Jump to content

ivan699

Korisnik
 • Broj objava

  142
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ivan699

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Jest, al činjenično da 900kn nije dostatno za život pa dali se s te strane moze nesto napravit?
 2. Poštovani, radi se o jednom slučaju - branitelju, koji ima cc 3700 hrk mirovine, ali mu zbog ovrhe zbog neplaćanja alimentacije ostane svega 900 hrk za život, što je, naravno, nedostatno. Zanima me, kako tu ovrhu smanjiti/ukinuti. Radi se o tome, da skratim priču, branitelju, bivšem hrvatskom policajcu, koji ima preko 500 dana ratovanja, ali i osuđeniku iz rata te i zbog obiteljskog nasilja. Osuđen je, kaznu je odradio te je već ima 10g ma slobodi, ali mu je zbog neplaćanja alimentacije ovršen račun od djece koja su sada debelo punoljetna te na osnovu toga im je dužan preko 500 000, hrk s kamatama. ovršili su ga, te mu sad uzimaju 3/4 mirovine od 3700hrk, te njemu preostane samo 900hrk za život, što mu je malo. Da skratim, što mu je činiti da bi se oslobodio barem dijela te ovrhe?
 3. Pa bio je na bolovanju. I sad ga je firma odjavila. Zanima me dali to smiju. Ugovor mu.je istekao ima 2 mjeseca. Firma ga je drzala ova 2 mj(42 dana) i odjavila ga. Zanima me dali to smiju? Odjavit ga ako je na bolovanju s priznatom ozljedom na radu?
 4. Nastavno na temu. Penzioner, rad na pola radnog vremena, na 4h, dogodila se ozljeda na radu(prometna nesreca) s teskim posljedicama. Priznata je ozljeda na radu, bio na bolovanju i isteka ugovor o radu, a firma ga odjavila bez obavijeati. Dali ga firma smije odjavit?
 5. Ugl, bila je teža prometna nesreća(bilo na svim vijestima i dnevniku), znalo se odmah da su teže povrede. Glavni krivac je najteže proša, bio je u životnoj opasnosti. Nakon par dana se izvuka i prema njemu slijedi kaznena prijava. Al me zanima zasto u zapisniku nije navedena njegova koncentracija na opijate. Znam da to u globalu ne mijenja nista sto se tiče ostećenika, al me samo zanima dali je tu doslo do propusta?
 6. Ugl, doša je zapisnik prometne nesreće, al me zanima zasto glavnom krivcu prema policijskom zapisniku nije izmjeren alkohol u krvi. Kaznena je prijava. Dali je to zakonska obveza?
 7. To nije ni sporno da on nemoze ostavarit bolovanje na teret HZZO-a. Nego, trazimo da ostvari bolovanje na teret poslodavca jer prema onome gori linku, svo bolovanje nakon 65 pada na teret poslodavca jer drzava ne zeli garantirat za zdravlje tih umitovljenika. Znaci, poslodavac ga je vratio u sustav i poslodavac bi sad trebao placat cjelokupno bolovanje. A sad, problem je sto ga taj isti nije prijavio na socijalno te radnik nemoze ostvarit bolovanje jer je sluzbeno umirovljenik. Znaci, ovdje je samo pitanje, moze li taj radnik ostvarit pravo na bolovanje na teret poslodavca ukoliko je sve u redu prijavljeno???
 8. Naravno da mu poslodavac nebi produživao ugovor upravo zbog toga razloga. Al mene sad zanima kakva su mu sada prava s obzirom na isto. I bio sam na HZZO, ugl i tu je komplikacija jer ga firma nije tamo prijavila i sad nemoze ostvarit bolovanje jer je sluzbeno penzioner. Prijavili su ga na mirovinsko, ali nisu na socijalno. Znaci, preko godinu dana radi neprijavljen na socijalno i ne placaju mu doprinose koje prikazuju na njegovoj listi od place, sto bi znacilo da lista nije u skladu sa zakonom. Ugl, radi se o prometnoj nesreci na radu.
 9. Ima(jos uvijek) ugovor o radu u kojem pise da je prijavljen na 20h tjedno, a ugovor traje mjesec dana i jos je pod ugovorom. Umirovljenik je(prima i penziju uz ovu placu), dogodila se je nesreca na radu s teskim posljedicama. I sad, kakva su mu prava s obzirom na ostvarivanje bolovanja? S tim da mu se ugovor produzuje svaki mjesec, i tako vec godinu dana radi.
 10. Ako sam dobro razumio, svo bolovanje nakon 65g, umirovljenika, pada na leđa poslodavca, al ne kaže nista o ugovoru na određeno. Znaci, dogodila je se nesreca na radu, a umirovljenik je prijavljen na određeno. Dali i nakon tog razdoblja poslodavac mora placat bolovanje?
 11. Ukoliko osoba, sluzbeni penzioner, radi na pola radnog vremena, na određeno, dogodila se nesreca na radu sa ozljedom. Dali ima pravo na bolovanje? Hvala.
 12. Onda čemu ovršni zakon? Može svatko to zatražit? U kojim slučajevima sud to odobrava? Ovdje je činjenično da je već prošlo preko 10 g. Zanima me, ukoliko opcina ima novac na racunu, moze li onda odgodit naplatu??
 13. Ok. To sam u i mislio jer sam negdje pročita. Zanime me još nešto, dali ovršenik (u ovom slučaju općina) može otvorit zaštićeni račun nakon što je pokrenuta ovrha? Naime, radi se.o tome da je načelnik zatražio 10 dana odgode jer da će navodno sve platit. Al je svejedno pokrenuta ovrha zbog straha da on traži dodatno vrijeme da otvori zaštićeni račun. Pa me stoga i zanima, dali se.nakon pokrenute ovrhe može otvorit zaštićeni račun kojim bi to sve usporio il na bilo kakav način anulira?
 14. Koliko se čeka??? Ovrha je pokrenuta preko fine. Ugl, faza je taka da je bila 2. pravomoćna presuda nakon 10g tužbe koja je potvrdila prvu presudu u kojoj je naloženo općini da plati dug s odgovarajućim kamatama u roku 8 dana. U međuvremenu je.pokrenuta ovrha i neznam što se čeka? Zbog čega još nema novca na računu podnositelja ovrhe? Koliko od podneska ovrhe treba proć da sidnu pare???
 15. Evo ovako, 2007.god., obavljeni su radovi za dotičnu opcinu, ali ti radovi nikad nisu bili naplaceni do kraja od strane opcine firmi koja je u međuvremenu propala. Vlasnik pokrece tužbu i prije 20ak dana donešena je i 2. presuda u korist vlasnika u kojoj piše da u roku od 8 dana sve mora biti placeno s pripadajućim kamatama. No i taj je rok proša, a međuvremenu je pokrenuta ovrha. Ugl., novca jos uvijek nema. Što učiniti? Radi se o preko milijunskom iznosu. Hvala.
×
×
 • Napravi novi...