Jump to content

Musculus93

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, htjela bih kupiti kuću koju prodaje banka. Banka je vlasnik, ali nema fizički posjed. U kući nitko ne živi već 10 godina. U banci su mi rekla da problem posjeda moram sama riješiti s prethodnim vlasnikom ako se odlučim na kupnju kuće pa me zanima s obzirom da nitko u kući ne živi, a goslodin je otišao van granica Hrvatske da li bi to automatski značilo da se on odrekao posjeda na nekretninu. Ako ne, na koji način se to riješava, da li je dovoljno da gospodin potpiše izjavu pred javnim bilježnikom da predaje posjed ili se to isključivo riješava sudskim putem. Unaprijed hvala!
  2. Pozdrav, situacija je sljedeća, radim na određeno vrijeme do povratka osobe na rad koja je na porodiljnom. Osoba se planira vratiti na posao nakon isteka prvih 6 mjeseci, ali bi za drugih 6 mjeseci iskoristila opciju rada na pola radnog vremena te i dalje primala roditeljsku naknadu. Zanima me što se u tom trenutku događa sa mnom i sa mojim ugovorom, da li on prestaje ili traje sve dok se ne vrati na puno radno vrijeme i prestane koristiti roditeljsku naknadu. Unaprijed hvala!
  3. Poštovani, s obzirom na situaciju da mi je mjesto rada od mjesta boravišta udaljeno 250km (autoputom i 300) u oba smjera, putujem svaki dan po 4 sata u danu. U mjestu posla sam si iznajmila stan na mozda mjesec, dva dok ne vidim kako cu se snaci sa voznjom i naporom (tamo nisam prijavljena na adresu ali prijava poreza i sve sto stanodavac mora je napravljeno). U zakonu o prebivalištu stoji da u slučaju da boravak nije duzi od 3 mjeseca ne moram u tome stanu prijaviti boravište. Naime u tom stanu planiram boraviti max 2,3 dana u tjednu i to za prespavati ukoliko bude potrebe. Dok u trenutnom mjestu boravišta zivim u obiteljskoj kući, tamo imam lijecnika opce prakse, dentalne medicine, sva pošta mi pristize na tu adresu.... Pa me sada zanima da li bez obzira sto mozda prespavam dan, dva u tome iznajmljenome stanu imam pravo na redovne troskove prijevoza od boravišta do mjesta rada te da li je to onda sve po zakonu? Hvala na odgovoru, Lp!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija