Jump to content

rozaslonica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rozaslonica objavio

  1. Izjava je bila ajmo reći da ja imam kao neku sigurnost zbog micanja ovrhe..iako vidim da ništa ne znači. Nisam nosila poslodavcu jer nisam znala da li ovršna presuda nakon što sam povukla ovrhu i dalje vrijedi. Ja bi rađe odnjela to ponovo na Finu ako se to može tako. Nisam sigurna kojim redoslijedom bi trebala postupati. Ići na Finu pa u PP prijaviti ili kako? Sigurno ću pokrenuti tužbu za povećanje alimentacije ali to je van dugovanja pa je zasebna priča. Samo da nadodam tu,provjerila sam sam sa poznanikom u policiji,da ne idem tamo u 5 navrata.. Treba i potvrda iz banke da dotična osoba nije ništa uplatila na račun.
  2. Nisam doma idućih par dana pa trenutno nemogu do toga,al išlo je u grubo ovako,odvjetnik je napisao prijavu zbog ne plaćanja alimentacije i poslao na ODO Zagreb,da ne bi bivši muž morao u zatvor imao je rok 8 mj.da mi isplati sve tada zaostatke i također sve redovne alimentacije na vrijeme(odluka ODO). Nakon tih 8 mjeseci i plaćenih svih zaostataka prijava je odbačena ali je ostala ovrha samo na tekuću alimentaciju. Tj.svaki mjesec alimentacija za taj mjesec je išla preko FINE. Izjavu kod bilježnika ja nisam potpisivala,nego mi je dao bivši muž,ovjerena izjava za plaćanje malo veće alimentacije do 20.u mjesecu ali do djetetove 18 godine,na što sam se ja pobunila jer ide alimentacija dokle god se dijete školuje ali je ostalo na tome već napisanome. Trenutno je dužan 3 alimentacije,one prije mi je uplaćivao na račun a pod zadnje na ruke,znači dužan je sveukupno 3. A s obzirom da se pitanja o ili plaćanje alimentacije ignoriraju,nemam izbora nego to rješavati službenim kanalima. Nadam se da sam sada sve dobro objasnila,ali svakako hvala na pomoći i linku za primjer tužbe. I još da nadodam,postupak na ODO je bio 2015/2016
  3. Po ovršnoj presudi mi je u roku od 8 mjeseci morao platiti zaostatke+redovne alimentacije,i redovne alimentacije ubuduće su bile pod ovrhom. Ostali smo u dobrim odnosima,i trebalo mu je za kredite i slično i druga beba(od njega i nove žene) je bila na putu,pa sam pristala uz ovjerenu izjavu kod javnog bilježnika maknuti ovrhu uz uvijet da je alimentacija povećana za 500kn. I plaćao je uredno idućih 5 godina zadnju godinu je plaćao, nikada na vrijeme, npr.po presudi je do 15.u mjesecu a ja bi dobila npr.5.al idući mjesec. Ali je plaćao i sad zadnja 3 mjeseca ništa,s tim da zadnju godinu nije uplaćivao na račun nego na ruke. Onda bi trebala primjerak i za tu tužbu.
  4. Bivši muž je prestao plaćati alimentaciju,već smo prije par godina bili na sudu radi toga i presuda je bila ovršna. E sad,ja sam na njegovu molbu nakon nekog vremena povukla ovrhu uz uvjet da je alimentacija veća s obzirom da je po presudi bila minimalna i da osim alimentacije otac nikako ne doprinosi ili pomaže oko djetetovih troškova. To je bilo prije 5,6 godina. E sada se povijest ponavlja,alimentacije nema a ja nisam sigurna što mi je činiti. Otac nije ostao bez posla ili nešto slično. Osim tužbe za povećanje alimentacije sukladno dijetetovoj dobi. Da li vrijedi i dalje ovršnost prijašnje presude(ako da što mi je činiti dalje) ili se cijeli postupak mora ponoviti ispočetka? I ako bi mogla dobiti primjer tužbe za povećanje alimentacije. Hvala,lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija