Jump to content

Kejt2

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Obrt je 56.30.04 - CAFFE BAROVI, NOĆNI BAROVI, NOĆNI KLUBOVI, DISCO BAROVI I DISCO CLUBOVI E sad..,u vrijeme Adventa prijavili smo se za kućicu ispred samog kafića. Zanima me doregistracija obrta jer bi u toj kućici posluživali jednostavna jela npr.langošice i sl. Kako ide s minimalno tehničkim uvjetima ukoliko se ta djelatnost veže samo za kućicu u u vrijeme Adventa? Ili otvoriti paušani obrt za te dane.. Hvala Vam
  2. njihov zakonit, istinit i pošten neprekidno trajao 6 godina za pokretne stvari i 20 godina za nekretnine ili barem pošten, samostalni posjed za pokretne stvari trajao 20 godina, a za nekretnine 40 godina vrijeme potrebno za dosjelost uračunava se i vrijeme za koje su prednici sadašnjega posjednika neprekidno posjedovali kao zakoniti, pošteni i istiniti samostalni posjednici, odnosno kao pošteni E sad..vrijedi li to za vrijeme prije 8 listopada 1991g.
  3. Nema.. Gruntovnica,katastar tvornica u kojoj je radio..i RH Prvi stan dobio na otkup,otkupio ( ima ugovor) zatim mjenjao za drugi( ima ugovor) sve sa tvornicom.. od 1967 žive na toj adresi.. sve je nedorečeno..
  4. Ovo zakonit, istinit i pošten (kvalificiran)20 g za nekretnine A samo pošten 40 godina za nekretnine E sad..zakonit? Hm..da je zakonit bilo bi uknjiženo negdje .koji dokazi za istinit i pošten da se uđe u tih 20g Ako smo samo pošteni onda nam fali godina..
  5. Hvala Vam na odgovoru.. Jedino mi kao laiku nije jasna ta dosjelost,tj..je li 20 ili 40g? Ukoliko se gleda od 8 listopada 1991. Onda imamo šanse.. Kuća je obnavljana i uredno održavana . Ako se radi o posjedu stvari u vlasništvu Republike Hrvatske, županija i jedinica lokalne samouprave i jedinica područne (regionalne) samouprave i s njima izjednačenih pravnih osoba, kao i stvari u vlasništvu crkve ili drugih pravnih osoba koje ne traže za sebe dobitak nego služe za dobrotvorne ili druge općekorisne svrhe steći će samostalni posjednik dosjelošću vlasništvo tih stvari tek pošto je: njihov zakonit, istinit i pošten neprekidno trajao 6 godina za pokretne stvari i 20 godina za nekretnine ili barem pošten, samostalni posjed za pokretne stvari trajao 20 godina, a za nekretnine 40 godina Vrijeme potrebno za dosjelost na nekretninama u društvenom vlasništvu počinje teći od dana stupanja na snagu Zakona o preuzimanju Zakona o osnovnim vlasničkopravnim odnosima (NN 53/91), a to je 8. listopada 1991.
  6. Poštovani, Molim Vas za savjet.Dakle,1960g radnik tvornice dobija smještaj,tada tvornica zbog potrebe službe seli ga na drugu lokaciju,također posjeduje dokument o zamjeni te o pravu na korištenje uz naknadu. Dolazi RH..Tvornica odlazi u privatizaciju,ali svi takvi slučajevi dobivaju pravo na otkup,tako i u ovom slučaju..ALI se uspostavi da je ta kuća "ničija" tj da je u katastru vlasnik tvornica,a u zemljišnim knjigama RH. Tvornica kaže da se trebamo obratiti RH,jer oni nemau ništa s tim. Pitanje..dakle mi bi sada trebali "tužiti" RH ? Ili? Molim savjet. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija