Jump to content

Marko74

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako prestane koristiti pravo pri CZSS zbog koje se morao odreći osobne invalidnine vezane uz status hrvi zbog njihovog zakona o soc. skrbi po kojem je to zapreka lijepo ode u županijski ured za branitelje i podnese zahtjev za ponovno priznavanje prava na osobnu invalidninu. Oni će donijeti onda odmah rješenje da mu se opet priznaje. Status HRVI ima, ne vodi se nikakav poseban postupak priznavanja. Samo treba ponovno zatražiti da se uspostavi jer to ne ide po službenoj dužnosti budući se prethodno sam odrekao. Inače neki CZSS imaju praksu da priznaju pravo na doplatak ali iznos doplatka jednostavno umanje za iznos osobne invalidnine koju osoba prima po statusu hrvi. Tako sve riješe bez kompliciranja i našetavanja korisnika.
  2. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2022_07_78_1136.html Za učenike srednjih škola rok je od 01.07. do 31.10. Nema za osnovne škole.
  3. To je zbog Zakona o socijalnoj skrbi. Propisano je da je osobna invalidnina zapreka. Budući da je 600 kn ipak bolhe od 114 kuna odrecite se osobne invalidnine. Takav je zakon. Odete u svojoj županiji i date izjavu da se odričete prava na osobnu invalidninu i oni donesu rješenje da vam prestaje pravo na osobnu invalidninu. Ne gubite status HRVI i ostala prava koja koristite eventualno vezana uz status HRVI. To vam ostaje. Zapreka je osobna invalidnina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija