Jump to content

GogaIII

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je GogaIII objavio

  1. Ako sam dobro razumjela: znaci oni koji traze firmu da im se direktno uplacuje imaju prednost, jer ce im firma prvima isplatiti sve sto ne ide na zasticeni racun, a oni koji su stali u red u FINI kako bi naplatili svoja potrazivanja, su se zeznuli i budu zgurani u drugi red, a u stvari se isto naplacuju iz place, jer na tekuci i ne dolazi nikakav drugi prihod?
  2. Ovo nisam razumjela... dakle, u Fini vec stoje u redu i ovrsuju.. onda dodje neko zadnji i zatrazi od poslodavca da me ovrsi i on bude prvi na redu. Ne razumijem poveznicu. Na tekucem racunu i nemam nikakav drugi prihod nego od place. Zar to onda nije isto?
  3. Kad ide sve preko FINE, transparentno je, ovako... a tko sada prati redosljed uplata... jer je poslodavac, umjesto prvom uplatio onom koji je zadnji predao na utuzenje. Da li mogu zahtijevati od poslodavca da placu uplacuje preko zasticenog i tekuceg racuna, kako bi se vracanje duga odvijalo iskljucivo preko FINE?
  4. Imam nekoliko ovrha. Do sada je po meni sve bilo regularno. Imam zasticeni racun na koji ide jedan dio prihoda, i ostatak ide na redovni racun koji se ovrsuje od strane Fine, i ovrsitelji se naplacuju prema redosljedu. Medjutim, nedavno se javio odvjetnik koji zastupa jednog od ovrsitlja i trazi da poslodavac uplacuje direktno na racun ovrsitelja. To je knjigovodstveni servis i napravio, iako je taj zadnji predao utuzenje, i trebao bi po mom shvacanju stati u red. Pitanje: 1. da li poslodavac moze, bez mog pristanka ili sudskog rjesenja uplacivati, onaj dio koji se ovrsuje, direktno ovrsitelju na racun? 2. s kojim pravom ovrsitelj staje u red za naplatu istovremeno u Fini ali trazi i direktnu uplatu na racun?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija