Jump to content

Kiky1980

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

126 pregleda profila
  1. Mora li se u cjelosti prodati? Da oba prodaju? Moze li vecinski vlasnik prilikom prodaje samo doplatiti taj manji dio?
  2. Kako dokazati da nesto ne postoji? Imala je svoju bolest zucnih vodova.
  3. Moze pomoc? Brat me tuzio za ponistenje darovnog ugovora. Tvrdi da mama nije znala sta potpisuje. Znala je. Ima nalaze iz bolnice, medjutim, ja imam nalaze prije bolnice. Nema neuropsihijatrijskih dijagnoza ali je imala svoju bolest. Zbog nje je i bila u bolnici. Nije tuzio oca kao supotpisnika darovnog ugovora, niti kao nuznog nasljednika. Samo mene. Koliko je moguce da to uspije?
  4. Rijesite ti prije braka. Ako ne,onda pisati u darovnom ugovoru da ne ulazi u bracnu stecevinu.
  5. Mora li tuzitelj navesti sve dokaze u tuzbi? Prva koja dodje?
  6. Hvala na odgovoru. Bi li dobio tu tuzbu? Ima li vrijeme zastare da se upise u zk? Npr ne upise se odmah vec odnese ugovor za pola godine ili godinu nakon smrti? Ili mozda vise?
  7. Sta bi se desilo kada bi neko potpisao ugovor o dozivotnom ali ga ne istakne na ostavini? Ili se takav ugovor naknadno nadje? Ima li rok za isticanje?
  8. Je li sin punoljetan? Ako jest, adio.
  9. Interesantna je to tema. Kolika je uspjesnost ako nije bilo dijagnoza te vrste niti oduzete sposobnosti sudske?
  10. A kako dokazati da je bila sposobna za rasudjivanje ovako retroaktivno? Odnosno, kako ce dokazati da nije bila sposobna za rasudjivanje? Osoba je htjela podijeliti imovinu. O tome je pricala mjesecima prije.
  11. Dakle moze se proglasiti ugovor nistavim ako prvo dokaze smanjenu sposobnost. Ugovor je potpisan pred JB. Ako JB potvrdi da je osoba bila sposobna da zakljucuje u momentu potpisivanja? Na koji nacin se moze dokazati smanjena sposobnost? Ne postoji dokument da je osobi bila smanjena sposobnost. Osoba je bila bolesna ali svjesna.
  12. Ko moze traziti to? Moze li trece lice oboriti ugovor o daru, onaj koji nije potpisao ugovor? Jedno je nuzni dio ali skroz anulirati ugovor?
  13. Trebala je biti ostavinska u BIH. Poziv je poslat meni,bratu i tati. Ja dobila,tata nije bio tu a brat se ne javlja. Sad hoce notarka da dodjemo 1.6. Sta se desi ako brat nije preuzeo pismo? Ili nece da dodje? Tatu vodim ja. Brat nece da komunicira. Kako uopste provesti ostavinsku ako brat opstruira?
  14. Desice se izgleda i to. Roditelji su podijelili imovinu tako sto su ugovorim o daru na mene prebacili vikendicu i 2 stana a posto sestra nije htjela da saradjuje kucu u centru grada su testamentom ostavili njoj. Vrijednost je priblizna. 1 stan i vikendica su bili na mami, drugi na oboma, a kuca u centru na tati. Mama je umrla, sestra prijeti da ce traziti nuzni dio. Mama ima jos dosta imovine na sebi ali to je suvlasnistvo sa svojom bracom. Hoce li uspjeti i u kojoj mjeri? Pomim vas, u pomoc. Ovo me toliko sekira.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija