Jump to content

IV-ST

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je IV-ST objavio

  1. Da, napisao sam ono što su mi rekli iz urada Hanžeković&co. Znam da zastara za režije (telefon) nastupa god. dana nakon isteka datuma dospijeća računa. Ukoliko je nakon toga datuma pokrenut sudski postupak, mislim da rješenje takvog postupka, nema legitimitet? Molim vas ispravite me ukoliko pogrešno tumačim zakon o navdenom!
  2. Iz dopisa vidim da se radi o postupku iz 2006 god. OVRV 750/06 još nisam izvrsio uvid u spis… U tel. razgovoru mi je rečeno da je na prijedlog javnog bilježnika pok. otac izjavio prigovor zbog zastare na dospjeće plaćanja računa, ali je sudski postupak pokrenut, a presuda je postala pravomoćna 2012. Mislim da je za to potraživanje nastupila zastara! Molim vas uputite me na što točno obratiti pažnju tj. datume kod uvida u spis!? Te ukoliko moram platiti, kojeg djela javnobilježničkog troška sam oslobođen, prema zakonu o Braniteljima, imam potvrdu ureda koje se prilažu za oslobađanje pristojbi?
  3. Budući je postupak vođen prema pok. ocu ne znam, kako doci do podatka iz 2012? Imate li savjet?
  4. Pretpostavio sam, stoga sam ih kontaktirao i zatražio da mi pošalju dokumentaciju koja se odnosi na ovršnu ispravu na koju se pozivaju. Hvala na odgovoru.
  5. Ne, nemam nikavu dokumentaciju osim obavijesti koja mi je ostavljena u poštanskom pretincu od Hanžeković&co. u kojoj piše da im se javim oko dogovora za otplatu!
  6. Molio bih savjet je li moguće i kako izbjeći naplatu. Dobio sam danas 2023 obavijest od Hanžeković &… od Hrv. Telekom prema pok. ocu (ne znam, za zakonsku regulativu koja bi omogućila diljenje mojih osobnih podataka Hanžekoviću). Nasljednik sam iza pok. oca preminulog 2019 god. nastavno i za ovrhu prema pok. ocu iz 2012 koja zbog djelomične naplate nije provedena u cijelosti, te je tijek zastare prekinut. Tražio sam sa mi se dostave dokumenti odakle je vršena prisilna naplata koja nije izvršena u cijelosti!? Pok. otac nije imao bankovnih računa i bio vezan za FINU!? Svaki odgovor bi mi dobro došao!
  7. Poštovana, Zahvaljujem na odgovorima. Vaš zadnji odgovor je to što trebam utvrditi po dostavi spisa, postoji li opravdani žalbeni razlog za čl. 50. OZ. te činjenicu koja bi bitno utjecala i dovela do proglašenja Ovrhe nedopuštenom sukladno čl. 210 OZ. Pretpostavljam da se slažete sa mojim zaključkom, ako se ne slažete molim Vas da me ispravite. Lp.
  8. Što je sa računima kojima je zastarni rok 1 god. prema Zakonu o obveznim odnosima u koji spadaju HRT pristojbe kojima je rok naplate 1 god. od datuma zadnjeg računa što znači da su svi navedeni računi krajem 2008 god. bili u zastari. Sudski postupak je pokrenut 2010!? Zar vec tad nisu bili ispunjeni uvjeti za odbacivanje Tužbe prema meni. Taj segment mi je sporan kao i ne dostavljanje obavijesti meni o sudskom postupku i još neki elementi sa datumuma! Imam li u ovom dijelu mogućnost poziva na proglašenje ovrhe nedopuštenom sukladno čl. 210. OZ-a?
  9. Pravomoćna presuda Općinskog suda Split tužitelj HRT po opunoćeniku Hanžeković &... Za nekoliko računa HRT-a iz sredine 2007 god. za koje je pokrenut sudski postupak 3 god. nakon dospijeća zadnjeg računa te je Tužba pokrenuta 2010 god. te presuda postala pravomoćna 2013 god. po završetku istog. Ako sam razumio Vaše pitanje o ovoj presudi pričam.
  10. Navedeno u Vašem odgovoru me zanima! Molim Vas možete li mi navesti koje su osnove za zahtjev za proglašenje ovrhe nedopuštenom? Navedene tražbine su iz 2007 god. za iste zastarni rok je 1 god. znači li da se mogu pozvati na Zakon o obveznim odnosima budući je tužba pokrenuta 2010. gotovo 3 god. nakon dospijeća zadnjeg računa koji me se tereti?
  11. Poštovana, Molio bih Vaš odgovor, a kako bi vi postupili u ovakvoj situaciji? Unaprijed hvala.
  12. Ovrha HRT-a sa kojim nikad nisam imao sklopljen ugovor. Takodjer nikad nisam dobio obavijest i slično što bi mi dalo na znanje da sam utužen od strane HRT-a 2010 god. Naravno Presuda je postala pravomoćna 2013 te je još uvijek pravomoćna, a sve za 4 računa iz 2007 god. od 69.00kn. Sa kamatama i svim izmišljenim, dodanim troškovima cca. 4000kn. Moje prvo saznanje o navedenoj Ovrsi je od dana blokade 02.09.2022. Molio bih smjernicu kako vratiti novac koji moram uplatiti da odblokiram račune? Naravno blokada je aktivirana u Petak u 16:25h. Iako na računu ima sredstava večih od potraživanja i jedan od računa nije u dopuštenom minusu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija