Jump to content

Josipsimic

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, Radio sam u NJEMACKOJ 2mjeseca preko hr poslodavca ,plaća po ugovoru 10000kn. Dogovor je bio 12e/h na riječ imam u porukama Uplatio mi je po ugovoru na banku ,posto smo imali mnogo sati za ta 2 mjeseca ostao mi je dužan 1600e i od 12mj samo govori da ce mi uplatiti kad dođe do love . Išao sam na inspektorat rada kažu jeli ti uplatio na račun po ugovoru reko jest veli to je to . Ja joj kažem gospodo gdje ste vi vidjeli da netko radi u njemačkoj za 6000kn netto Pa zate novce nerade ljudi u Hr na bausteli, na tome i završilo. Dali se moze sto tu učiniti osim privatne tuzbe?
  2. Ok hvala vam, dali postoji neki rok za pokretanje istog toga postupka ? I dali mi mozete vi il netko drugi dati savjet za ovo što mi je naplaćivao poslodavac 300e mjesečno smještaj cca 2godine a po zakonu mora on obezbijediti radnicima smještaj o svome trošku! Hvala vam mnogo
  3. Sadržaj dokumenta je izvanredni otkaz od poslodavca, znam jer je poštar priznao. ja sa sada tražio kada sam izašao iz Republik Hrvatske i kada usao natrag. 20 dana nisam bio u Hrvatskoj, A dokument je poslan s povratnicom tako da je poštar sve riješio. Sto sada?
  4. Postovanje, Radio sam kao izaslani radnik cca 2g u njemačkoj prekid rada 29.7.2022godine jer mi je poslodavac uputio pismeni otkaz dok sam bio na dogovorenom godišnjem , znaci usmeno smo se dogovorili da idem 29.7 na godisnji ja i još trojica kolega već 2 mj unapred smo dogovorili moj godišnji jer sam imao kumstvo u Bosni i Hercegovini naravno otišao sam i 15.7 kada je bila plaća oni me obavještavaju da sam dobio otkaz i da sam potpisao otkako, tako je krenula rasprava zašto i da sam ja u bosni i nisam mogao potpisati otkaz. Ispostavilo se da je poštar lažirao moj potpis i sredio mi otkaz. Sto mogu učiniti po tome pitanju o otkazu? Sto mogu učiniti po pitanju da je poštar lažirao moj potpis i time učinio kao da sam ja pristao na otkaz? Već rekavši radio sam kao izaslani radnik a poslodavac je odbijao od plate 300e za stan i struju i imam dokaz za to. Prije par dana sam saznao da nije smijemo odbijati za stan i struju jer po zakonu on kao firma mora obezvrijediti besplatni smještaj radniku! Kome da se obratim za sve to neznam odakle da krenem i od koga. Molim vas da mi jedno po jedno objasnite ako može što mogu učiniti. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija