Jump to content

Goghina

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Oprostite, nije mi jasan odgovor. Ako sam dobro razumjela, da je maceha prije umrla, moj otac bi naslijedio cijelu kucu koja glasi na nju? Njezini necaci ne bi dobili dio kuce?
  2. Ostavinska rasprava je vec bila i pravomocno je okoncana. Ova sporna nekretnina nije bila predmet ostavinske mase. Molim vas dajte mi savjet koja su moja prava i mogu li sto napraviti.
  3. Ostavinska rasprava je vec bila i pravomocno je okoncana. Ova sporna nekretnina nije bila predmet nekretnine, samo je javni biljeznik predlozio macehi da pola kuce prepise meni, a druga polovica bude njezina uz dozivotno uzdrzavanje (Mislio je na mene.) Ali nije bila odusevljena. U dva mjeseca promijenila je tri odluke vezane uz kucu, a oporuku koju je napisala 1994. u kojoj pise da meni ostavlja sve svojenakon svoje smrti je podrapala.
  4. Hvala na odgovoru. Imam dokumente koji glase i na jednog i drugog, npr. glavni projekt, lokacijska dozvola, zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole... Je li bi to bila naknadno pronadjena imovina? Tata mi je umro u 4. mj. I zajedno su ulagali u kucu. Koliko bi moglo meni pripasti?
  5. Postovani, na macehu glasi kuca na moru (Moj otac i ona zajedno su je sagradili za vrijeme braka). Zanima me da li bi moj otac da ju je nadzivio naslijedio cijelu kucu ili bi pola islo njezinim necacima buduci da nema djece? Lp Gordana
  6. Dobar vecer, nasla sam sve dokumente i za gradjevinsku i lokacijsku dozvoliu i mnoge druge gdje pise tatino ime i macehino ime. I racune kad su gradilii. Kako bi se trebala dijeliti kuca? Kakvo je moje pravo? Ima li smisla da angaziram odvjetnika?
  7. Poštovani, tata mi je umro prije dva mjeseca. On i moja maćeha s kojom je u braku od 1984. godine, sagradili su kuću na moru 1997. godine na terenu koju je ona naslijedila. Kuća u zemljišnim knjigama glasi na nju i nije ušla u ostavinu. Imam li ja pravo na dio kuće? Ulagali su zajedno u nju i napravili su je za vrijeme braka. Sada je želi dati svojim nećacima. Unaprijed vam zahvaljujem. Lp
  8. Postovani, imam li pravo nakon smrti svog oca traziti dio nasljedstva kuce na moru koja u zk izvadku glasi na moju macehu s kojom je moj tata bio u braku od 1984. i napravili su zajedno kucu 1997. Moja maceha je naslijedila teren od roditelja. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija