Jump to content

leona333

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

129 pregleda profila
  1. leona333

    Suvlasnici

    Poštovani, dal' suvlasnici kuće novonastale troškove plaćaju po udjelu il' nekako drugačije?
  2. Vlasnik je legalizirao cijelu zgradu, mene nema nigdje osim kod plaćanja. Sve plaćeno 50/50 Nije mi jasno da onaj tko je sagradio kat ne može legalizirati, nego na ovakav način upisati se kao vlasnik cijelog objekta (etaziranjem) te onda dati meni moje. Praktički ispada pošto je darovni ugovor da sam dobila nešto što nije moje. Da pojednostavim, nadogradila sam kat na prizemnici uz usmenu dozvolu vlasnika,prizemnica nije imala uporabni dozvolu te je cijeli objekt legaliziran, ( prizemlje+kat). Nakon legalizacije radi se etazni elaborat sve bez mene.Dogovara s arhitekticom bez mene. Slijedi odvjetnik u kojem je složeno ocitovanje volje u kojem je on vlasnik cijelog obijekta. Nakon toga darovnim ugovorom daje meni moje. Sve od početka je plaćeno po pola mada je on vlasnik 627/100 a ja 373/100. Ne znam kako nisam ni u etažnom elaboratu sudjelovala kod određivanja što je čije. Zar su svi papiri mogli proći bez mene..što je najgore nisam ni dobila sve što sam sagradila... Plaćala sam sve po pola te na kraju, moram sve papire od legalizacije fotokopirati s vlasnik kaže da se ne sjeća da sam plaćala....jako naivno od mene a tek sad kužim koliko proračunato od njega. Meduvlasnicki ugovor ne postoji. Interesantno da sam u okucnici od 500 m2 dobila jedno parkirno mjesto.
  3. Vlasnik je legalizirao cijelu zgradu, mene nema nigdje osim kod plaćanja. Sve plaćeno 50/50 Nije mi jasno da onaj tko je sagradio kat ne može legalizirati, nego na ovakav način upisati se kao vlasnik cijelog objekta (etaziranjem) te onda dati meni moje. Praktički ispada pošto je darovni ugovor da sam dobila nešto što nije moje.
  4. Poštovani, dali se može legalizirati nadogradnja prizemnice ( ja ) koja je sagrađena uz dopuštenje vlasnika parcele i prizemlja. Naime vlasnik tvrdi da samo on može legalizirati objekt te sve staviti na sebe ( cijeli objekt) a potom etaziranjem dati meni ono što sam sagradila. Kako se dijele troškovi cijelog postupka jer nije ista kvadratura. Hvala
  5. Razumijem ja vas samo zakon je na njihovoj strani jer u cl. 131. Zakona o hrvatskim braniteljima piše da od pravomoćnosti rješenja rok za dodjelu odnosno zahtjev za dionica je 6 mj., a što se tiče da te moraju obavijestiti nema tog članka u zakonu, na kraju eto u pravu je gospođa iz Cerpa koja kaže ....prošla baba sa kolačima.
  6. Pozz...Imam pitanje u svezi dionica za Hrvi zanima me dali su ikoga od vas odbili iz Cepa jer je prošao rok od pravomoćnog rješenja i dali negdje u zakonu piše da su osobe koje dobiju status Hrvi trajno trebale biti obaviještene iz ureda državne uprave, fonda hrvatskih branitelja ??? ili se to pravo ostvaruje slučajno? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija