Jump to content

Neshvaćena20

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Neshvaćena20 objavio

  1. Pozdrav, može li mi netko reći koliko imam dana "starog" godišnjeg odmora ako sam zaposlena od 10.kolovoza 2021.te u kojem roku me je poslodavac dužan o tome obavijestiti? Nadalje, zanima me koliko minimalno imam dana "novog" godišnjeg te od kada taj rok počinje teći? Hvala!
  2. Hvala vam. No, što s onom stavkom u ugovoru o radu na kojoj piše kako sam dužna obavljati i druge poslove po nalogu poslodavca? Zar to ne daje poslodavcu za pravo da mi daje (da ne kažem izmišlja) koje god poslove želi?
  3. Pozdrav, Možete li mi reći mogu li i na koji način dokazati da je poslodavac kriv za izvanredan otkaz ugovora o radu? U kolovozu 2021.počela sam raditi u jednoj udruzi na EU projektu, nepuno radno vrijeme. Od samog početka poslodavac mi nije konkretno rekao koji su moji zadatci (obzirom da dosada nisam radila na projektima, nisam upućena u radne zadatke), nego je sve bilo po principu - usput ćeš naučiti. Tijekom ovih 9 mjeseci sve sam informacije o poslu dobivala na kapaljku ili u zadnji tren, dokumentaciju također. Isto tako, partner na projektu je otkazao suradnju s nama zbog neizvršavanja obaveza poslodavca i neodgovornosti. Nadalje, kolegica koja je bila pravnica u udruzi prešla je na drugo radno mjesto te je usmenim putem poslodavac rekao kako ja preuzimam njezine obaveze, što pravne, što vođenja njezinih projekata. Pravnica nisam. Radno vrijeme mi se neće nadopuniti niti povećati plaća. Što se tiče doprinosa i prijave, to je sve uredno obavljeno. No, nisam sigurna koliko je isplata plaće otegotna okolonost jer niti jedan mjesec ne "sjedne" u isto vrijeme (nekad to bude 5.u mjesecu, nekad 15.). Radni uvjeti su također loši - u uredu nemamo toalet, nego moramo moliti druge urede da nam ustupe svoj. Poslodavac mi također uzme laptop i ne vrati ga po par dana. Prema navedenom, možete li mi reći jesu li to opravdani razlozi za izvaredni otkaz ugovora o radu? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija