Jump to content

PepiKom12

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Upravitelj nas ucjenjuje kreditom koji smo uzeli kod njih na 30 godina, kako bismo obnovili zgradu oštećenu u potresu. Tad smo morali potpisati da ćemo biti njihovi klijenti do isplate kredita.
  2. Hvala na savjetu. Upravitelj ne želi dati nikakve podatke o tom ugovoru.
  3. Upravitelj je stavio zabilježbu na nekretninu svim dužnicima pričuve (s ovrhom), samo ovom nisu mogli jer ne postoji vlasništvo. Rekli su nam da dug mora narasti preko tadašnjih 40.000 kn da bi se ovršila nekretnina. A to nije, nikome, jer dužnici posjeduju manje udjele tih stanova, onda proglase bankrot. Onda sve ode u zastaru. Ne znam čemu služi zabilježba na nekretnini. Ilegalno se iznajmljuje jer je vlasnik druge polovice - Državne nekretnine - to potvrdio.
  4. Imam osjećaj da ovaj naš sustav pogoduje muljatorima (ne spomenuh da ta osoba ilegalno iznajmljuje taj stan sve vrijeme).
  5. Predstavnik suvlasnika je tražio očitovanje od upravitelja. Napisao je da sumnja na prijevaru. Pravna služba upravitelja se očitovala tako što je poslala izvadak iz ZK gdje se vidi da je netko drugi vlasnik (?) i napisali su da su na osnovu tih nekakvih kupoprodajnih ugovora odlučili da je ta nova osoba naš suvlasnik. Šah-mat. I sve ovo se suvlasnika ne bi ticalo da nismo doznali da ta osoba ne plaća pričuvu 10 godina - a iznos nije narastao dovoljno da bi se ovršila nekretnina, ali mogla se staviti zabilježba - ali nemamo na što staviti zabilježbu. I navodno se ta sumnjiva radnja odigrala prije kakvih 15 godina. Sad smo u postupku etažiranja - povezuju se zemljišne knjige s knjigama položenih ugovora - ne znamo kako će ova priča završiti.
  6. Da je stan kupio od suvlasnika koji su u međuvremenu preminuli (živi su, poznajemo ih!), a da jedan od njih nije imao OIB dok je bio živ (imaju OIB!). Da je u trenutku prodaje imovina bila u vlasništvu Države jer se radilo o povratu nacionalizirane imovine (?). Mislim, priča je suluda.
  7. U postupku smo etažiranja. Imamo suvlasnika koji je postao suvlasnik tako što je pod nerazjašnjenim okolnostima došao do pola stana. Taj suvlasnik je uhvaćen u krivotvorenju potpisa na listi za izbor predstavnika suvlasnika. Kad smo zbog neplaćanja pričuve tom suvlasniku pokušali staviti zabilježbu na nekretninu, došlo je do otkrića da suvlasnik uopće nije vlasnik nekretnine. U knjizi položenih ugovora su neke druge osobe. Upravitelj tvrdi da ima ispravne kupoprodajne ugovore ovjerene kod javnog bilježnika na osnovu kojih nam je tog čovjeka stavio pod suvlasnika. Suvlasnik je ispričao neku sasvim drugu priču o tome zašto on zapravo nije još u knjizi položenih ugovora kao vlasnik - za koju znamo da nije istinita pa je naravno sve postalo još sumnjivije. Stvarni vlasnici nekretnine ne žive u Hrvatskoj i stari su bez nasljednika. Možemo li nešto učiniti da se provjeri autentičnost tih navodnih kupoprodajnih ugovora?
  8. Ne slažem se da se neće mijenjati, jer društvo na ovakav način ne funkcionira i degradira se do uništenja, a društvu je ipak cilj opstati. Koliko dugo se može maltretirati jedna zajednica ljudi? Onaj koji šteti zajednici, a pogoduje samo sebi ne opstaje, bar ne dugo...
  9. Ali ti drugi nisu služba koja dolazi na poziv u trenutku kada nastaje problem. Jer tad ga treba rješavati da ljudi mogu spavati. Inspekcija možda dođe jednom, nekad, u vrijeme kad buke nema i ne postiže se ništa. To je jako krivo postavljen mehanizam koji radi na ruku onih koji krše Zakon o zaštiti od buke.
  10. Ah, znam da nisu. Ne vidim razlog zašto ih se ne bi ovlastilo. To bi skratilo muke svima. Policiji je isto preko glave svih tih poziva građana, a ne mogu ništa.
  11. Zašto se preglasna glazba iz kafića nakon 23:00 ne klasificira kao narušavanje javnog reda i mira? Naime, kad je buka iz kafića iza 23:00 sata u stambenoj zoni, suočeni ste sa začaranim krugom - nazovete policiju, oni zamole kafić da se stiša, kafić se ne stiša, policija ode, buka se nastavi. Policija upućuje oštećene da zovu inspekciju. Inspekcija ne radi iza 23:00 sata. Koga biste trebali nazvati iza 23:00 ako ne policiju? Zašto ne postoji mehanizam da se ljudima osigura mir iza 23:00 taj čas? Policija nema mjerače buke, ok, zašto nema? Suočeni ste s time da morate pisati pritužbe sanitarnoj inspekciji koja: a) ne dođe skoro, b) dođe prije 23:00 sata ili kafić primi dojavu pa na dan kad inspekcija dolazi su tihi (samo taj jedan dan) i ne ustanovi se kršenje Zakona, c) ustanovi prekršaj, kafić plati (ili ne plati) kaznu, buka se nastavi. I cijelo to vrijeme vi ne spavate, tako jedno cijelo desetljeće. Može li se nadopunama Zakona dati nekakva ovlast policiji po ovom pitanju?
  12. Doznali smo da u zgradi imamo suvlasnika koji je prije desetak godina pod nerazjašnjenim okolnostima došao do dijela jedne nekretnine. No, nikad se nije uknjižio kao vlasnik - ne znam zašto. Dakle, netko može postati suvlasnik u zgradi, ali ne mora se upisati u zemljišnu knjigu. Sad, toj osobi ne možemo staviti zabilježbu na nekretninu zbog neplaćanja pričuve. Što učiniti?
  13. Pozdrav! U neetažiranoj zgradi imamo osobu koja je podrumski stan pripojila svom postojećem stanu u nekom trenutku u prošlosti. Nikakve papirologije o tome kod upravitelja o tome nema. Prošle godine je otkriveno da nikad nije prijavila točnu kvadraturu stana i time nije plaćala točnu pričuvu. Osoba je zamoljena i upozorena više puta da prijavi točnu kvatraturu upravitelju, što od suvlasnika, što od upravitelja. Nije to učinila i izgleda nema namjeru. Što sad trebaju suvlasnici? Tužiti osobu? Tko vodi postupak, upravitelj u ime suvlasnika? Mogu li suvlasnici uplatu potraživati iznose iz prošlosti (za koje je zakinuta pričuva) i koliko godina unatrag? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija