Jump to content

marko2022

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Bio bi Vas zahvalan kada bi napisali kako je prošla ova Vaša agonija. Naime, ja imam sličnu situaciju ali vezano za nadstrešnicu. Ista je sagrađena nakon što sam legalizirao kuću. Prije gradnje uputio sam dopis gradskom uredu i dobio odgovor da ne treba dozvola niti projekt za nadstrešnicu do 20m2 te smo obzirom na kvadraturu od nekih 12m2 istu sagradili. Zatim smo putem ovlaštenog geodete istu upisali u katastar i gruntovnicu sa zabilježbom da nema uporabnu dozvolu. Nakon toga tražili smo od gradskog ureda da nam potvrde da za navedeni objekt niti ne treba uporabna dozvola i to smo dobili od njih i na osnovu toga brisana je zabilježba u gruntovnici da nema uporabnu dozvolu. Obzirom da smo imali sve posloženo krenuli smo u etažiranje i sada referentica iz gradskog ureda radi probleme jer kaže da je nadstrešnica nelegalna? Sve sam joj objasnio i priložio ali tvrdi da je pravilnik nedorečen odnosno da je za takav objekt bitno i je li u skladu s prostornim planom, znači smještaj na parceli i izgrađenost parcele? I sada čekamo što dalje, nakon što smo prošli cijelu agoniju i odradili hrpu posla, naplaćali se arhitekata, geodeta sada smo na početku jer zbog nadstrešnice ne možemo etažirati cijeli objekt s 3 stana? Imali li tko kakvih iskustava s ovim i što raditi. Hvala
  2. Znači ako mi npr otac daruje cijelu kuću ili stan moj brat ima pravo potraživati dio te nekretnine? Zar vlasnik nema pravo darovati svoje vlasništvo bilo kome?
  3. Proučio jesam samo mi nije jasno zašto pravnici daju prednost ugovoru o uzdržavanju u odnosu na ugovor o darovanju?
  4. Da, ugovor o darovanju nekretnine vs ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju osobe kojim se stjeće nekretnina
  5. Mislim na ugovore koji se odnose na nekretninu, jedan ili drugi....
  6. Koja je preporuka odnosno što je najsigurnije kako naknadno ne bi bilo problema.... Što se najteže pobije i postoji li nešto što se ne može sudski pobiti ili je sve podložno propitkivanju?
  7. znači ako je ugovor o darivanju solemniziran, a čovjek i dalje živi u kući znači li to da nije u posjedu ili da je i dalje u posjedu!? na koji način ti pomaže solemnizirani ugovor ako je čovjek i dalje u posjedu? samo da ugovor ne bude ništetna pa poslije smrti svakako dobiješ nekretninu? može li se kod solemniziranog ugovora bivši vlasnik koji je nekretninu darovao ipak predomisliti?? prolazi li to?? znači ako ja kupim kuću od nekog vlasnika i upišem se kao novi vlasnik na temelju kupoprodajnog ugovora ali on ostane u kući sljedećih par mjeseci ja ga ne mogu izbaciti jer je on i dalje u posjedu??
  8. Molio bi pomoć... Kuća se sastoji od podruma, prizemlja, kata i potkrovlja. Podrum, prizemlje i kat su legalizirani kao stanovi jer to u naravi i jesu, a potkrovlje kao nestambeni prostor-prostor je neuređen ali ga planiram nakadno urediti u stan, isti je kao i sve ostale jedinice samo u trenutku legalizacije nije imao zidove. Može li se etažnim elaboratom kuća podijeliti na 4 zasebne jedinice bez da se potkrovlje pripaja nekoj stambenoj jedinici jer se vodi kao neuređeni prostor, znači nije stan? Također, može li se dvorište s nadstrešnicom pripojiti etažnim elaboratom samo jednoj stambenoj jedinici? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija