Jump to content

votdfak

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

1 pratitelj

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mene su odbili ne sa jednim, nego sa dva roditelja rodjena u Hrvatskoj, plus celo porodicno stablo rodjeno u Hrvatskoj. 1976 godiste, rodjen u Beogradu. Brat rodjen 1971 isto u Beogradu, dobio. Nista meni tu nije jasno.
  2. Moj brat zvanicno dobio pasos/putovnicu i sada mi nabija na nos. I dalje ne mogu da shvatim da me neko odbije, a otac i majka drzavljani, brat dobio, a ja zbog toga sto sam rodjen 1976 budem odbijen. Da li vredi ponovo podnositi zahtev? @sivko
  3. Dobio je zato sto je upisan u HR i kao sto rece @olelolebg do neke 1973 je bilo tako, posle su promenili... Ali voleo bih da mi neko racionalno objasni zasto smo mi koji smo rodjeni izmedju 1974-1976 osudjeni na ovu glupost? Nije dobio na osnovu nacionalne pripadnosti sigurno, bukvalno je dobio zbog birokratskog sr*nja, kao sto sam i ja odbijen zbog birokratskog sr*nja.
  4. I moj brat '71 je dobio, ja '76 izduvao. Nebuloza, zato granice i jesu glupost.
  5. Nisam se pozivao na clanove zakona, i slazem se da je na osnovu cl.5.st.2. resenje trebalo da bude pozitivno, ali avaj. Ne znam da li ce pomoci zalba ako se pozovem na navedeni clan? Ja sam za sve godine zivota ovde u Srbiji svakako zasluzio SRB drzavljanstvo, a HR mi bez ikakve sumnje pripada poreklom. Bilo bi super da neko podeli sa nama ovde kako bi trebalo napisati zalbu.
  6. @Lone22 "Odbija se zahtev za utvrdjivanjem hrvatskog drzavljanstva temeljem clanka 30. stavka 1. Zakona o hrvatskom drzavljanstvu." "Naime, predmetni zahtjev za utvrdjivanje hrvatskog drzavljanstva moze se preispitati samo temeljem odredbe clanka 30. stavka 1. Zakona o hrvatskom drzavljanstvu, kojom je propisano da se hrvatskim drzavljaninom smatra osoba koja je to svojstvo stekla po propisima vazecim do dana stupanja na snagu Zakona o hrvatskom drzavljanstvu (8.10.1991.g.)" "Slijedom naprijed navedenog, trebalo je rjesiti kao u izrijeku ovog rjesenja."
  7. U medjuvremenu sam se konsultovao sa advokaticom, nema svrhe podnositi zalbu zato sto bi u zalbenom postupku odluka ponovo bila negativna. Drzavljanstvo bih mogao jedino dobiti kao pripadnik hrvatskog naroda, ali to znam da ne mogu. Nista, trenutno sam crna ovca porodice.
  8. Ja necu podnositi zalbu, ostacu jedini bez papira, bukvalno svi moji imaju papire i rodjeni su u Hrvatskoj.
  9. Odbijen na osnovu clana 30, stav 1, zato sto mogu imati samo jedno republicko drzavljanstvo uz savezno drzavljanstvo.
  10. @olelolebg hocu, cim pokupim resenje sledece nedelje. Generalno, svi moji su rodjeni u R HR, tata, mama, njihovi roditelji, roditelji njihovih roditelja, i tako redom. Jedino smo brat i ja rodjeni u Beogradu.
  11. Otac 1944 i majka 1953 (preminula 2005) rodjeni u Hrvatskoj, brat 1971 dobio drzavljanstvo na osnovu upisa u knjige. Ja sam 1976 upisan u knjige rodjenih u Srbiji, podneo zahtev Aprila 2021, danas su mi rekli da svratim po resenje. Cemu da se nadam?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija