Jump to content

ena77com

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Imam jos jedno pitanje - tih par tisuca eura koje su si podijelili su se u trenutku smrti pokojnika nalazili na racunu a dignuti su nakon smrti javna biljeznica je rekla da to ne ulazi u ostavinsku masu i nije navedeno u rjesenju nego se privatno rjesava preko tuzbe… jel to istina?
  2. Preporucujete li da prijavim policiji ili da odem kod odvjetnika?
  3. zanima me postoji li zastara s obzirom na to da se ovo dogodilo prije 7 mjeseci ili jos uvijek mogu prijaviti to?
  4. Zanima me ima li elemente kaznenog djela ovakva situacija - da smo ja i jos jedna osoba nasljednici preminule osobe a da treca osoba koja nije nasljednik vec samo rodak dode u stan gdje je preminula osoba zivjela s drugim nasljednikom, u njegovoj prisutnosti otvori sef i medusobno si podijele novac, novac je pripadao pokojniku ali je pronaden u stanu gdje je drugi nasljednik zivio s njim
  5. Prije mjesec i 10 dana sam imala ostavinsku raspravu i javni biljeznik je rekao da ce rjesenje bit gotovo iduci tjedan no od tada je proslo mjesec dana, nije se javljao i otisla sam kod njega pitat postoji li koji problem na sto je on rekao da nema i da ce rjesenje bit gotovo za 2 dana, no od tada je proslo 10 dana i rjesenja o nasljedivanju nema nigdje… postoji li koji rok unutar kojeg biljeznik mora dostavit rjesenje?
  6. Nakon ostavinske iza oca, moj brat je podnio prigovor u kojem govori da sam bila u narusenim odnosima s ocem proteklih godina i navodno mu nisam pomagala dok je bio bolestan, sto je najgore govori da postoje i svjedoci (nekoliko rodaka i stric s kojima je bio dobar) radi se o imovini koja dosta vrijedi pa su se ocito zato odlucili na ovakav pohvat… No s obzirom da se radi o velikoj lazi i kleveti zeljela bih podnijeti tuzbu, naime imam sacuvane poruke s njim na mobitelu, postoji valjda i ispis telefonskih poziva, a imam i poruke s njim u kojem mu govorim da sam mu kupila lijekove - zanima me koliko mi sve to moze korisititi za tuzbu, koliko bi trajao taj proces i kolike su sanse da dobijem?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija