Jump to content

Crokokica

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru! Da li mozda znate o kojim se vremenskom razdoblju radi? Ili je to od slucaja do slucaja? Fingirani pravni odnos u ovom slucaju nastaje ako jedna strana pocne potrazivati svoj udio i to se zavrsi na sudu?
  2. Pozdrav! Otac boluje od teške bolesti i došlo je do toga da se počelo pričati o nasljedstvu. Njegova (kao i mamina želja) je da se nasljedsto (kuca) prepiše meni i da jedna od klauzula bude da majka ima pravo boravljenja u toj kuci do svoje smrti, što je po meni normalno jer sam sa njima u odličnim odnosima. Ja živim sa njima tako da sam prošao sa ocem kroz godine kemoterapija, zračenja itd. Majka i otac ne žele da brat dobi pravo na kucu. Iskreno ne želim ni ja. Pokušao je svakavih igricama da se docepa kuce a nikada nije ni pitao za bolesnog oca. Javni bilježnik nam je rekao da brat nebi imao pravo na potraživanje svog djela ali mene zanima dali je to stvarno tako? Da li je bitno koliko je dugo proslo od potpisivanja ugovora pa do smrti?
  3. Pod “Teretovnica” (odjeljak C) piše da moj djed ima pravo prvokupa očeve imovine tj 1/4 imanja. U vlastovnici su otac (1/4) i djed (3/4). u teretovnici ne piše ništa drugo osim prvokupa… to znači da je sve ok? još jedno pitanje… piše da nije priložena uporabna dozvola. U knjigama stoji 102m2 i okućnica.. po tome ispada da u knjigama prvog i drugog kata uopce nema? Da li to može stvoriti neki problem?
  4. Dobar dan! Otac je teško bolestan te uz to alkoholičar i kockar. Živimo u kući sa prizemljen i dva kata (prvi kat je u vlasništvu oca, a ostalo mog djeda koji je darovnim ugovorom prepisao 1. kat na mog oca). Otac je vlasnik 1/1, u mirovini 20 godina ali je spreman prepisati meni i majki (brat i sestra bi se odrekli svog djela). Nas je strah da možda nije založio kuću te da nebi bilo nekih drugih problema sa kućom u slučaju njegove smrti. Jasno mi je da u slučaju da ima kredit ili nešto slično da bi se to onda na nas prebacilo zbog nasljedstva ali koji bi bio najbolji način se zaštiti te provjeriti pravno stanje kuće kada bi on nama to prepisao? Mama se boji da ne ostane bez kuće u kojoj je ona sve napravila, od centralnog i parketa pa sve do fasade. Hvala Vam!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija