Jump to content

Irmgard

Korisnik
  • Broj objava

    78
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Irmgard objavio

  1. To je za Vase dobro, ja bih tako uradila, pa "mirna Bosna", kako se kaze. Inace moze biti zbrke, jer ako ostecenik ne obavjesti Sud, (zasto bih on Vasu ulogu i brigu preuzeo?), onda bolje prije nego sto se pokrene Zupanijski Sud uzalud, bilo bih bolje da to na vrijeme razjasniti. Radi se o 1 kopiji uplatnice i 1 napisane stranice i preporuceno poslane poste na spis broj Opcinskom sudu. To je mala ali vazna stvar.
  2. Nece biti problema. Cuvajte tu uplatnicu i kopirajte za svaki slucaj za Sud. Mozete i kopiju odmah poslati Opc. Sudu na spis tog predmeta i napisati da ste ispunili uvjetni dio iz presude tj. da ste platili sveukupno u zadanom roku. Preporuceno na spis predmeta Opcinskom Sudu. Sva sreca, happy end😉
  3. Mozda se radi o kaznenom djelo "prijevare", ako Vam je taj gazda nesto obecao, uzeo je Vas novac i niste dobili za sto ste platili. Odite kod odvjetnika za kazneno pravo i pitajte njega dali moze napisati kaznenu prijavu sa Vasom dokumentacijom onda Vas to "samo" kosta 500 HRK + PDV i drzavno odvjetstvo vodi Sud protiv tog gazde i Vi predate u raspravi imovinskopravni zahtjev= da Vam taj , onda optuzeni gazda, isplati Vasih 20.000 HRK + kamate u roku XY. Neka on prica da ima dobrog odvjetnika, to nije Vasa prepreka. Mozda samo laze da se vas plasi. Sretno, probajte tako.
  4. Bok, Ovako kao prvo ste u fazi optuznice i imate odvjetnika, koji Vam svakako treba da izgurate pred sudom svoju nevinost, za to ce Vam trebati i svi Vasi (5) svjedoka na sudu . Posto su to za Vas visoki troskovi, trazite pismenim putem od Opcinskog Suda da Vam se dodjeli "odvjetnik po sluzbenoj duznosti." Napisete: "da Vi nemate dosta novca za troskove svoje obrane, koja je nuzna jer NE ZNATE se sami braniti." To je Vase građansko Ustavno Pravo po clanku 29. Ustavnog Zakona Rep. Hrvatske. Mozete procitati na webstranici Ustavnog Suda RH. Onda Vam Opcinski Sud mora dodjeliti takvog odvjetnika, koje smanjene troskove Vi na kraju i tako kada budete oslobođeni i tako ne placate , nego drzava RH iz proracuna. Mozete i otici direktno u Hrvatsku odvjetnicku komoru koja ce Vam sve oko toga i objasniti. Svakako se pridrzavajte i dalje tom javljanju na policiji, iako kosta zivaca. Terete Vas za kazneno djelo prijetnje i za prekrsajno djelo. To nije jedno te isto djelo= nego dva razlicita djela. Tek kad budete na Opcinskom Sudu prosli fazu rasprava, cete znati dali ste oslobođeni ili kaznjeni a tek onda se zalite visem Sudu=Zupanijskom. Ako to ne upali idete izvanrednim pravnim ljekom pred Visoki kazneni Sud RH ili / i Ustavnom Sudu RH sa Ustavnom tuzbom. Sretno.
  5. Ne. Ako niste drzavljanka Austrije onda Austrijsko pravosuđe ne moze traziti Vase izrucenje u Austrijski zatvor. Niti Vas odvjetnik, ukoliko jednog angazirate, ne moze traziti da Vam RH Zupanijski Sud tako sto dozvoli= da izdrzavate kaznu u drzavi u kojoj niste drzavljanka. Ako ste pocinili djelo u RH i tamo ste osuđeni onda cete dobiti uruceno rijesenje Zupanijskog Suda= koji Vas salje najprije u Remetinec u diagnostiku nekih mjesec dana i onda dalje na izdrzavanje kazne u jednu kaznionicu u RH. Nakon pola izdrzane kazne , to su 6 mjeseci u vasem slucaju , mozete pisati zamolbu sucu izvrsenja nadleznog Zupanijskog Suda = da Vas pusti uvjetno van (kuci). Ako ste drzavljanka Austrije bilo bi (mozda) moguce, zavisi hoce li Austrijsko pravosuđe zatraziti Vase izrucenje(?) , za to bi morali angazirati Austrijskog odvjetnika , sto prije , da to pokrene ... Sve najbolje za Vas.
  6. Ako je vasa sestra priznala djelo , znaci da ce dobiti Kazneni nalog sa kaznom= uvjetnu zatvorsku kaznu ili novcanu kaznu. Taj Kazneni nalog posalje Drzavno odvjetnistvo na Opcinski Sud, koji taj kazneni nalog, (znaci kaznu koju je odredilo Dorh) potvrdi i napise presudu i posalje uruceno vasoj sestri. E sad, Vasa sestra cim dobije tu presudu iz tog kaznenog naloga odmah mora kod odvjetnika (za kazneno pravo) da taj u roku napise= PRIGOVOR, na kaznu i da Vasa sestra NE PRIZNAJE djelo . Onda ce vasa sestra biti pozvana na raspravu na Opcinski Sud i tamo ona moze promjeniti svoj iskaz, znaci vise ne priznaje djelo i Vasa majka NE svjedoci. Ona ako to tako odradi s odvjetnikom na Sudu trebao bih DORH ili povuci optuznicu ili Sud odbaciti optuznicu Dorh-a , tako da Vasa sestra bude oslobođena od kazneno progona i kazne. Najbolja da Vasa sestra ode sto prije kod jednog odvjetnika(za kazneno pravo) i trazi sto sam napisala gore. Taj ce odvjetnik izvaditi papire iz DORH-a zapisnik itd. tako da se pripremi za taj PRIGOVOR na koji treba onda brzo reagirati/ napisati i poslati Opcinskom Sudu. Razumijete? Sve najbolje Vam zelim.
  7. Nako 2/3 kazne, 4 mjeseci u zatvoru, pisete zamolbu za uvjetni otpust nadleznom sucu izvrsenja Zup. Sud.
  8. Moze samo da cim kad dobije rijesnje Zup. Suda o opozivu osude, da dostavi tom Sudu odgovor u roku od 3 dana (!) da je trenutno nezaposlen, u teskoj financijskoj situaciji mozda i zbog bolesti , te da trazi novi rok od dodatnih 6 mjeseci da mu Sud dozvoli da pribavi u tom dodatnom roku taj novac od 6.000 HRK ili od 1.1.23 = 830 Eura. Ako Zup. Sud odobri , mora pribaviti u tom roku jer nakon novog isteklog roka i ne placanja, nema vise šale. Najbolje da sad taj prijedlog/odgovor za Zup. Sud, koji mora onda biti napisan u roku od 3 dana ( sve da napise kako sam gore objasnila) napise jedan odvjetnik, jer sad toj osobi stvarno treba pomoc.
  9. Nekih mjesec dana. Dok to pokrene ostecena osoba ili Sud po duznosti.
  10. Da, Zupanijski Sud ce doneti rijesenje o "opozivu uvjetne kazne" i salje tu osobu u zatvor , na 6 mjeseci , u najblizu kaznionicu prebivalista kaznjenog! Ako moze da plati da digne kredit, ili proda Auto ili nesto, samo da plati, neka to ucini odmah, jer nema goreg od zatvora! Sretno.
  11. Ne. Gotovo je. I ako preda Ustavnu tuzbu najvisem sudu u RH , biti ce odbaceno. Citajte "praksa Ustavnog suda RH", neki dan odbili takvog jednog gospodina, ko sto ste Vi opisali. Jer ako netko napravi kaznenu prijavu , to ne znaci da netko MORA biti osuđen. Ne, ne mora, i ako su svi odbacili, gotova je prica. Pozdrav.
  12. Bok, Drzava Rep. Hrvatska ce kazneno goniti vasu sestru ako ima osnove ta kaz. Prijava i to sve do presude. I onda ce imati "dosije" i mozda i problem sa zaposljavanjem. Zato najbolje da vam se sestra odma zaposli , ako vec krenula da hoce raditi, prije nego bude osuđena, jer to ce trajati od optuznice, koju jos ni nema, do osude pravomocne= oko 2-3 godine! Ako ima sestra odvjetnika. Do tad , do pravomocne presude =nema nikakav "dosije"!
  13. Dorh je nadlezan! Vi osobno odite kod nadleznog Dorh-a i trazite : poslovni broj. Trazite kod nadleznog Dorh-a= uvid u spis. I trazite kopiranje spisa , pa odete sa time kod svog odvjetnika i napravite protu-prijavu zbog clanka 304. St. 1 iz Kaznenog zakona RH. "Lazno prijavljivanje" . Posto ste vec ispitani i izvidi su u tijeku , imate pravo na uvid u spis i u fazi istraznih radnji, ali samo Vi imate to pravo kao "osumnjiceni"! Zato angazirajte si najbolje dodatno i odvjetnika spezificno za Kazneno pravo koji ce sve u vasu korist odraditi. Ima lista na google = HOK Zagreb , utipkate, to je stranica Hrv. Odvjetnicke komore Zagreb, tu sebi izaberite odvjetnika koji je specijaliziran za kazneno pravo i nalazi u ZG. Sve najbolje.
  14. Bok, kako ste pisali (gore) vec 2.11.22 ,a sada je vec proslo mjesec dana od tada je i prosao zakonski rok od 30 dana za Vasu Ustavnu tuzbu. Sad samo mozete gledati unaprijed, i nositi se sa tom presudom, kakva god da je, jer se po Vasoj pravomocnoj presudi nista vise nemoze promjeniti. Pozdrav.
  15. Ne, ako pise na pola kazne moze je lagano odbiti Sudac izvrsrnja Zupanijskog suda! I onda ona vise nemoze pisati po drugi put da trazi odpust prije isteka kazne, nego ce ostati do kraja tih 7 mjeseci unutra. Zato ako nece sebi praviti stetu, ide na sigurno i pise kako sam vam opisala. To sto vi citate, nije u stvarnosti tako, to sam isto vec pisala, manite se teorije. Sretno.
  16. Bok, Pratim Vas slucaj vec neko vrijeme, i drago mi je da sad napokon znate da ce ici u Pozegu. Vasa cura mora svaki zahtjev predati pismeno svom referentu u zatvoru i taj predaje upravitelju zatvora. Neka se raspita dali je takvo vjecanje moguce u Pozegi? A Vi isto tako mozete na posjeti inzistirati da razgovarate s referentom o svojo želji (ženidba). To ne utjece na smanjenje kazne, kako sam Vama vec vise puta pisala , nakon izdrazanih 2/3 , to je 5 mjeseci u njenom slucaju , pise zamolbu za odpust nadleznom Zupanijskom sucu izvrsenja. Sve najbolje za Vas , puni ste nade i zelim Vam da izdrzite ovo tesko vrijeme.
  17. Bok, Nije se izvukla ta osoba. Nakon tocno (1) godinu dana od pravomocne presude i novcane kazne, koju ta osoba nije platila= ide zahtjev , koji Vi kao zrtva/ostecenik mozete dostaviti Sudu , koji je tu osobu osudio , da se pretvori u kaznu zatvora. Jedino za NE PLACENE NOVCANE KAZNE Sud moze ili ce i po Vasem prijedlogu pretvoriti u kaznu zatvora. Tako da se ta osoba nije izvukla . A Vi iako predate taj zahtjev sudu i dalje pokusate preko ovrhe na pokretnine napr. ili direktno kod poslodavca na placu/ili HZMO na mirovinu direktno naplatiti svoju stetu , ako ste kao ostecenik dobili presudu da Vam kaznjena osoba mora platiti odstetu. Sretno.
  18. Od dana kaz. prijave= racunate 3 godine. Imate vremena prijaviti unutar tog roka (3 godine)
  19. Bok, Kad pokrenete tuzbu morate stim racunati da se RH nalazi pod zakonim EU , i to vec od godine 1953.! To znaci da svatko ima pravo na svoje misljenje, tako ce Vam i sugreriati odvjetnik. Ukoliko sami napisete tuzbu zbog klevete , mozete, a pristojba sudska je smjesnih 250 HRK, ali hocete li uspijete kao neuka stranka sto se tice kaznenog progona, cisto sumjnam, ali to sve odlucuje nadlezni Opcinski Sud, a ne ja ili bilo tko na ovoj platformi. Sve najbolje.
  20. Da na tom rocistu , najbolje da Vi imate sto vise svjedoka, osim zrtve da i Vi i Vas stariji sin svjedocite, ljecnici itd. sve ljecnicke potvrde ponesite vezano za taj slucaj, jer to moze prevagati da se podigne optuznica ili iz manjka dokaza sudac odbaci optuzivanje od strane Suda. Zato potrudite se dati 150% na tom dokaznom rocistu , i stom optuznicom idete onda direkt kod socijalne sluzbe da se ukinu posjete = pomoci njihovog dopisa prema sudu , koji jedini to moze odluciti! Sretno.
  21. Bok, kad bude prebacena , a to ce biti uskoro, ona preda pisani zahtjev svom referentu u kaznionici , koji obicno ispita nju tko ste i sto ste(?) I onda odobri tel.pozive, a obitelj moze odmah zvati cim stigne , 1 poziv je besplatan, za ostale ide propis kako sam opisala. I mora imati novac na racunu inace ona ne moze kupiti tel.karticu u zatvorskoj trgovini ako nema novca i ne moze zvati nikoga! Tako i preda svom referentu pisani zahtjev za odobrenje za posjete, i koliko ja znam Vi mozete do nadleznog Zup. Suda osobno otici i traziti dozvolu za posjetu...jer niste suprug iz tog razloga ne moze Vas zvati iz Remetinca tamo su strozi propisi i tu nema iznimke, nazalost. Sretno.
  22. Naravno da kad prođete proces tuzbe pred Njem. Sudom sa presudom iz RH da mu odmah mozete sjesti na racun, i pokretnine , u Njem. ne postoji FINA , nego se direktno sve naplati , ali morate pokrenuti tuzbu koja se zove "Zwangsvollstreckung" kako sam Vam gore napisala. I jos jedan plus za Vas je , da ako nabavite "Apostilu" i nađete odvjetnika u Njemackoj = da ce taj i provjeriti preko Opcine tocno stanovanje duznika, tako da ce 100 % dobiti i poziv na Sud taj duznik. Odvjetnik u Njemackoj ima pravo traziti adresu tuzenog preko Opcine bez ikakvih problema.
  23. Da naravno, imate presudu iz RH o dugovanju , odete u sud i trazite "Apostilu" i prijevod napravite na njemacki jezik kod sudskog tumaca, onda angazirate odvjetnika u Njemackoj najbolje blizu stanovanja duznika, ima u Njem. Hrvata/Hrvatice odvjetnike ima koliko hocete i govore i hrvatski i njemacki jezik, iz iskustva znam da mozete poslati svoju presudu odvjetniku u Njemacku , on ce Vam reci koliko Vas kosta tuzba u pocetku postupka , te kad platite Vi sudski trosak za pokretanje postupka se i stvarno pokrene Njemacki Sud. Hrvatske presude SVE POSTUJU , i vrijede 30 godina, tako da ce duznik biti poznan u Njem. Na Opcinski ili Zupanijski Njemacki Sud najblizem njegovom stanovanju. Ako Vam duguje u presudi iz RH ispod 5.000 € biti ce duznik pozvan na Njem. Opcinski Sud svog boravista. Ako Vam duguje vise od 5.000 € biti ce duznik pozvan na Njem. Zupanijski Sud svog boravista. Stim da Vi ni nemorate se ni pojaviti nego samo Vas odvjetnik, s kojim Vi komunicirate na hrvatski, jer ima ih koliko hocete preko Google upisete = "Anwalt für kroatisches Recht" i grad (?) u Njem. najbilzi duzniku. Ili = "Anwalt kroatisch sprechend" i grad (?) u Njemackoj najblizi duzniku Sretno.
  24. Ne, nema duple kazne za isto djelo! To znaci da ce poceti iz pocetka postupak u kojem odmah iznesete stav Ustavnog Suda RH i stim budete odlobođeni optuznice. Idete sa svojom velikom pobjedom iz najviseg suda RH (ukinutom presudom) pred niži Sud (Opcinski) , i neka Vas najbolje u tome zastupa odvjetnik , koji ce nakon padanja "neosnovane" optuznice= traziti odstetu od drzave RH za Vase sveukupne troskove i naravno vrijeme koje ste proveli u zatvoru. Za to Vam ide dobra odsteta, neka Vas odvjetnik posavjetuje prije pocetka procesa. Nemate se Vi sta bojati sad ste Vi na poziciji da trazite nesto od drzave , to sto Vam je uzeto = a to je bila sloboda. To naplatite! Sve najbolje.
  25. Strasno da se dijete salje takvom ocu i da se gura njegovo pravo(!) , a zabrana ili zastita od nasilja ne postoji 😳. Pitajte u Dorh-u , dali je podignuta optuznica , pod poslovnim brojem pismenim putem trazite informaciju tako da imate i pismeni dokaz u slucaju da je podignuta, mozete stim otici u Centar za socijalnu srkb i traziti ukidanje posjete k ocu. Daj Boze da uspije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija