Jump to content

Marija64

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Već sam u registru poreznih obveznika primam i hrvatsku mirovinu. Znači samo rješenje o mirovini iz Srbije?
  2. Poštovanje, već 18 mjeseci primam uz hrvatsku i mirovinu iz Srbije. Nisam je prijavila u poreznu niti mi je netko u 18 mjeseci javio da prijavim po službenoj dužnosti. Kako porezna prikuplja te podatke i je li moguće da nikad i ne pošalju nikakav dopis. Kakva je procedura i praksa u ovakvim slučajevima i kakva je najgora posljedica ovog prekršaja? Tek sam nedavno saznala da moram prijaviti svaki inozemni prihod pa makar se radilo i o mirovini jako malog iznosa kao što je moja.
  3. Zanima me odgovor na jedno vrlo jednostavno pitanje. Uskoro ću poceti primati mirovinu iz imozemstva na devizni račun. Zanima me može li se devizni račun i mirovina iz inozemstva zaštititi kao i tekući račun na koji mi dolazi hrvatska mirovina.
  4. Što ako ne uplate na zaštićeni? Koliko sam shvatila oni ne smiju ovršiti ta sredstva po zakonu. Kakva je procedura ako se ta sredstva uplate na račun koji nije zaštićen?
  5. Meni to izgleda kao to. Prema tome iako sam blokirana moci cu podici s računa kompletan iznos?
  6. Dobra večer. Imam jednu dilemu gledala sam na stranicama Fine koje su naknade izuzete od ovrhe i nije mi sve jasno. Trebam dobiti financijsku pomoć za troškove pogreba za jednog člana obitelji. Osoba je radila u državnoj firmi i poslala sam zahtjev i dobila sam pozitivnu odluku da će na moj račun firma uplatiti 7500 kn za troškove pogreba. Na Fini piše da su te naknade u vezi smrti izuzete od ovrhe ali nisu bas precizni. Trenutno sam blokirana i zanima me je li ta naknada na ime troškova pogreba izuzeta od ovrhe. Samo da znam mogu li računati na tih 7500 kn ili će dio tog iznosa otići onima koji su me blokirali. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija