Jump to content

GVD

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Neovlašteno snimanje je samo po sebi kazneno djelo. Od strane poslodavca je moguće samo ako zaposlenik pisanim putem dobije obavijest o postavljanju trajnog nadzora, a radničko vijeće/sindikalni povjerenik moraju daju suglasnost (Zakon o zaštiti na radu čl 43). Čak i u tom slučaju, propisano je da se video materijal može koristiti samo za zaštitu radnika (od krađe, požara i sl.)
  2. Ako ste zaposleni manje od godinu dana, onda je isto 15 dana (Zakon o radu čl. 122). @ivistipe pretpostavljao sam da ako rok nije naveden u ugovoru, primjenjuje se Zakon o radu?
  3. Pozdrav, hvala na brzom odgovoru! U ZK izvatku trenutno su udjeli vlasništva kako je navedeno u prvoj listi, a kako se radi o kući s nekoliko stanova, kupac u naravi kupuje dio od 1/6 dok prodavatelji i dalje ostaju suvlasnici, ali manjeg dijela nego ranije. Dakle svjestan sam da izmjenu vrši ZK sud, ali mislio sam da je moja dužnost ispuniti ovaj obrazac prijedloga? Ako se može kod JB, to je onda idealno
  4. Pozdrav! Imam pitanje vezana za predaju prijedloga za uknjižbu u Zemljišne knjige. Naime kupoprodajnim ugovorom kupac od dva prodavatelja stječe dodatnu 1/6 idealnog dijela nekretnine (1/12 + 1/12), uz to da kupac prethodno već posjeduje manji dio, te je potrebno promijeniti: Suvlasnički dio: 1/4 PRODAVATELJ A Suvlasnički dio: 1/4 PRODAVATELJ B Suvlasnički dio: 1/6 KUPAC u Novi suvlasnički dio: 1/6 PRODAVATELJ A Novi suvlasnički dio:: 1/6 PRODAVATELJ B Novi suvlasnički dio: 1/3 KUPAC Dakle moje pitanje je, na koji način se ovako definirana kupoprodaja upisuje u prijedlog upisa? U primjerima koje sam uspio naći na netu nisam našao slučaj gdje se traži takva izmjena suvlasničkih dijelova. Npr. online primjer za općinski sud u Zg ima samo stavku da se "izvrši predloženi upis _____, za korist ______": Slično je u NN 123/04: Može li mi netko možda dati primjer kako je potrebno pravilno prikazati navedenu izmjenu u prijedlogu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija