Jump to content

pravo321

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala jos jednom na odgovorima, Iz kojeg razloga bi bilo bolje da se ne koriste? Zanima me jos jel moguce ako je samo 1 nasljednik da izabere nasljediti samo jedno od dva vozila i platiti dug u vrijednosti samo tog vozila? Ili jedini nasljednik mora sve naslijediti?
  2. Puno hvala na odgovoru i sucuti, Da li iza oca ostaje još kakva imovina koja će biti predmet ostavinske rasprave? Jos jedno vozilo u vrijednosti otprilike 10000kn Da li će se ostali nasljednici odreći u cijelosti svog nasljednog dijela? Ovisi o zadnjoj racunici dugova Koliko otprilike vrijedi taj automobil? Oko 40000kn Da li ste zaposleni? Da I zadnje, da li ste već ovršeni? Nismo Nisam ubrojio u dug i preostali kredit za to vozilo i za drugo vozilo od ukupno 35000kn Tako da je ukupan dug oko 65000kn s tim kreditom, pa pretpostavljam da ce u tim okolnostima biti isplativije odreci se nasljedstva osim ako ne procijene vrijednost vozila za neku nizu vrijednost. Eventualno ovisno o iznosu ocevog zivotnog osiguranja za koje nisam jos siguran koliko iznosi. Zanima me jos jedna stvar, otac je slucajno dosao 1 dan prerano naspram proslogodisnje registracije i nisu mogli napraviti zavrsni korak placanja naknade za uporabu cesta i dobivanja ziga na prometnu dozvolu, pa nije mogao zavrsiti registraciju do kraja. Stoga mi je tamo napisao punomoc i ja sam tek nakon njegove smrti dovrsio registraciju i platio ostatak za naknadu uporabu cesta od 800kuna, jer bi inace sad vec zavrsila proslogodisnja registracija. Znaci on je obavio tehnicki pregled i platio i napravio policu osiguranja, ja sam samo uz njegovu punomoc obavio zadnji korak placanja naknade za uporabu cesta kako bi zavrsi registraciju i dobio stambilj na prometnu dozvolu. Ocu li imati problema zbog toga? Znaci ako ne zelimo podmiriti dugovanja i placati ostatak kredita, do ostavinske rasprave smijem voziti to vozilo i brat drugo vozilo koje je vozio otac? A nakon rasprave ako se svi odreknemo nasljedstva, vozila uzimaju i ostatak duga i kredita mi ne moramo podmiriti? Ako mi mozete jos reci u tom slucaju gdje uzimaju vozila, jel potrebno da mi nesto poduzmemo oko toga ili ce se netko javiti da dolazi preuzeti vozilo? I zanima me u slucaju odricanja od nasljedstva, jel smijem uzeti nove gume s vozila za koje imam racun na svoje ime.
  3. Pozdrav, Nazalost preminuo mi je roditelj na kojeg je registriran automobil koji ja vozim i placam, registriran je bio na roditelja kako bi mi osiguranje bilo povoljnije. Zanima me jel ja smijem nastaviti voziti to vozilo prije nego zavrsi ostavinska rasprava i oce li biti problema u slucaju da me policija zaustavi ili nesto slicno. Ostavinska rasprava je vjerovatno tek za 2 mjeseca. Dodatni problem je sto je roditelj ostavio oko 30000kn duga u banci, pa me zanima ocu li isto imati problema s bankom prije nego se ostavinski postupak rijesi. I za kraj, jel moguce dokazati da je netko drugi (u ovom slucaju ja) placao rate kredita od vozil i sve ostale troskove vozila kako ne bi banka uzela automobil u slucaju ne placanja roditeljevog duga jer pretpostavljam da bi ja sad to vozilo trebao naslijediti od njega, za sto su drugi clanovi obitelji slozni. Hvala puno na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija