Jump to content

TexWiller

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je TexWiller objavio

  1. Poštovani, otac je imao obrt koji je za vrijeme covid19 od države dobio pomoć za zaposlene za 2 mjeseca (cca oko 40.000 kn). Tražilo se 'brdo' papira, raznih dokaza. U međuvremenu, obrt je uredno zatvoren, bez kune duga, svi papiri uredni, otac odlazi u mirovinu. Nedugo nakon toga otac iznenada umire. Brat ima svoj d.o.o. Sad država traži dokaze da su ti dobiveni novci stvarno i isplaćeni za plaće radnicima ( što je koliko sam shvatio već jednom i dokazano). Danas bratu dolazi prijetnja ovrhom od 6.000 EUR.a pošto je nasljednik (ja sam se odrekao nasljedstva u korist majke i brata) ako ne dostave te papire. Niti brat ni mama nisu nikad bili pravni zastupnici tatinog obrta. OIB je ugašen, žiga više nema, knjigovotkinja je odavno u mirovini, pristup za int.bankarstvo ukinuto, nemaju niti pristup e-mailu od obrta! Mama je koliko se sjeća, kad god bi se slao bilo kakav obrazac preko online aplikacija, sve 'crvenjelo' ako podaci ne bi štimali. Kako da to sad oni dokažu da država sve te podatke već ima? Nego traže od brata i mame da to dokažu za preminulu osobu? Niti banka niti Fina to ne mogu/ne bi smjeli dati. Sad postoji opasnost da se pokrene ovrha. Čak su mami slali neke obrasce da popuni, što nije htjela, a niti smjela, jer nema veze s zatvorenim obrtom. Molim pomoć, kako postupiti? Da li je najbolje da se angažira neki odvjetnik koji bi to preuzeo!? jer sama usmena rasprava s nekim na šalteru i honicima raznih zavoda ništa neće promjeniti.
  2. Jučer su pregledane kamere (dječak i mlađi brat), i utvrđeno je da ne prepoznaju počinitelja. Na ostalim snimkama vidi se da je to netko izvana jednostavno ušetao, pred ulaz stavio kapuljaču i otišao na kat. Kad je vidio da se približava čistačica, sklonio se u wc, i to ženski. Svoje tenisice je skinuo i ostavio, a usput još uzeo i nečiju jaknu/trenirku. Kanije je jednostavno otišao preko igrališta. Majka je bila u policiji i podnesena je prijava. Pitala je hoće li otići po snimku, a policajac je rekao da bi trebali. Tako da, očito od ništa od naknade
  3. Djetetu su prošli tjedan u osnovnoj školi ukradene potpuno nove tenisice, vrijednosti cca.700 kn. Morale su ostati na hodniku, jer ključeve od ormarića nisu dobili, iako je majka djeteta razrednicu tražila ključeve. Dječak je sad u rujnu promijenio razred (A->B, jer ga je u prošlome jedan od vršnjaka konstantno maltretirao, a škola nije kaznila njega, iako je bilo i fizičkog nasilja, pa je bilo najbolje promijeniti razred). Na hodniku postoje kamere, i dijete je u petak gledalo neke snimke, samo da pokaže gdje su bile tenisice. Trebalo je pronaći trenutak kad ih je ostavio (jer nešto vrijeme nije dobro podešeno). Na snimkama je bez problema vidio i sebe, i mlađeg brata kako šeće, a i ostale prijatelje. Danas je zvala ravnateljica s informacijom da je utvrđena krađa, i da se vidi kako 'stariji' dječak (vjerojatno misli na nekog iz 8.og razreda) uzima tenisice, ali ga ona ne prepoznaje. I kao da se ode na policiju jer škola s time sad više nema ništa. Majka djeteta napominje da očekuje nadoknadu štete od škole, a ravnateljica kaže da nemaju novaca i neka ih tuži! Majka djeteta to ne želi 'pustiti', jer se cijelu prošlu godinu borila i s ravnateljicom i pedagogicom oko tog maltretiranja drugog vršnjaka i nepoduzimanjem nikavih radnji - nego je sve bilo u smislu 'pustimo da vrijeme ide, budu se oni sprijateljili'. A dječak ide u savjetovalište 'Luka Ritz'. I sad odmah na početku se to dogodi, i smeta je to nonšalantno ponašanje i prebacivanje krivnje. Tenisice navodno nije ukrao taj vršnjak koji ga je maltretirao. On se usmjerio na ostale, i otkad je u drugom razredu nema s njim nikakvih kontakata. Koja su sad prava djeteta, treba li otići na policiju da se napravi zapisnik? ima li smisla da se škola tuži? ili bi sve to trebala rješavati 'škola'?
  4. Dopisujem nastavak sage; Susjed je jučer privezao psa sa stražnje strane mamine drvarnice, i pas je priječio slobodan prolaz javnim (opcinskim ) putem do šume. Zvao sam policiju, jer djeca mi ne mogu otići do šume u berbu kestena i gljiva. Pas rezi, opasan je-tornjak, ne znam ni jeli cijepljen. Uz to susjed zabija stupove kako on tvrdi da je međa. Nakon dolaska policije, susjed se kreće svađati, oni ga smiruju, ja im objasnim problem. Psa susjed uklanja. I policji i meni tvrdi da je i put, i voćnjak i pola maminog dvorišta njegovo. 8 metara smo navodno ušli u njegov posjed! Ja im dajem nove neslužbene kopije iz katastra. Čak je i policajac preko mobitela pogledao tko je vlasnik spornih čestica. 1/1 su općina i mama. Mami su i u gruntovnici potvrdili da sa susjednom niti nigdje ne granicimo. On gura neke svoje isprintane papire iz 2018 i samo to priznaje, nikakve izmjere, katastar, gruntovnice...samo je to točno, i tvrdi da će sve osporavati. Mama je bila i u firmi kojoj prošle godine nije dao izmjeriti, oni su pogledali neke povijesne podatke, i nigdje se ne vidi to što on tvrdi?! Nakon odlaska policije meni opet uz povišene tonove sve ponavlja... kaže da će psa opet vratiti i da nitko nema pravo ići tim putem. Navodno će staviti i ogradu. To ocito moram javiti načelniku općine, jer bi susjed tako zagradio prolaz po javnom dobru. Policajac mi je predložio tužbu za smetanje posjeda, jer svi ti poljoprivredni strojevi su i dalje na voćnjaku. A sad susjed prijeti i da će ukloniti svu bratovu ciglu i građevinski materijal. Navodno bi kod tuzbe sud onda službeno naredio izmjenu čestica. Koliko to traje, troškovi? Molim savjete! Hvala!
  5. Poštovani, molim za savjet; Unaprijed isprika na poduljem postu. Majka ima problema sa prvim susjedom ( oko 70-tak godina). Oboje žive sami, nekadašnje selo, danas sve poluprazno -u okolne kuće povremeno ljudi dođu vikendom. Susjed se prošle godine i rastao, jer je tukao suprugu koja ga je ostavila, a u svađi je i sa bratom jer je na neku prijevaru i bratovu polovicu (dok je radio u Njemačkoj) kuće prepisao na sebe. U tužbi/svađi je i sa ostalim ljudima s kojima graniče njegove čestice. Skraćeno - "širi se na sve strane kao naftna mrlja". Između mamine parcele (koju sad susjed svojata) i njegove je ucrtan put (nekad je vodio do šume i vinograda) na čestici koja je u vlasništvu općine. Susjed neko vijeme tvrdi da je i put i ta čestica njegova! U katastru su mami rekli da sa njime niti ne graniči, tj.nijedna čestica se ne dodiruje. Mama je u još prošli jesen zvala mjernike - nije se složio s izmjerom, već ih je vikom doslovno otjerao, i mahao je nekim isprintanim papirom, kako je rekao iz 2017., na kojem se vidi da je to sve njegovo. Mama nije ništa obavila već je dobila račun za izlazak ekipe na teren. A dan nakon i nju je htio udariti štapom. Policija nije zvana. Sad je unazad mjesec dana na tu parcelu (voćnjak) složio niz poljoprivrednih strojeva koje bez traktora nije moguće ukloniti, a jučer je počeo kositi travu i nisko raslinje. Valjda želi prikazati kako on to duže vremen koristi. Mama ga je i prije usmeno upozorila da ništa ne dira dok neće imati službeni papir, jer je tvrdio kako će on pozvati svoje mjernike. Brat na parceli ima složene stvari za građevinu (cigle, ploče, daske i sl.). Za sve to je rekao ili neka makne brat, ili da će on. Sve što je pokriveno- povremeno razbaca da bi izgledalo kako je to napravio vjetar. Probao je posaditi i neku svoju voćku. Na toj opčinskoj čestici na kojoj je put, moj je djed još pred 50g. posadio 3 jablana na granici - to je sve pred koji mjesec porušio, a jednom je drvetu sasjekao korijenje da se osuši. U sred dvorišta mami je dovukao traktorom armiranu žicu koju je brat imao naslonjenu sa strane dvorišne zgrade - jer to njemu smeta kad ide traktorom ( a tamo je bila cca 7-8 godina). Mama je primijetila i sitne krađe, dio srušenih nacijepanih drva i sl. Nažalost i brat i ja ne živimo tamo, povremeno kad dođemo nema ga niti blizu. Brata je jednom napao kad je išao po taj građ.materijal i nije mu dao da prođe kombijem po putu. Rekao bih da jednostavno sve više izaziva. Kad ide van sela, uvijek je s 2 štapa i jedva pomiče noge. Inače vozi traktor (neregistiran) bez problema, uzgaja odojke, ima ovce, travu kosi na ruke, pili drva... Ima i 2 ogromna psa tornjaka koji šeću bez nadzora. Što sad napraviti!? kako se postaviti, kome se sve obratiti? Zvati policiju, da odvjetik pošalje neki dopis!? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija