Jump to content

senjtea

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vlasnik sam i direktor d.. za prevoditeljske usluge. Istovremeno sam zaposlen kod poslodavca d.d. na neodređeno na istim prevoditeljskim poslovima za što primam plaću. U dogovoru s poslodavcem radim prijevode i za to mu ispostavljam račune. Moje pitanje: Da li je to zakonom zabranjeno, da li sam u prekršaju, da li je to u sukobu interesa? u nekoliko navrate su me neki zaposlenici prijetili da će me prijaviti. Molim HITAN odgovor!!!!!!!!!
  2. Poslodavac me uputio na školovanje izvan mjesta prebivališta. Primam naknadu za gradski prijevoz za Zagreb, 290 kn. Zanima me da li je poslodavac u obvezi nadoknaditi mi troškove puta izvan mjesta, točnije isplatiti 2 zonu gradskog prijevoza za Zaprešić.
  3. Poštovani, naknadno sam saznala da darovni ugovor nije ni postojao nego se na ostavinskoj izjavilo da ne postoji nitko u nasljednom redu. Teta je potpisala izjavu da je ona jedini nasljednik. da li postoji zastara i u tom slučaju, dakle krivi navodi, lažna izjava. da li mogu uložiti žalbu i pokrenuti ponovo spor odnosno ostavinsku raspravu? Srdačan pozdrav,
  4. imala sam 14 godina kad mi je umro tata (1983). nakon tate, po njegovoj strani, ostali su mi deda i teta (tatin tata i tatina sestra). Djeda je imao kuću i zemljište na moru koju je darovao svojoj preostaloj kćeri. Nakon njegove smrti, 1995., nije bilo ostavinske, a teta mi je rekla da je sve njeno, da je deda sve njoj ostavio. da li je moguće da sam "izbačena" iz nasljednog reda zakonski? vjerujem da pravo na nužni dio nije sporno, ali da li je moguće pobijat taj darovni ugovor nakon toliko godina i tužiti ju za povrat nužnog dijela?
  5. zaposlena kao prevoditelj u d.d.-u, a istovremeno obavlja prijevode i ovjere privatno za tvrtku u kojoj radi i prima plaću. dakle, zaposlena je u firmi na neodređeno, i toj istoj firmi ispostavlja račune za izvršene usluge prijevoda i ovjera. zar to nije u sukobu interesa? zar je moguće da je to s pravne strane regularno?
  6. da li je protupravno staviti radnika na nižu spremu nego ima. naime u katalogu zanimanja točno je specificirano što se traži: sprema, godine staža, znanja i vještine. iako imam preko 20 godina staža, i dalje me svrstavaju u kategoriju nižeg koeficijenta-od 5-10 godina staža. da li imam pravo napredovati sukladno katalogu zanimanja, ukoliko zadovoljavam sve navedene kriterije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija