Jump to content

schwabojj

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je schwabojj objavio

  1. koliko mi je poznato ako je nasljednik prema ostavitelju počinio teže kazneno djelo kao što je pokušaj ubojstva nema pravo na naslijeđe. ali ako je to učinjeno u stanju bolesti(shizofrenija)i to prema roditeljima koji su oprostili to djelo za koje nikada nije ni bilo sudskog postupka a niti presude ima li pravo nakon smrti roditelja sestra te osobe koja se redovno i uspješno liječi tražiti da se na osnovu nedostojnosti isključi iz naslijeđa? unaprijed zahvalan molio bih što prije pomoć!
  2. zahvaljujem gosp. veteran i još samo pitanje što sa neevidentiranim poklonima za vrijeme života koje je ostavitelj poklonio jednom nasljedniku a jako su vrijedni, naravo ako postoje dva ravnopravna nasljednika?
  3. molim hitno za pomoć! da li je moguće pravno sankcionirati nestanak nakita i zlata iz stana kojeg po pola nasljeđuju dvije sestre, prije ostavinske rasprave i pečaćenja stana od strane odvjetnika pod pretpostavkom da su dragocjenosti bile neregistrirane a stan je od roditelja koji su umrli u razmaku od godinu dana. ostavinska rasprava tek slijedi! unaprijed zahvalan.
  4. ukratko, dobio sam presudu kojom se obavezujem da moram uzdržavati mušku punoljetnu osobu(na osnovu vještačenja dna nakon 19 godina). u presudi stoji da je redovan student koji ponavlja godinu pa sam stoga dužan ga uzdržavati i pored toga što ne ispunjava redovno svoje obaveze bez ikakvog opravdanja samo zato što je dobio potvrdu od fakulteta da je redovan student. mislim da sam u presudi grubo oštećen jer je i upisan na fakultet samo zbog toga da bi dobivao alimentaciju a da ništa ne uči može se vidjeti i po broju ispita koje je položio. pored toga nije i nakon ponavljanja upisao drugu godinu pa je izgubio pravo na dalje studiranje. no po obiteljskom zakonu roditelj je dužan uzdržavati dijete još godinu dana nakon školovanja. zašto ga moram uzdržavati još jednu godinu nakon školovanja koje to nije tj uzaludnog studiranja i gubizka 2 godine na fakultetu. može li mi tko pomoći i ima li mogućnosti da mi prestane obaveza daljnjeg plaćanja uzdržavanja. unaprijed zahvalan! *editirala newbie: naslov teme skraćen
  5. tužba mi je uručena nakon dvije godine od podizanja, a kako bih imao davanja prema tom djetetu kad nisam ni znao da je moje a ta majka koja tek sada traži pravdu me otjerala od te spoznaje sa policijom uvjerena da će naći djetetu oca na osnovi svojih draži i kad nije uspjela...
  6. imam 52 godine, oženjen sam. prije 4 godine tužen sam za uzdržavanje od gospođe s kojom sam u mladosti bio u vezi kada se i porodila.tužba mi je uručena nakon 19 godina od rođenja djeteta, a podignuta je dvije godine ranije tj nakon 17 godina od porođaja.u ono vrijeme prije 22 godine pošto mi je obećala da će voditi računa o kontracepciji viđali smo se povremeno. međutim zatrudnila je i ja sam onda tražio vještačenje koje se moglo prema odvjetniku izvesti samo ako me tuži što je i učinila. nakon prvog ročišta na sudu ja sam obećao platiti sve troškove s čim se sudac složio rekavši da ćemo naknadno dobiti pozive za vještačenje dna. ostao sam nemalo iznenađen kada je povukla tužbu i time mi jasno dala poruku da se ne radi o meni. u međuvremenu sam htio da razjasnim sa njom o čemu se radi a ona je pozvala i policiju(miliciju) da inscenira da je napadam nadajući se da će me policajci tući. onda je nastao rat prošlo od njenog porođaja 6-7 godina i opet me tužila i nakon prvog ročišta opet povukla tužbu. poslije toga me nazivala telefonom tek tako da popričamo i da mi kaže da me neće tužakati, rekavši mi da ja u to vrijeme nisam bio jedini koji je bio sa njom u "vezi". na to više nisam ni mislio i oženio sam se. međutim prije 4 godine stiže treća tužba (postupak još traje) . bilo je i vještačenje gdje je utvrđeno da se nedvojbeno radi o meni kao o biološkom ocu. tokom ove četiri godine ostao sam i bez posla a i supruga mi ne radi. očekujem presudu i neznam kako ovo da riješim. sina je upisala na fkultet ali pošto se radi o njoj kao jako problematičoj osobi to je uradila samo da što duže prima alimentaciju jer on ponavlja prvu godinu. znam da dijete nije krivo. čak sam joj u ono doba nudio da ostanemo u vezi ako se dokaže da sam ja otac ali je odmah našla novog dečka i nemilosrno mi opsovala rekavši kako će ona djetetu naći oca. očajan sam, razbolio sam se vjerojatno od stresa a i brak mi je u krizi.IMA LI MI TKO ŠTO PAMETNO REĆI KAKO IZAĆI IZ OVOGA! unaprijed hvala na svim dobronamjernim komentarima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija