Jump to content

nikolass

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zgrada je s 10 stanova i oko nje je jos 5 istih zgrada na zajednivkom zemljistu od 3000 m2. Svaka zgrada je po 200 m2. Kolika je povrsina zemljista za redovnu uporabu gradevine oko svske zgrade?
  2. Moze li netko objasniti.Na jednoj cestici zemlje 500 m2 je gradjevinsko zemljiste i na njrmu se nalazi kuca a 1200 m2 je poljoprivredno. Da li se moze uz granici izmedju gradjevinskog i poljoprivrednog zemljista na toj istoj cestici zemlje a na poljoprivrednom djelu zemljista izgraditi pomocni objekt 45 m2 koji je u svrhu kuce koja je legalna i ucrtana?
  3. da. A ovaj clanak 3 stavak 9 ne razumijem. on kaze da je gradevinsko zemljiiste i zemljiste izvan gradevinskog podrucja obuhvaceno g4adjevinskom cestivom na kojoj je gradjevina izgradjena.
  4. Cestica zemlje je 1000 m2 od toga je 500 m2 u izgrađenom dijelu građevinskog zemljisa na kojem se nalazi kuca a 500 m2 je poljoprivredno. Da li se cijela cestica smara građevinskom cesticom i mogu li se raditi pomocni objekti na ovom poljoprivrednlm zemljistu?
  5. ima neko primjerak ugovora o razvrgnucu suvlasnicke zajednice
  6. u suvlasnustvu sam s 1/2 kuce i dvoriste .Da li je moguce etazirati dvoriste da se dobiju dvije odvojene cestice zemlje.I da li drugi suvlasnik moze na svom djelu ( usmeno dogovorenom ) graditi bez moje suglasnosti.
  7. da li je moguce na katastru dobit avio snimke nekog podrucja a koje su snimkev su od 2003 godine ili ranije.
  8. onda i ja mogu bilo gdje i na djelu koje nije moje ali sam suvlasnuk.
  9. a ako on zeli srusiti zid koji je tu 50 godina i unutar svog dvorista nesto novo zidati a i na tom dvoristu smo upisani svaki za 1/2 iako ga on koristi.I na mom i njegovom dvoristu smo isto upisani svski za 1/2 , da li treba dogovor i sugoasnosr obojice za neke nove gradnje, nadogradjivanje i dr.ili on moze sta hoce iako sam ja izricito protiv.
  10. da li roditelji mogu ostaviti sinu i kceri imovinu uz oporuku uz uvjet da ne mogu oni to prodati bez da da prodaju zele oboje.Odnosno uz to je li moguce da bude uvjet da moraju kod prodaje najprije ponudit jedno drugom a ako jedno nece da se ne moze prodat po nizoj cjeni od te ponudjenu bratu/ sestri.
  11. Nas dvoje smo svaki za po 1/2 vlasnici 2 vikendice sa dvoristem a koje je sve skupa jedna cestica zgrade.Mi znamo sto je cije i sada drugi suvlasnik hoce dogradjivat u dvoristu i otvorit nove prolaze sto je protivno dogovorims usmenim i meni na stetu.Kako smo oboje suvlasnici te cjeline da li treba on moju suglasnost za bilo kakve radove i izgradnju a koja je protivna mojim interesima a bez obzira sto mi izmedju sebe znamo sta je cije a pravno smo suvlasnici za po 1/2 svega a nigdje nije opisano ni potpisano sta je ta 1/2 te cestice koja svakome od nas pripada.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija