje progona kada već po službenoj dužnosti nisu htjeli raditi svoj posao. Zaprepašćuje činjenica da sve distance do Županijskog vijeća općinskog suda su listom odbacivali sve podneske i žalbe prepisujući doslovno odbačaj optužnice od ODO i kako je ODO zauzelo stav i pisalo u odbačaju, svi ostali su samo prepisivali, tako da je na koncu predmet završio u arhivi. Tako jednostavan predmet sa očitim dokazima a počinitelj prevarant je ostao nekažnjen, dok sam ja kao oštećenik još i dodatno kažnjen jer sam platio ogromne troškove prije svega svom odvjetniku koji mi je ovih dana rekao da "nema dalje". Pitao sam što je sa zahtjevo za zaštitu zakonitosti ili žalbi na Ustavni sud, moj odvjetnik mi je odgovorio da nema nikakve šanse da će se time bilo što dobiti pozitivno. Upravo to me zanima, da li je istina "da nema dalje" ili postoji neki pravni lijek da se ova nepravda ispravi i da se predmet "makne sa ovog korumpiranog i pristranog suda" na drugi sud?
  7. Lakša tjelesna ozljeda kvalificirana je u KZ-u kao k.d. "Tjelesna ozljeda" i ne progoni se po službenoj dužnosti u vašem slučaju već isključivo privatnom tužbom. A to što je policajac spominjao prekršaj znači da j epodnio prekršajnu prijavu protiv počinitelja samo za narušavanje javnog reda mira čl. 13. ili ako je drsko i bahato čl. 6. ZOPJRM Moj je savjet uzeti odvjetnika i podnijeti tužbu i tražiti odštetu. Svjedoke imate, pretpostavljam i neke liječničke nalaze i to je to. Ako ne podnesete tužbu nemate što očekivti od nadoknade štete jer taj će dobiti novčanu kaznu par eura i gotova stvar.
  8. Poštovanje nekoliko godina sam čekao na rješenje ODO Rijeka i na koncu dočekao da je 2020 godine podiglo optužnicu a nakon nekoliko mjeseci sud je potvrdio istu optužnicu Od tada pa do danas niti jedna procesna radnja nije pdozeta Poznata je sutkinja koja je zadužena za taj predmet a navodno u sudskim krugovima poznata po "ljenosti" Konsultirao sam se sa odvjetnikom koji me zastupa da poduzmemo bilo što zbog tog nerada i aljkavosti sutkinje ali mi jeodvjetnik sugerirao da bi to mogao biti "dvosjekli mač" jer kako sam razumio sutkinja bi se mogla "osvetiti" za bilo kakve moje žalbe Taj savjet mi djeluje neuvjerljivo i stavlja me u nemoćni položaj žrtve koja je svezana bez bilo kakve mogućnosti da se bori sa takvom lijenom a možd i korumpiranom sutkinjom Poludo sam jer čerkam godinama da se završi kazneni postupak za k.d. "Prijevara" jer odistog ovisi i moja privatna tužba koja je obustavljena do rješenja k.d. po službenoj dužnosti koji se izgleda nikad neće ni započeti rješavati do zastare. Da li ima bilo tko nekakva iskustva sličnog karaktera ili ima neki savjet što da radim? Hvala unaprijed za bilo kakavu pomoć
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija