Jump to content

MaksGripp

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može bit više razgloga u koju svrhu vas zove geodet da potpišete. Možda novi vlasnik jednostavno želi napravit novi (betonski) zid, možda priprema dokumentaciju za ishodenje glavnog projekta za gradnju ili jednostavno želi uredit međe. Skoro svaki geodetski elaborat koji se radi u takve svrhe ima dio koji se zove "Izvještaj o međama" koji se daje prvim susidima na uvid i potpis. Ima više metoda (npr. najnovija katastarska izmjera) na osnovu čega se iskolče međe i postoji šansa da je uistinu postojeća živa ograda nekoć postavljena na krivu poziciju. U krajnju ruku, možete otić do njihovog ureda i provjerite/pročitajte šta vam daju na potpis pa sami procjenite i pitajte ako vam je šta nejasno.
  2. Uvjeti gradnje su u pravilu definirani Prostornim planovima općine/grada u kojoj se građevinsko zemljište nalazi. Najčešće je to 450 ili 500 m2, nažalost, vrlo rijetko je manje osim u iznimnim slučajevima. Dobro proučite Prostorne planove na snazi ili se konzultirajte sa lokalnim projektantom/arhitektom.
  3. Ovisno o lokaciji, nažalost, katastarski i sudski (zemljišnik) brojevi nisu uvik uskladeni i nemoguće ih je pronaći priko interneta. U tom slučaju moj savjet je kontaktirat lokalnog geodeta koji ima DKP (digitalni katastarski plan) za općinu/grad koji vas zanima. Pregledom tog katastarskog plana dodete do svih brojeva.
  4. Vaša nekretnina ima 6339/4 broj u Zemljišniku. Na linku upiši: Općinski sud: Split Glavna knjiga: Split Broj kat. čestice: 6339/4 Broj ZK uloška: (prazno) Onda bi se triba pojavit novi window di se traži odabir jedne od 26 etaža vlasništva. Pretpostavljam da ne znate vašu, najbolje pregledajte jednu po jednu dok ne nadete vaš.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija