Jump to content

Vedran02

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, evo našao sam ovu Uredbu na snazi za državne službenike a vezano uz raspisivanje internih oglasa u službi. Zanima me da li tako nešto postoji i za lokalnu samoupravu ? https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_08_78_1921.html
  2. Pozdrav, šta kada podnositelj zahtjeva u UP postupku premine, na koga se donosi rješenje? Da li se donosi na sve nasljednike i vlasnike nekretnine temeljem rješenja o nasljeđivanju ili samo na onog nasljednika koji je nastavio takav prvobitni postupak odnosno samo onog koji je podnio novi zahtjev u tom istom postupku?
  3. Pozdrav ljudi, imam jedan upit. Naime jedna zgrada poslovne namjene nalazi se unutar zacrtanog koridora ceste ali definiranog isključivo prostornim planom užeg područja, dakle u pitanju je urbanistički plan naselja UPU. Po Generalnom urbanističkom planu Grada i Prostornom planu uređenja Grada sve je čisto, dakle toga koridora nema nigdje i zgrada je čista. Urbanističkim planom (UPU) zgrada je u centru koridora odnosno buduće ucrtane ceste predviđene isključivo urbanističkim planom. Moje pitanje je da li mi nadležno javnopravno tijelo mora izdati potvrdu kako bih ishodio rješenje o izvedenom stanju ili će me odbiti radi članka 6.stavak1.podstavak2 .koji kaže: "Nezakonito izgrađena zgrada ne može se ozakoniti ako se nalazi na području koje je prostornim planom uređenja općine, grada i velikog grada, Prostornim planom Grada Zagreba ili generalnim urbanističkim planom, koji važi na dan stupanja na snagu ovoga Zakona, odnosno na dan podnošenja zahtjeva za donošenje rješenja o izvedenom stanju ili na dan donošenja rješenja o izvedenom stanju ako je to povoljnije za podnositelja zahtjeva, određeno kao: – planirani ili istraženi koridori i površine prometnih, energetskih i vodnih građevina od važnosti za Republiku Hrvatsku te jedinice područne (regionalne) i lokalne samouprave, osim zgrade izgrađene u koridoru prometne građevine za koju javnopravno tijelo nadležno za upravljanje tom građevinom izda potvrdu da je izgrađena u skladu s posebnim uvjetima koje to tijelo na temelju posebnih propisa utvrđuje u postupku izdavanja lokacijske dozvole, odnosno rješenja o uvjetima građenja" Po meni razmatrajući ove članke ovdje nadležno tijelo koje upravlja cestom mora izdati potvrdu bez obzira što je zgrada u koridoru, ali se ne radi o prostorno planskoj dokumentaciji navedenoj u predmetnom Zakonu? Inače oba plana i urbanistički i generalni urbanistički izdani su 2007. godine pa mi je čudno da nisu usklađeni po pitanju koridora. Iako u GUP-u stoji i ovo pa ne znam, da li tu može biti caka: "Ostale ulice su ulice manje prometne opterećenosti, od kojih je samo dio prikazan kartografskim prikazom broj 6.1 i tabelarnim prikazom broj 151, a prostornim planovima užeg područja te lokacijskom dozvolom na područjima neposredne provedbe ovoga Plana i Prostornog plana uređenja grada moguće je utvrditi i drugu ostalu ulicu pored onih utvrđenih ovim Planom". Iako ako se striktno promatra Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, koridor nije predviđen niti donesenim prostornim niti generalnim planom pa ne vidim na što se može nadležno tijelo pozvati da odbije zahtjev za legalizacijom..
  4. Pozdrav ljudi, imam jedan upit. Naime jedna zgrada poslovne namjene nalazi se unutar zacrtanog koridora ceste ali definiranog isključivo prostornim planom užeg područja, dakle u pitanju je urbanistički plan naselja UPU. Po Generalnom urbanističkom planu Grada i Prostornom planu uređenja Grada sve je čisto, dakle toga koridora nema nigdje i zgrada je čista. Urbanističkim planom (UPU) zgrada je u centru koridora odnosno buduće ucrtane ceste predviđene isključivo urbanističkim planom. Moje pitanje je da li mi nadležno javnopravno tijelo mora izdati potvrdu kako bih ishodio rješenje o izvedenom stanju ili će me odbiti radi članka 6.stavak1.podstavak2 .koji kaže: "Nezakonito izgrađena zgrada ne može se ozakoniti ako se nalazi na području koje je prostornim planom uređenja općine, grada i velikog grada, Prostornim planom Grada Zagreba ili generalnim urbanističkim planom, koji važi na dan stupanja na snagu ovoga Zakona, odnosno na dan podnošenja zahtjeva za donošenje rješenja o izvedenom stanju ili na dan donošenja rješenja o izvedenom stanju ako je to povoljnije za podnositelja zahtjeva, određeno kao: – planirani ili istraženi koridori i površine prometnih, energetskih i vodnih građevina od važnosti za Republiku Hrvatsku te jedinice područne (regionalne) i lokalne samouprave, osim zgrade izgrađene u koridoru prometne građevine za koju javnopravno tijelo nadležno za upravljanje tom građevinom izda potvrdu da je izgrađena u skladu s posebnim uvjetima koje to tijelo na temelju posebnih propisa utvrđuje u postupku izdavanja lokacijske dozvole, odnosno rješenja o uvjetima građenja" Po meni razmatrajući ove članke ovdje nadležno tijelo koje upravlja cestom mora izdati potvrdu bez obzira što je zgrada u koridoru, ali se ne radi o prostorno planskoj dokumentaciji navedenoj u predmetnom Zakonu? Inače oba plana i urbanistički i generalni urbanistički izdani su 2007. godine pa mi je čudno da nisu usklađeni po pitanju koridora. Iako u GUP-u stoji i ovo pa ne znam, da li tu može biti caka: "Ostale ulice su ulice manje prometne opterećenosti, od kojih je samo dio prikazan kartografskim prikazom broj 6.1 i tabelarnim prikazom broj 151, a prostornim planovima užeg područja te lokacijskom dozvolom na područjima neposredne provedbe ovoga Plana i Prostornog plana uređenja grada moguće je utvrditi i drugu ostalu ulicu pored onih utvrđenih ovim Planom". Iako ako se striktno promatra Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, koridor nije predviđen niti donesenim prostornim niti generalnim planom pa ne vidim na što se može nadležno tijelo pozvati da odbije zahtjev za legalizacijom..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija