Jump to content

Neznalac22

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ima smisla. Nego sad dolazim do drugog "problema", naime sa adrese mog prebivališta na koje treba doć pismo moja majka koja živi sama upravo se seli. E sad ja sam mislio poslati mail kako studiram vani tako da nisam ovdje te da mi trenutno nikog nema na adresi prebivališta, tako da bih zamolio poštovanu sutkinju da mi poštu šalje na recimo bratićevu adresu. I onda bih pričekao da mi bratić javi kad je stiglo pismo pa bih napisao pismenu obranu. Jel' to izvedivo? Hvala vam svima na odgovorima!
  2. Razumijem, no zanima me mogu li se ja npr. dogovorit s njom kad ću bit ovdje, odnosno kada mogu uopće fizički prisustvovati suđenju? Konkretno bih naveo nešto tipa: "Pošto studiram u inozemstvu te zbog istih obaveza, tek sam u mogućnosti biti na sudu za zimske praznike sa 2022. na 2023. (I sada bih tu naveo još i datume točne). Jel' to ok? Hvala na brzom odgovoru!
  3. Naime prije 9 mjeseci "pao" sam sa paketićem speeda, 0.8 g; te sam sad zvao Općinski sud da vidim u kojem je dijelu procesa. Rekli su mi da je prekršaj stigao do sutkinje ali još nije ništa rađeno na njemu. E sad ja studiram u inozemstvu te sam ovo ljeto prekrcan obvezama na faksu tako da nisam planirao doći tu, eventualno ako sve riješim na par dana a to ne znam hoće li biti. Moje pitanje je kako sročiti mail/pismo uz ove okolonosti da to izgleda kako treba. Te drugo pitanje, ima li sutkinja pristup prelasku granica u slučaju da dodjem na tih par dana da se ne bih zeznuo?
  4. U redu, puno hvala na brzom i preciznom odgovoru. Jos me samo zanima jedna stvar. Naime, ja imam trenutno boraviste u BiH, te prebivaliste u Zagrebu. Ali, trenutno nikog nema na toj adresi u Zagrebu kako mi se obitelj seli. Mogu li ja u zalbi predloziti adresu slanja od na recimo nekog clana obitelji na drugoj adresi kako bih bio u mogućnosti znati kada pismo dodje?
  5. Ova uputa o pravnom lijeku me zbunjuje u slučaju zalbe, odnosno cini se da ni ne smijem platiti kako bi zalba bila valjana. E sad kako ide dalnja procedura, moze li se maknuti i novcana kazna zbog zalbe te ako ne hocu li morati onda platiti puni iznos dok cekam rjesenje s obzirom da ce proc 8 dana...
  6. Naime, zaustavili me te napuho 1.1 promila dobio novcanu kaznu od 5000 odnosno 2/3 u roku od 8 dana, te oduzimanje prava na voznju na 3 mjeseca. Mislio sam ulozit zalbu jer si ne mogu priustit taj vremenski period bez mogucnosti voznje. Vidio sam u prijasnjim postovima kako je u zalbi najbolje priznati krivicu, pokajati te dati razlog zalbe. E mene sad zanima ako ja to uradim jel se to odnosi i na novcanu kaznu? Imam neki osjecaj da ne, te u tom slucaju zbunjuje me to da u prekrsajnom nalogu pise da zastitna mjera zabrane upravljanjem motornim vozilom pocinje teci od izvrsnosti/pravomocnosti odluke, odnosno protekom roka za dragovoljno izvrsenje ili protekom 8 dana od dana pravomocnosti. Odnosno, sto u slucaju da se zalim i oni prihvate moju zalbu kad ta mjera pocinje vrijediti? Ispricavam se na duzem postu i hvaka unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija