Jump to content

ivek32

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Obavijest o kazni je bila preusmjerena na poštu koju sam pokupio 22.03., a poštar je pokušao uručiti 18.03. . Od kada vrijedi pravilo "...koju ste dužni platiti u roku od 8 dana OD DANA PRIMITKA OVE BAVIJESTI..." Od danas kad sam pokupio u pošti, ili pred 5 dana kad je obavijest bila pokušana biti uručena?
  2. Zahvaljujem. Trebam li dostaviti odgovore i dokumente fizički, ili mogu li ispuniti upitnik preko emaila? Porezni dijelatnik nije naveo eksplicitno, samo da odgovorim na pitanja.
  3. Poštovannje, Dobio sam obavijest na mail od Porezne Uprave da trebaju obaviti Neizravni nadzor nad mojim novoosnovanim paušalnim obrtom. Što ta provjera podrazumijeva? Koje dokumente ću morati prikazati? Što mogu generalno oćekivati da če inspektor tražiti od mene? L. P.
  4. Pozdrav, mogu li u Hrvatskoj fakturirati račun fizičkoj osobi (sebi) kao paušalni obrt? Znači ja sam vlasnik paušalnog obrta i želim fakturirati račun sebi (fizičkoj osobi). Cilj ovog je da dobim sredstva na račun paušalnog obrta koji mi treba za plačanje računa vezanih uz obrt.
  5. Otvorio sam paušalni obrt. I imam jedno pitanje ako bi mi mogli pomoći. Naime, vidim da se na račune treba staviti "reverse charge" ako pružam usluge prema kompanijama u EU. Vrijedi li to pravilo ako je u pitanju kompanija iz SAD-a? Moram li njima na račun staviti "reverse charge" i trebaju li oni Hrvatskoj platiti PDV? Nigdje ne mogu naći odgovor vezano uz to. Zahvaljujem mnogo na odgovoru.
  6. Imam pitanje. Ako sam več zaposlen u Hrvatskoj firmi preko ugovora o radu, a imam freelance ugovor sa firmom iz SAD uz taj glavni posao u HR (što znači da imam dohodak iz inozemstva)- jel onda mogu koristiti JOPPD obrazac za plačanje poreza? Jel isto plačam zdrastveno ili samo mirovinskih 20% Moram li paziti na nešto posebno? Mislio sam da je Paušalni obrt najlakši način, ali vidim da trenutno mogu imat problema sa prikrivanjem radnog odnosa.. Također još jedna bitna stvar - ugovor koji bi imao sklopljen sa firmom u SAD-u naravno ne prati hrvatske kriterije kao što su Ugovor o radu, Ugovor o djelu ili Autorski ugovor. Je li za podnošenje JOPPD obrasca dovoljan taj ugovor koji firma nudi, ili moram napraviti još jedan ugovor o radu?
  7. Hvala na odgovoru. Znate li možda ako je moguće prodati dug kao privatna osoba nekim od tvrtka kao Matrix?
  8. Pozdrav.U pitanju je dugovanje od cca 60 tisuća kuna, svo posuđivanje je dokumentirano preko ispisa transakcija bankovnog računa. Posuđivanje je počelo sredinom 2021. godine.(Nije napravljen nikakav ugovor o posuđivanju jer sam glup...)Na istu osobu je u FINI predana bjanko zadužnica od 1. mjeseca 2022. godine. No osoba ima več 10 prijašnjih zadužnica...Dobio sam prijedlog par strućnih osoba da mogu podnijeti kaznenu prijavu prijevare. Znači imam dokaze da sam posudio novce, i "dokaze" da je bilo namjere prijevare u text porukama (mnoga obečavanja, a nije vračeno). Zanjima me koliko je vjerojatno da ću ovim putem doći do novaca. I koliko brzo (naprema recimo privatnom sudskom tužbom dužnika) Zahvaljujem unaprijed.
  9. Pozdrav.U pitanju je dugovanje od cca 60 tisuća kuna, svo posuđivanje je dokumentirano preko ispisa transakcija bankovnog računa. Posuđivanje je počelo sredinom 2021. godine.(Nije napravljen nikakav ugovor o posuđivanju...)Na istu osobu je u FINI predana bjanko zadužnica od 1. mjeseca 2022. godine. No osoba ima več 10 prijašnjih zadužnica...Zanjima me kupuje li Matrix od privatne osobe dug? Ili moram imat tvrtku? Jer sumnjam da ću tako brzo do novaca sudom.Isto tako me zanjima u kojem diskont % oni otkupljuju to? Jeli ispod 50%
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija