Jump to content

narnofiat

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, radi invalidnosti mi se povecao osobni odbitak za 132eur iz osnovnog 530eur, sto cini circa 633eur na kraju, da li to znači da mi se na plači to bude uvećalo za 100e isto?
  2. Pozdrav, da li tijekom ustanovljenja radnog odnosa poslodavac mora zakonom imat moju svjedodzbu? Na zalost sam je izgubio a veoma uskoro bi potpisivao ugovor, pozicija posla nije velika da bi morao biti dokaz o stecenoj spremi, pa me interesira ako ju on MORA ZAKONOM predviđeno imati
  3. Pozdrav, potpisao sam ugovor o radu kod poslodavca te mi je naknadno bilo rečeno da me se stavilo na "Ugovor o djelu", provjerio na e građani za zapis o radnompravnom statusu i nema ništa zapisano, te ne vidim da sam zaposlen- Da li je moguće da me nisu prijavili et tako ili zato jer ugovor o djelu nije potreban da se prijavi radnik ?
  4. Napravio sam glupost s 19/20 g. i s navrsenih 21. sam tek bio na razgovoru za to, kazna tog je do 3 godine zatvora po zakoniku, nije tesko kazneno djelo ili teski kriminal. kako bi na mene to utjecalo ako nemam jos kaznenih proganjanja?
  5. Pozdrav, da li ima kakve kriterije kakve kazne se dobivaju osobama u specificnim godinama? Znam da djeca do 14 u vecina slucaja ne dobiju kaznu. Ima kakva pravila/zakona o manjim kaznama adolescenata do 21. g. zivota i dalje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija