Jump to content

ify24

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, nakon dobivanja kazne za 1 promil alkohola u krvi, te minimalne kazne u iznoosu od 660 EUR te 2 mj bez vozacke, na policiji su mi rekli da necu dobiti plavu kuvarti nakon par tjedana, vec da kaznu ili placam odmah ili 8 dana imam pravo na zalbu. Zasto bi netko nakon takvog prekrsaja dobio odmah kaznu, a za nekog je taj prekršaj odmah pravomoćan te se odmah mora platiti kazna ili žaliti. Sp, hvala na odgovoru unaprijed.
  2. Mislite li na samo uplatnice koje sam dobio ? Jer gdje da sada ja nađem MODEL i MODEL po broju primatelja za plaćanje troškova suda u Zagrebu
  3. Troškovi kazne su na jednom papiru, gdje pise da se u roku 8 dana mora platiti sudski troskovi suda u Ck 300 + 100 troškovi utvarđenja + kazna, i uz to uplatnice 400 kn + uplatnica za kaznu. Na drugom papiru piše da se radi prekršajnom sudu Zagreb, te piše: presudio je 1) da vrijedi optužnica kako je izrečena prije 2) da okrivljenik mora platiti 300 kn sudskih troškova ovom Sudu, unutar 8 dana ili ce se prislino naplatiti. Problem je što nisam dobio uplatnicu za tih 300 kn, niti znam za uplatnicu MODEL niti MODEL na broj primatelja. Ako tko zna ili je i plaćao troškove za 2 suda, mogu li staviti isti model i poziv na broj promatelja za oba suda?
  4. Pozdrav, Imam pitanje; dobio sam plavu kuvertu za prekršaj u prometu (biciklo, alkohol) prije 8. mjeseci, i podnio sam žalbu u roku 8 dana. Danas mi je stiglo rješenje na žalbu. Iznos kazne se nije promjenio. piše da moram platiti: - kaznu - 100 kn troškove izdavanja prekršajnog naloga - 300 kn za troškove Međimurskog suda. Uz to u današnjoj plavoj kuverti priloženo je i obraloženje od suda u ZAGREBU po pitanju moje žalbe i postupka, i na tom prilogu piše da se mora platiti 300 kn troškova OVOM SUDU ( sudu u zagrebu?). Moja pitanja: 1. Moram li platiti i 300 kn sudu u Čakovcu i 300 kn sudu u Zagrebu, za duple troškove suda ? Uz plavu kuvertu dobio sam 2 uplatnice, 1 uplatnicu za kaznu, a 2 uplatnicu na kojoj piše iznos 400 kn (troškovi utvrđivanja prekršaja). Ta druga uplatnica je onda valjda za troškove suda u Čakovcu + navedenih 100 kn za troškove izdavanja prekršajnog naloga. Treće uplatnice nema, odnosno uplatnice za troškove suda u Zagrebu, pa me sad zanima, moram li plaćati troškove suda za oba dva suda iako nisam dobio nijednu drugu uplatnicu ? 2. Prije 8., 9. mjeseci kad mi je stigla kazna prvi puta, prije žalbe, dobio sam i uplatnicu za plaćanje troškova vještaćenja (krvi i urina). Neka osoba mi je rekla da kada se prinosi žalba na kaznu, da se ne plaća ništa (ni vještaćenje, ni kazn,a, ni nikakvi troškovi.) Sada u rješenju na žalbu mi nije došlo ništa u vezi plaćanja troškova vještaćenja, niti sam ih platio prije skoro 10 mjeseci. Moram li platiti sada te iste trooškove vještaćenja sada, iako nisam dobio ništa u novom rješenju vezano za te troškove vještaćenja ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija