Jump to content

mario1901

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

40 pregleda profila
  1. Kakve bih probleme imao da iselim bivšu suprugu iz mog stana u njen stan ..10 metara udaljenosti i zamjenim brave na vratima?
  2. Razveli smo se regularno na sudu i supruga se ne želi iseliti iz stana iako i ona posjeduje stan u istoj zgradi . Parnica je pokrenuta za 1 mjesec slijedeće godine . Da li supruga ima pravo ostati živjeti u stanu koji je moje vlasništvo iako ima svoj stan i još jedan na koji smo upisani obadvoje? Da li imam pravo iseliti suprugu protiv njene volje ?
  3. Hvala,prvo na odgovorima i pomoći. Sve je stečeno u braku . Ja sam radio u Austriji i supruga je bila doma. 1 . Stan smo kupili novcem koji sam zaradio tamo i napisan je na naš dvoje kao vlasnike drugi stan je kupljen i pisan na suprugu .. u međuvremenu je ona iznajmljivanja prvi a zatim i drugi stan . Nakon godinu dvije kupio sam treći stan koji je pisan na mene. Ostalo znate. Mislim da će njena odvjetnica forsirati da je njen stan financiran od njene obitelji kao otpremnina . Jer da je DOTA ILI miraz...nakon 5 - godina....uglavnom me želi maknuti iz stana u kojem živimo zajedno još i pisan je na mene...Sutkinja je rekla da nebih trebao birati u njenom stanu ,što mislim onda da ni ona nebi trebala više bivati u stanu koji se vodi na mene.... imam li pravo tražiti da se iseli...?
  4. Eto hvala, ona u tužbi traži i polovicu stana u kojem imamo zajedničko vlasništvo znači želi 100% vlasništvo tog stana i traži 50% stana kojeg sam ja vlasnik i svakako da zadrži stan koji je u njenom vlasništvu. Sve je bračna stečevina. A prijedlog je bio da prepišem na djecu, što bi značilo da ona ostaje živjeti u stanu kojeg sam ja vlasnik a u stanu kojeg je ona vlasnik živjela bi punoljetna djeca (...ili ne ). Neznam zašto gosp.sutkinja postavlja pitanje o stjecanju imovine...želi neke odreske od plaća i visini dohotka ..mislim da je ne bitno tko je više ili manje financijski sudjelovao( ja sam radio vani a žena je bila doma s djecom) mislim da nije sporno stjecanje nego dioba vlasništva...Pitanje : ako ne pristane na prijedlog sutkinj mi je rekla da ću izgubiti postupak i da će me skupo koštati..jel to odgovor ?
  5. Poštovani, trebam savjet za podjelu bračne stečevine. Nakon razvoda braka bračna partnerica je podigla tužbu za podjelu bračne stečevine. Za vrijeme trajanja braka stekli smo 3 stana kojima je vlasništvo napisano da svatko posjeduje po 1 stan a treći je u zajedničkom vlasništvu. Znači svatko ima po 1 i pol stan u istoj zgradi. U braku je stečeno vlasništvo još na polovici kuće mojih roditelja koje sam ja sam otplatio radom u inostranstvu. Sada je problem što partnerica ( bivša ) traži od mene da prenesemo vlasništvo na punoljetnu djecu. ŠTO MI JE ZA ČINITI. Ako darovnim ugovorom prenesem vlasništvo na djecu ostajem bez nekretnine i vjerojatno bih mogao završiti na cesti jer nebih više imao prava na isto.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija