Jump to content

MartinaJak

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem na pomoći, angažirat ćemo odvjetnika, najjednostavnije rješenje.
  2. Nemamo etažirano, radi se o kući sa dvije sobe, kuhinjom i kupaonom, sve je podijeljeno kao vlasnički udio, svakome 1/3 prostora...riječ je o staroj obiteljskoj kući čiji sam udio nasljedila...osoba koja je omogučila stanovanje toj osobi, nije nikakav ugovor sklopila s njom...ako nastanu uvećani režijski troškovi, kako se ograditi od toga jer nismo pristali na to...do sada je svako plaćao svoj dio kako je bilo određeno...budući da je sada netko tamo i živi, niti mogu doći tamo za vikend, a da ne govorim o troškovima koji će sada nastati...na koji način to regulirat...
  3. Ali po tome zadire jer kad želim doći u tu kuću ne mogu jer neka druga osoba tamo živi...
  4. Zahvaljujem na navedenom. Ne postoji suglasnost ostalih suvlasnika, samo je jedna osoba odlučila dati na korištenje kuću bez ugovora. Osoba plaća režije, no ne i najam.
  5. Pozdrav, trebala bih pravni savjet oko načina postupanja vezan uz slučaj nasljedstva. Naime, naslijedila sam 1/4 kuće u malom mjestu nedaleko od Virovitice. Kuća je u suvlasništvu sada 4 osobe. Naime, saznali smo da je jedan od suvlasnika, s kojim nismo u komunikaciji, iznajmio kuću, ne obavjestivši ostale suvlasnike o istome. Nemamo informaciju je li potpisan ugovor o najmu. S obzirom da bi se troškovi stanovanja mogli sada za tu kuću znatno povećati bez naše suglasnosti i ukoliko ne postoji ugovor, možemo doći u situaciju stvaranja troškova za koje nismo niti obavješteni niti dali suglasnost. Trebala bih pomoć na koji način utvrdit postojanje potencijalnog ugovora o najmu i traženja suglasnosti ostalih suvlasnika da se kuća stavi u najam uz postojanje ugovora. Zahvaljujem na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija