Jump to content

Jagoda12

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nisam dobila odgovor. To nije naknadno pronađena imovina nego je ovdje i sada. Ako sud ne ulazi u stan ne razumijem tko će fizički doći do novca u stanu?
  2. Znam ja da to ide nasljednicima, pitanje je ako se zna da novac postoji kako do njega doći fizički??
  3. A kome onda ide novac i vrijednosti u nekretninama? Prema zakonu dijele se na sve nasljednike, a da bi do toga došlo mora se doći do njih.
  4. Da li sud ide u pretraživanje stana (potragu za novcem i vrijednostima pokojnika)? Tj. moje je pitanje kako doci do toga ako na računu nema ništa, a zna se da postoji novac?
  5. Da li suvlasnik 1/3 kuće može etažirati svoj dio, ako drugi suvlasnici to ne žele? Ili može li ih nekako prisiliti na to? Hvala.
  6. Pozdrav, Moja majka i očuh su u dugogodišnjem braku, sve što su stekli (stan, auto, novac) stečeno je u braku i bračna je stečevina no sve glasi na njega. Međutim prema neoborivoj zakonskoj presumpciji bračni drugovi su suvlasnici zajedničke imovine bez obzira na koga ona glasi. Mene zanima u kojem trenutku (kada umre ona čiji sam nasljednik ili kada umre on čiji ja nisam nasljednik) ja mogu pokrenuti postupak utvrđivanja bračne stečevine kako bih naslijedio dio njezinog dijela). I imam li još neke mogućnosti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija