Jump to content

Ustalic Dubravka

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

344 pregleda profila
  1. Da ,obavezno provjeriti da li je upis izvršen!Isto riješenje nam je stiglo 18 dec 2023g a upis izvršen 08 jan. 2024g!
  2. Preuzimanje riješenja o upisu u matice rođenih na osnovu članka 40 stavka2 Zakona o državnim maticama u Konzulatu u Sarajevu se preuzme i ujedno se da izjava da se odriče prava na žalbu te se šalje nazad u Zagreb u arhivu!Prošlo je 20 dana i već smo saznali da je upis u knjigu državljana kao i upis u maticu rođenih izvršen ! Eto otprilike da ostali koji čekaju mogu da znaju da se na upis ne čeka tako dugo!
  3. Ukoliko predate šanse postoje! Imate dosta Vaših dokumenata na kojima se izjašnjavate kao hrvatica što je važno za član 16!Sretno!
  4. Danas je došlo pismo u kojem pozivaju na preuzimanje riješenja o upisu u matice rođenih!Svima koji još čekaju želim strpljenje i sreću!Takođe zahvaljujem svima na ovom forumu na pitanjima a naročito na odgovorima!
  5. Konzulat u BiH svi super ljubazni,prikupili smo sve što je bilo potrebno za 15 dana,termini su slobodni i dolaziš kad imaš sve što kažu a to je :uvjerenje o državljanstvu ,uvjerenje o nekažnjavanju,vjenčani list roditelja,rodni list,lična karta ili pasoš(sve fotokopirano i ovjereno),domovnica jednog roditelja i dodatno su tražili ako ima rodni list iz Italije što smo odmah donijeli priložili uz zahtjev,naravno uplatnica oko 60 km!
  6. Potrebna mi je pomoć ako neko može da mi odgovori!Hrvatsko državljanstvo imam od 1994 godine!Moj sin se rodio u Italiji 1997g,Od 2005 živimo u BiH jer smo se vratili iz Italije!Da li moj sin ima pravo na domovnicu na osnovu mene i koji zahtjev treba popuniti,zahtjev za stjecanje ili utvrđivanje Hrvatskog državljanstva na osnovu novog zakona članka 5 stavka 2 (jedan roditelj)'Hvala svima, i sretno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija