Jump to content

Miško17

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Miško17 objavio

  1. Hvala Vam na odgovorima. Da li je mozda moguce traziti naknadu jer ipak on koristi dio moje parcele ( cijev ide duzinom 40m )? I da li je moguca tuzba s moje strane s zahtjevom da se sama cijev ukloni s moje parcele i da vodu dovede na drugi nacin? Ispricavam se na ovolikim pitanjima
  2. Hvala na odgovoru. Da li svojevoljno mogu ukloniti tu cijev sa svoje parcele iako to znaci da ce njegova vikendica ostati bez vode? Možda to nije u redu od mene ali nakon zadnjih 10 dana natezanja sve mi je prisilo i ne želim imati nikakvog doticaja s njim u buducnosti. Idem po principu moje je moje, tvoje je tvoje. Odnosno, provedi svoje cijevi preko druge parcele.
  3. Poštovani, nažalost imam problem s vodovodnom mrežom koja je provucena prije 25 godina kroz moju parcelu, provukao ju je vlasnik susjedne parcele ( mjerilo i glavni ventili nalaze se van parcela ). U to vrijeme iskreno ne znam da li je bilo kakvog usmenog dogovora ali na papiru, nemam nista. Trenutno planiram nešto raditi na toj parceli i ta cijev mi smeta. Pokušao sam se dogovoriti s susjedom da je malo primistimo ali naišao sam na prijetnje i negativan odgovor. Kako u budućnosti ne bi želio imati nikakvih budućih kontakata sa susjedom zanima me da li je moguće u potpunosti ( sudski ) zatražiti da gospodin premjesti svoju vodovodnu cijev i kakva je procedura? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija